Koteletter Sous Vide
Koteletter Sous Vide er en perfekt måde at få de saftigste, møreste og bedste svinekoteletter på. Læs om sous vide tider og temperaturer for de forskellige typer koteletter.
Vil man være sikker på at få en saftig kotelet som nakkekotelet eller skaftkotelet vil det være en super god ide at tilberede den på sous vide kotelet metoden, som endda er en utrolig nem metode at lave koteletterne på.
Kender du det at når man tilbereder en kotelet skal der meget lidt til før de bliver kedelige og tørre, uanset om de er stegt på panden eller tilberedt i ovnen.
Sådan behøves det ikke være, hvis man følger opskriften på sous vide koteletter, hvor de nænsomt tilberedes i vandbadet i omkring to timer og dernæst brunes på panden eller grillen så de får den perfekte stegeskorpe.
Koteletter sous vide tider
En af de vigtigste faktorer er sous vide tiden ved tilberedning af koteletterne, da den afgør hvor tilberedt koteletten bliver.
En anden afgørende faktor er tykkelsen på koteletten, da denne ligeledes har betydning for hvor god koteletten bliver når den tilberedes sous vide.
Jo tykkere koteletten er jo længere tid skal den tilberedes i karet.
Sous vide tiderne er gældende ved både nakkekoteletter, og skaftkoteletter altså dem med ben.
Koteletter sous vide temperatur
Temperaturen på vandet i sous vide karet har lige som tiden stor betydning for om koteletten bliver super lækker og mør, eller kedelig og tør.
Ved lav temperatur bliver svinekødet på koteletterne sous vide, mere rødt og ved høj temperatur bliver koteletten mere tilberedt og kan derfor også blive overtilberedt.
Jeg holder rigtig meget af tykke koteletter uanset om de tilberedes sous vide eller på anden måde.
Grunden er at jeg synes at kødet er bedre og bliver mere mørt og saftig under tilberedningen.
Når jeg køber et par koteletter, uanset om det er nakkekoteletter eller skaftkoteletter sikrer jeg mig altid at de har tykkelse på minimum 2 centimeter. Det skyldes primært at jeg bedst kan lide en tyk kotelet.
Har man ikke mulighed for at købe tykke koteletter kan man uden problemer tilberede et par nakkekoteletter på omkring 1 centimenter i tykkelsen i sous vide karet og på den måde få et par rigtig lækre møre koteletter.
Grunden er at man reducerer sous vide tiden til kødets tykkelse.
Prøv disse sous vide opskrifter: Béarnaise Sauce Sous Vide // Rodfrugter Sous Vide // Okseculotte Sous Vide
Koteletter Sous Vide Tider og temperatur svinekotelet
Koteletter Sous Vide er en perfekt måde at få de saftigste, møreste og bedste svinekoteletter på. Læs om sous vide tider og temperaturer for koteletter.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Sous Vide, Svinekød
Køkken: Fransk
Antal: 4
Ingredients
- 4 stk. koteletter af helst 2 cm i tykkelsen som skaftkoteletter eller nakkekoteletter
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. citron
- 12 stk. salvieblade
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Udstyr
Instructions
- Drys koteletterne med salt og peber, som kommes i en vakuum pose.
- Fjern skallen fra hvidløgene som skæres i mindre stykker.
- Skær fire skiver af det yderste af citronskallen, som kommes i posen sammen med salvieblade og smør.
- Vakuumer posen.
- Varm et sous vide kar op til 58 grader og tilbered svinekoteletterne i 2 timer.
- Når koteletterne er færdige tages de ud af posen.
- Dup dem tørre.
- Varm en grill eller pande op ved høj varme, og brun koteletterne på begge sider og kotelettens kant.
- Server dem dernæst.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Opskrift på koteletter sous vide
I min opskrift på koteletter sous vide har jeg tilberedt et par skaftkoteletter på omkring 2 centimeter ved 58 grader i 2 timer.
Dernæst brunede jeg dem ved høj varme på grillen for, at de fik den helt perfekte grill smag. Mere skulle der ikke til for at jeg kunne servere et par møre svine koteletter.
Hvis man brugter skaftkoteletter bør man enten få sin slagter eller selv skrabe noget af kødet fra benene.
Drys koteletterne med salt og peber og placer smør, hvidløg, salvieblade og citronskal på dem.
Dernæst vakuumeres koteletterne i en vakuumpose.
Tilbered koteletterne ved 58 grader i 2 timer.
Tag koteletterne ud af vakuum posen, og grill eller brun dem på panden så de får stegeskorpe.
Jeg har til denne opskrift på kotelet sous vide serveret stegt grønkål, stegte svampe og pærer til.
Dropper sitron, ellers bra 🙂
Hejsa Lasse
Tak 🙏.
Bedste hilsner
Søren