Koteletter i Fad
Koteletter i fad eller fadkoteletter er en af de nemmeste og mest vidunderlige hverdagsretter man kan tilberede på en travl hverdag. Den er så lækker, at den selvfølgelig også kan serveres i weekenden eller til en gæste middag.
Opskriften er super nem, at gå til, og koteletter i fad passer næsten sig selv når den først kommer i ovnen.
Jeg har i denne opskrift brugt tre forskellige slags paprika, da jeg synes at smagen bliver lidt bedre når man kommer forskellige paprika variationer i. Har man den almindelig edelsüs paprika er det det helt fint, at bruge den. De paprika typer jeg har brugt er sød eller edelsüs, røget og stærk paprika, hvor det primært er den søde der bruges. De andre giver henholdsvis en skøn røget smag og lidt styrke til fadkoteletterne.
Fadkoteletter er en af de retter der ikke koster noget særligt, hvilket vil sige omkring kr. 100, hvor der er mad nok til fire mennesker.
En virkelig skøn ret til den pris. Man kan også gøre den lidt dyre ved, at købe nogle fedt marmorerede- eller tykke skaft koteletter hos slagteren.
Selv om koteletter i fad primært består af svinekoteletter synes jeg godt, at den kan suppleres med pølser skåret i mindre stykker eller cocktailpølser, hvis man ikke har nok i kun koteletterne.
Jeg har i denne opskrift brugt fløde for at runde retten af, hvilket enten kan undværes eller erstattes med en mere fedt fattig fløde eller creme fraiche. Dog kan en creme fraiche under 38% skille sovsen. Derfor kan man i stedet gøre sovsen lidt tykkere ved at blande 1 – 2 spsk. maizena med vand og komme i sovsen når den koges op.

Koteletter i fad
Ingredienser
- 4 – 6 svinekoteletter
- 150 g. god bacon skåret i tern
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 500 g. champignon
- 1 – 2 røde peberfrugter
- 1 ds. hakkede tomater
- 2½ dl. piskefløde
- 1 - 2 spsk sød paprika
- 2 – 3 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stærk paprika
- 1½ tsk. tørret eller frisk timian
- Smør
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tag svinekoteletterne ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
- Dup dem tørre, og drys et tyndt lag sød paprika over begge sider på svinekoteletterne.
- Rens champignonerne med en hård børste, hvorefter de skæres i kvarte.
- Løgene og hvidløgsfedene skæres i tern, og de røde peberfrugter deles i to. Fjern kernerne og skær den i lange tynde skiver.
- Varm en stor pande op, hvor der hældes ca. 1 tsk. olie i. Steg baconstykkerne gyldne i panden, som tages op og placeres i et ildfast fad.
- Steg koteletterne gyldne på begge sider i stegefedtet, hvorefter de tages op og lægges til side.
- Kom evt. ekstra smør på panden, hvis det er nødvendigt.
- Kom champignonerne på panden, som steges gyldne, hvorefter løg og hvidløg hældes ved.
- Lad løg og hvidløg blive glasklare inden der strøges sød, røget og stærk paprika over. Bland det rundt og giv paprikaen ca. 1 minuts tid.
- Hæld en dåse hakkede tomater ved, rør rundt, og tilsæt timian, peberfrugter og bacon.
- Hæld fløden ved og smag til med salt og peber.
- Hæld hele herligheden over koteletterne som sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10 – 15 minutter.
Noter
Her i hverdagene holder jeg utrolig meget af det jeg kalder hverdagsmad, der gerne må strække sig over flere dage.
Denne ret er ikke lige den bedste til flere dage, da svinekoteletter godt kan blive tørre, når de genopvarmes. Vælger man at opvarme retten vil jeg foreslå, at opvarme sovsen for sig og dernæst koteletterne, så de ikke får for meget.
Selv om vi officielt er gået ind i marts måned er det fortsat koldt, og der er fortsat plads til de fad- og gryderetter. Vi serverer som regel brune ris til retten, men man kan godt serverer andet til, som kartofler, mos, pasta eller perlespelt. Lige det man selv synes passer bedst til denne ret.
Brun koteletterne af på begge sider så de får farve men ikke tilberedes.
Varm paprikasovsen op i en gryde inden den hældes over koteletterne i et ildfast fad.
Server fadkoteletter i et fad så dem ved bordet bare tager fra fadet. En skøn måde at serverer denne ret på.
For resten så er der her i marts måned 2019 kun 1 måned til GASTROmad fylder syv år. Det er for mig ikke til, at fatte at jeg har haft bloggen i så mange år, og skrevet over 500 indlæg.