ForsideFondKalvefond

Kommentarer

Kalvefond — 27 kommentarer

  1. Får røde øre – løb tør for fond i fryseren – når jeg så læser dit indlæg….jeg må hellere får bestilt nogle ben 🙂

    Dejligt at mange efterhånden selv laver sin fond.
    En kok viste mig engang at han brændte alle sine grøntsager på varme pander uden fedtstof før han kom dem i sin fond – det skulle give en røget smag og selvfølgelig lidt farve.

    /Erland

  2. Pingback:Kæber der gør lykke | GASTROmad

  3. Pingback:Mortens Andebryster med Butternutblåbær puré. | GASTROmad

  4. Pingback:Hønsefond | GASTROmad

  5. Pingback:Tournedos i Spanske Klæder | GASTROmad

  6. Pingback:Boeuf Bourguignon | GASTROmad

  7. Pingback:Langtidsstegt Kalvecuvette | GASTROmad

  8. Pingback:Røgede Svinekæber | GASTROmad

  9. Vil prøve at lægge mig ud med at lave en kalvefond, det er dog første gang det skal prøves , så jeg kan få lavet en lækker rødvinssauce til nytårsaften .

  10. Pingback:Fyldt svinemørbrad af ramsløg og ost |

  11. Pingback:Chili Con Carne den stærkeste opskrift |

  12. Pingback:Boeuf Bourguignon |

  13. Pingback:Langtidsstegt Kalvecuvette |

  14. Er lidt i tvivl: Koges fond med eller uden låg? Uden koger det jo hurtigere ind, men gør dette noget ved den færdige fond.

    • Fonden simrer med låg i ca. 10 timer. Du kan også nøjes med 6 – 8 timer. Ønsker du den meget kraftig koger du den ind uden låg, efter den er siet.
      Bedste hilsner
      Søren

  15. Hej Søren
    Jeg er på mit første forsøg med fond projektet.
    Jeg kan ikke helt dreje hvordan 5 liter vand kogt over 10 timer kan give 5 liter fond.
    Skal der bare spædes op med vand undervejs?
    Hjæææælp en førstgangs koger.

    • Hej Lagoni

      Jeg forstår godt dit spørgsmål.
      Jeg kan se, at jeg er lidt misvisende i opskriften, som skal tilrettes.
      Der skulle have stået, at fonden koges op, og dernæst skrues der ned til svag varme, hvor fonden simrer under låg i ca. 10 timer.
      Det under låg mangler.
      Du kan evt. spæde med lidt mere vand, hvis du ikke har haft låg på gryden.
      Hvis du koger den ned til 2½ liter, når den er siet bliver den mere kraftig. Og ja, det med de 5 liter passer heller ikke helt.

      Bedste nytårs hilsner
      Søren

  16. Pingback:Opskrift - Langtidsstegt kalveculotte |

  17. Hej Søren
    Bliver fonden sådan gelé agtig ligesom når man laver fond på kyllingeben?
    Vi køber kød og kraftben ved Guldager Highland Cattle, som jo græsser i og omkring Esbjerg – mon ikke de ben kan bruges i stedet for kalveben?

    • Hej Carina
      I kan sagtens bruge de ben I har fra Guldager Highland Cattle.
      Hvis I koger fonden meget ned bliver den til sidste gelé agtig når den køler ned.
      Bedste hilsner
      Søren

Leave a Reply to Ditte Cancel reply

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>