Hokkaido Chutney

af | 6. sep 2016 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Chutney kender langt de fleste, som tilbehør til indisk mad, og de mest gængse der fås i butikkerne er mango chutney. En ægte indisk klassiker, som både kan være ret stærk eller sød, alt efter smag og behag. I forbindelse med kokketræffet jeg deltog i, i august 2016 brugte jeg en hjemmelavet Hokkaido chutney sammen med rå franske øster. Jeg havde ikke tidligere forsøgt mig med denne kombination af østers med lidt søde og stærke, som blev ret vellykket.

 

Gå direkte til opskriften

 

Hokkaido Chutney

Selve opskriften på Hokkaido chutneyen får du her. Den kan selvfølgelig bruges som andre chutney variationer. Det gode ved denne er, at jeg har beholdt skrællen på, som giver en al dente tekstur. Dette passede desuden perfekt med østersene. Jeg har lavet min chutney version i den stærkere ende, hvilket du selv kan tilpasse.

Hokkaidogræskar

Ingredienserne til chutneyen kan varieres efter smag og behag. Jeg holder rigtig meget af indisk mad, og har i virkeligheden brugt nogle af de krydderier jeg havde i skabet. Hvis du ikke ønsker chutneyen særlig stærk kan du nøjes med en chili. Ønsker du den mere blød i konsistensen lader du den koge i længere tid.

Chutney ingredienser

Lige for tiden bugner forretningerne med hokkaido, og vi har selv plukket de første fra vores egen avl. Hokkaidoen bruger vi som meget forskelligt tilbehør, hvilket kan være mos, fritter, syltet og nu som chutney. Min erfaring er, at hokkaidoen holder sig op til 2 – 3 dage i køleskabet, så når jeg kan få dem bliver de i større mængder.

Hokkaido Chutney

Chutney er en ægte indisk klassiker, der er ret nem selv at tilberede.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Tilbehør, Konservering
Køkken: Indisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 650 g Hokkaido
  • dl. æbleeddike
  • 300 g. rørsukker
  • 2 stjerneanis
  • 2 rødløg
  • 1 stk. kanelstang
  • 1 spsk. fennikel frø
  • 6 stk. grønne kardemomme
  • Ca. 12 peberkorn
  • 1 stk. frisk ingefær ca. 2 x 4 cm.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 - 4 stk. små birdseye chili
  • ½ spsk. salt

Sådan gør du

  • Vask hokkaidoen grundigt.
  • Skær hokkaidoen i tern af ca. 1½ x 1½ cm.
  • Tag skrællen af rødløgene som deles og skæres i tynde skiver.
  • Kom alle ingredienser i en gryde med låg på.
  • Lad det koge op, og skru dernæst ned på lavt blus, hvor det simrer i ca. 40 - 50 minutter.
  • Hokkaidostykkerne skal være al dente når man prikker til dem.
  • Skold et par syltetøjs glas, som skylles i atamon eller vodka.
  • Hæld chutneyen på glassene.

Noter

Chutneyen kan holde sig i flere måneder, når den står et køligt og mørkt sted.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hokkaido Chutney

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!