Hummus

af | 27. dec 2012 | Opskrifter

Hummus er en klassisk mellemøstlig ret, der kan bruges til mange forskellige ting som ex. dip, smørelse til sandwich eller burgere eller tilbehør til retter.

Hummus

Ingredienser til 2½ dl.:

  • 200 gr kikærter.
  • 2 – 4 fed hvidløg.
  • 1 løg.
  • 1/4 tsk. spidskommen.
  • Saften fra ½ – 1 citron.
  • 1 – 1½ dl. olivenolie.
  • Salt og peber.

Læg kikærterne i blød natten over. Kog dem sammen med hvidløg og løg i en time. Kom det hele i en blender eller brug en stavblender, til at blende det sammen med olien. Tilsæt evt. mere olie og smag til med spidskommen og citron.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Gert Skøtt Andersen

    Hej.
    Jeg er en stor fan af hummus og laver det rigtigt tit.
    Der er jo lige så mange opskrifter som der er personer der laver den men en ting er de fleste enige om “thaini” (sesampasta) og lige det mangler din.
    Mvh. Den gamle kok

    Svar
    • Søren

      Hej Gert
      2/3 bruger Tahin, hvilket jeg giver dig ret i mangler i forhold til sesamsmagen. Andre bruger også ingefær.
      /Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sandwich af and | GASTROmad - [...] ← Hummus [...]
  2. Anmeldelse af Bosch MMB2000 Blender | GASTROmad - [...] Opskriften kan ses her. [...]

Læg et svar til Gert Skøtt Andersen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.