Koteletter Sous Vide

af | 30. okt 2020 | Hovedretter, Opskrifter, Sous Vide, Svinekød

 

Koteletter Sous Vide er en perfekt måde at få de saftigste, møreste og bedste svinekoteletter på. Læs om sous vide tider og temperaturer for de forskellige typer koteletter.

Vil man være sikker på at få en saftig kotelet som nakkekotelet eller skaftkotelet vil det være en super god ide at tilberede den på sous vide metoden, som endda er en utrolig nem metode at lave koteletterne på.

Kender du det at når man tilbereder en kotelet skal der meget lidt til før de bliver kedelige og tørre, uanset om de er stegt på panden eller tilberedt i ovnen.

Sådan behøves det ikke være, hvis man følger opskriften på sous vide koteletter, hvor de nænsomt tilberedes i vandbadet i omkring to timer og dernæst brunes på panden eller grillen så de får den perfekte stegeskorpe.

 

 

Koteletter sous vide tider:
En af de vigtigste faktorer er sous vide tiden ved tilberedning af koteletterne, da den afgør hvor tilberedt koteletten er.

En anden afgørende faktor er tykkelsen på koteletten, da denne ligeledes har betydning for hvor god koteletten bliver når den tilberedes sous vide.
Jo tykkere koteletten er jo længere tid skal den tilberedes i karet.

Sous vide tiderne er gældende ved både nakkekoteletter, og skaftkoteletter altså dem med ben.

Koteletter sous vide temperatur:
Temperaturen på vandet i sous vide karet har lige som tiden stor betydning for om koteletten bliver super lækker og mør, eller kedelig og tør.
Ved lav temperatur bliver svinekødet mere rødt og ved høj temperatur bliver koteletten mere tilberedt og kan derfor også blive overtilberedt.

Jeg holder rigtig meget af tykke koteletter uanset om de tilberedes sous vide eller på anden måde.
Grunden er at jeg synes at kødet er bedre og bliver mere mørt og saftig under tilberedningen.

Når jeg køber et par koteletter, uanset om det er nakkekoteletter eller skaftkoteletter sikrer jeg mig altid at de har tykkelse på minimum 2 centimeter. Det skyldes primært at jeg bedst kan lide en tyk kotelet.

Har man ikke mulighed for at købe tykke koteletter kan man uden problemer tilberede et par nakkekoteletter på omkring 1 centimenter i tykkelsen i sous vide karet og på den måde få et par rigtig lækre møre koteletter.
Grunden er at man reducerer sous vide tiden til kødets tykkelse.

 

Koteletter Sous Vide Tider og temperatur svinekotelet

Koteletter Sous Vide er en perfekt måde at få de saftigste, møreste og bedste svinekoteletter på. Læs om sous vide tider og temperaturer for koteletter.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Sous Vide, Svinekød
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. koteletter af helst 2 cm i tykkelsen som skaftkoteletter eller nakkekoteletter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. citron
  • 12 stk. salvieblade
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

Udstyr

  • Sous Vide Reklamelink

Sådan gør du

  • Drys koteletterne med salt og peber, som kommes i en vakuum pose.
  • Fjern skallen fra hvidløgene som skæres i mindre stykker.
  • Skær fire skiver af det yderste af citronskallen, som kommes i posen sammen med salvieblade og smør.
  • Vakuumer posen.
  • Varm et sous vide kar op til 58 grader og tilbered svinekoteletterne i 2 timer.
  • Når koteletterne er færdige tages de ud af posen.
  • Dup dem tørre.
  • Varm en grill eller pande op ved høj varme, og brun koteletterne på begge sider og kotelettens kant.
  • Server dem dernæst.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

I min opskrift på koteletter sous vide har jeg tilberedt et par skaftkoteletter på omkring 2 centimeter ved 58 grader i 2 timer.
Dernæst brunede jeg dem ved høj varme på grillen for, at de fik den helt perfekte grill smag.

Mere skulle der ikke til for at jeg kunne servere et par møre svine koteletter.

 

Prøv disse sous vide opskrifter: Béarnaise Sauce Sous Vide // Rodfrugter Sous Vide // Okseculotte Sous Vide

 

Hvis man brugter skaftkoteletter bør man enten få sin slagter eller selv skrabe noget af kødet fra benene.

 

Drys koteletterne med salt og peber og placer smør, hvidløg, salvieblade og citronskal på dem.

 

Dernæst vakuumeres koteletterne i en vakuumpose.

 

Tilbered koteletterne ved 58 grader i 2 timer.

 

Tag koteletterne ud af vakuum posen, og grill eller brun dem på panden så de får stegeskorpe.

 

Jeg har til denne opskrift på kotelet sous vide serveret stegt grønkål, stegte svampe og pærer til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!