Juleaften er i rigtig mange familier det store højdepunkt for de skønne og dejlige traditionelle juleretter som andestegen og selvfølgelig andesovsen. Andre elsker flæskestegen med de perfekt knasende svær til,  og desserten vil for de fleste bestå af risalamanden. Hvor der sagtens kan være snak om mandlen skal i skålen eller i når risalamanden er portions anrettet. Bagværk som vaniljekranse og pebernødder er stadig nogle af bedste og mest klassiske småkager, men der findes også andre rigtig gode.

I nogle familier er man mest til andesteg eller gåsesteg, og i andre familier er det flæskestegen og medisteren der er vigtigst. Vi har alle vores forskellige traditioner afhængig af hvor i landet vi bor og stammer fra.

Her får du mit bud på mange forskellige jule opskrifter som jeg har testet adskillige gange for at man er sikker på, at opskriften er gennemprøvet.
Hvad angår opskrift på andesteg har jeg under Langtidsstegt And skrevet nogle generelle råd om forberedelse, stegetid og ovne som jeg synes man skal sætte sig ind i inden man prøver at lave den bedste langtidsstegte and.

Under Flæskesteg finder man ligeledes nogle rigtig gode råd om tilberedning af kamstegen, så man er sikker på at den bliver til en saftig flæskesteg med knasende svær.

 

Langtidsstegt AndTraditionel Stegt AndIntervalstegt And
Grillet And enten på kuglegrillen eller gasgrillenAndebryst Sous VideStegt Andebryst
Flæskesteg med sprøde svær RibbenstegenAndesovsen
Brunede KartoflerRødkål den HjemmelavedeRødbeder de Hjemmesyltede
RødkålssalatVintersalat med KålRosenkålssalat
Leverpostej den hjemmelavedeRullepølseStegte sild i lage
Anderilette Alternativ til LeverpostejenTarteletter med Høns i AspargesDjævle Æg En anden måde at få hårdkogte æg på

 
Vaniljekranse
Pebernødder
Hollandske Speculaas
Ingefær Småkager
Gløgg Traditionel Rødvinsgløgg
Hvid Gløgg Lækker Alternativ Gløgg