og

Kanin i sennep – En lækker klassisk fransk vildt ret

af | 17. okt 2014 | Hovedretter, Opskrifter, Simremad, Vildt

Opskrift på kanin i sennep

Kanin i sennep er en meget lækker spise, da kødet er utrolig mørt og smager måske lidt som kylling.

Kødet fra kanin smager anderledes og mindst lige så godt, men jeg synes personligt der er mere smag i kaninkød. Selv om kaniner både kan være vilde og opdrættede er smagen ikke det samme som hare, men mere fin.

Det var første gang jeg selv tilberedte kanin, men jeg har både fået det hjemme og i udlandet. Derfor faldt jeg for en klassisk fransk opskrift som kanin i sennep, hvor smagen af kanin kødet og den franske sennep, passer perfekt sammen. Jeg parterede selv kaninen, hvilket var meget nemt. På trods at den er anderledes end fjerkræ mindede parteringen om det samme.

Tilbehør til kanin

Jeg syntes at portvinsotto passede rigtig godt til kanin i sennep. Ønsker du at servere andet kan jeg forslå en ægte kartoffelmos eller urtemos. Det kan ligeledes være med en salat og brød til.

Prøv også disse opskrifter: Grydestegt Fasan // Lammebov med Ramsløg // Hakkebøf af Kronvildt

Opskrift på kanin i sennep

Kanin i Sennep

Kanin er en meget lækker spise, da kødet er utrolig mørt og smager måske lidt som kylling, men alligevel ikke, men bare bedre.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Vildt, Simremad
Køkken: Fransk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Kanin i Sennep

  • 1 kanin ca. 1½ – 2 kg
  • 100 g god bacon i et stykke
  • 250 g champignon
  • 4 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 – 2 dl dijonsennep
  • 1/4 L piskefløde
  • dl hønse- eller grøntsagsfond
  • Krydderbuket af persillestilke laurbærblad, timian

Portvinsotto

  • 3 dl. Perlebyg
  • 6 dl. Kalvefond
  • dl. portvin
  • Smør

Sådan gør du

Kanin i Sennep

  • Parter kaninen ved, at skære benene fra og dele dem ved ledene. Skær dernæst brystkødet fra, ligesom ved en kylling, og del det i to til tre stykker. Du kan også få din slagter til at partere den. Brug evt. skroget til, at koge fond på.
  • Smør kaninstykkerne godt ind i sennep og stil dem i køleskabet et par timer. En time inden tilberedning tages kaninstykkerne ud af køleskabet.
  • Rens og skær champignonerne i kvarte.
  • Fjern skallen fra skalotteløgene og del dem i kvarte.
  • Hvidløgsfeddene skæres i små tern.
  • Skær baconen i tern, og svits dem i en tykbundet gryde til de får lidt farve, hvorefter kaninstykkerne brunes med.
  • Når de har fået lidt farve kommes champignoner, løg og hvidløg ved i et par minutter. Hæld dernæst hvidvinen ved og lad alkoholen fordampe, hvorefter fonden hældes i sammen med krydderbuketten. Lad det hele simre i 30 minutter.
  • Fisk ingredienserne op af gryden undtagen saucen.
  • Tilsæt piskefløden og smag til med salt, peber og evt. ekstra dijonsennep og lidt citronsaft. Kom de øvrige ingredienser tilbage i gryden.

Portvinsotto

  • Kog perlebyggen i kalvefonden i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente. Tilberedte med lidt bid. Tag låget af gryden og skru lidt op for varmen til medium. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt ½ – 1 dl. portvin, lad det fordampe og tilsæt en god klat smør.
  • I stedet for portvin og kalvefond kan vand, hønsefond
    eller øl bruges.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Læs også om denne franske ret: Daube

Man servere ikke så meget kanin i Danmark, selv om det under krigen var almindelig i flere hjem, at holde kaniner. Ja, de avler som kaniner, så det var en nem måde, at skaffe kød til familien. Men sikke en skam vi ikke spiser det mere, for kødet er både ekstremt mager og utrolig smagfuldt, især i denne klassisk franske ret kanin i sennep. De fleste kaniner man kan købe herhjemme er opdrættede og ikke vilde På trods af at vi har hobetal af vilde kaniner flere steder i Danmark.

For et par år tilbage fik jeg kanin på Malta. Retten smagte godt, men de havde parteret den med en kødøkse. Derfor gik der rigtig meget tid med, at pille de små ben fra. Det er altid en god ide, at partere en kanin som a la kylling, så går det ikke helt galt.

Kanin i sennep

Kanin i sennep er en af de typiske franske kanin retter, hvor dijonsennep og hvidvin spiller vigtige roller i retten. Retten kan jeg helt klart anbefale, da den smager himmelsk.

Fransk klassisk kanin ret

Gryderet med vildt

Stil gryden midt på bordet sammen med en skål portvinsotto og groft brød til.  

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

12 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Åh, kanin smager så godt! Desværre er det vildt dyrt her i DK – så det til 250 kr i Torvehallerne i dag.

    Svar
    • Søren

      Jeg gav dog ikke så meget, men mon ikke de lokale slagtere tager noget i omegnen af kr. 200.
      /Søren

      Svar
  2. Charlotte

    sikke da en dejlig portvinsotto, det prøver vi igen – vi har slagtekaniner og er det vi spiser mest – prøv med frikadeller /medistepølse, helt fantastisk – overlår banket fladt, paneret og i en burger er også stærkt vanedannende

    tak for en dejlig blog, Søren

    VH Charlotte

    Svar
    • Søren

      Hej Charlotte
      Mange tak for rosen, og de rigtige gode råd om kaniner.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Susan Svensson

    Vi køber Kanin når vi er i Tyskland på frost i mange store supermarkeder har de hele frosne kaniner koster omkring 80-90 kroner for 1,2 kg……helt ok vi skal lave denne ret til weekenden,vi glæder os til at prøve.

    Svar
    • Søren

      Hej Susan
      Tak for tippet.
      Hvilke supermarkeder og gælder det også grænsehandler?

      Jeg kan fortælle, at flere mindre landbrug indenfor de sidste par år er begyndt, at avle kaniner. De håber, at det vil vinde mere indpas her hjemme.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Henrik

        Real i Förde Park havde kanin til €6,49/kg denne uge. Står lige nu og laver retten. Sovsen smager allerede himmelsk

        Svar
        • Søren

          Tak for tippet :-).

          Svar
  4. Charlotte

    Hej Søren
    Fra tid til anden kan jeg godt sælge dig en kanin.
    Slagtet vægt ca 2 – 2,5 kg og 60 kr/kg. De render i stor løbegård, får overskudsgrønt fra urtehaven, æblegrene og hvad vi nu ellers har de kan lide.
    Vi bor ikke så langt fra hinanden ?
    Vh Charlotte

    Svar
    • Søren

      Hej Charlotte
      Den jeg fik af dig sidst var rigtig god.
      Jeg skriver lige til dig PM om det :-).
      Vh
      Søren

      Svar
  5. Kirstine

    Hej
    Jeg synes at der mangler en beskrivelse af, hvornår man skal bruge kalvefond i portvinsotto’en. Skal det koge i det?
    Vh. Kirstine

    Svar
    • Søren

      Hej Kirstine
      Det er helt korrekt, og min fejl at det ikke står tydeligt.
      Jeg vil med det samme få det rettet, tak for du har skrevet om det :-).
      Bedste sommerhilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kåldolmer med lammekød | - […] kåldolmerne med f.eks. kogt perlespelt […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!