og

Langtidsstegt Kalvecuvette

af | 2. maj 2013 | Grill - BBQ, Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Tilbehør

Langtidsstegt kalvecuvette

Hvordan tilbereder man en kalvecuvette så den bliver perfekt? En af metoderne for, at få en lækker og super mør kalvecuvette er, at langtidsstege den i ovnen. så den holder på saften og ikke tørre ud. I denne opskrift har kalvecuvetten fået 5 timer ved 60 grader, hvor kernetemperaturen er maksimum 57 grader, hvilket vil sige af den inderste kerne er rød. Ønsker man medium skal kernetemperaturen på cuvetten være 61 grader.

Jeg serverede kalvecuvetten med en perlebyg otto lavet på portvin, små røgede blommetomater, glaserede rødbedekugler og sauterede perleløg, som passer super godt til kødet. Jeg tænker, at retten er en forårsbebuder, eller det håber jeg :-). Hvis man mere er til kalveculotte kan du læse om det HER.

Læs om: Sprængt oksespidsbryst med peberrodssauce // Grillet Kalveculotte med madagaskarsauce

Langtidsstegt kalvecuvette

Langtidsstegt Kalvecuvette

Hvordan tilbereder man en kalvecuvette så den bliver perfekt? En af metoderne for, at få en lækker og super mør kalvecuvette er, at langtidsstege den i ovnen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Opskrift, Kalv, Simreret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Kalvecuvette

  • 1 kalvecuvette

Perlebyg otto

  • 3 dl. perlebyg
  • 6 dl. Kalvefond eller hønsefond
  • dl. portvin

Røgede tomater

  • 1 bakke små aromatiske blommetomater
  • Røgsmuld eller spåner

Rødbedekugler

  • 4 rødbeder
  • dl. kalvefond
  • ½ dl. balcamicoeddike
  • 1 spsk. honning

Perleløg

  • 1 glas eller pose perleløg
  • Smør

Sådan gør du

Kalvecuvette

  • Soigner kødet for sener og fedt.
  • Smør kalvecuvetten med lidt olivenolie og drys den godt med salt og peber.
  • Læg den på risten i ovnen med et fad under med vand eller evt. rødvin og rodfrugter i.
  • Ovnen skal være på 60 grader uden varmluft, og kalvecuvetten skal have ca. 5 timer, eller indtil den har en kernetemperatur på 56 grader for rød, og ca. 60 grader for rosa.

Rødbedekugler

  • Kog rødbederne møre med skræl på. Læg dem efterfølgende i kold vand og smut skrællen af. Ligesom at smutte mandler.
  • Udstik kuglerne med et parisiennejern.
  • Kog kalvefond, balsamicoeddike og honning ned til en glace, hvor kuglerne glaseres i 10 minutter inden servering.

Perlebyg otto

  • Kog perlebyggen sammen med fonden i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente. Tilberedt med lidt bid.
  • Tag låget af gryden og skru lidt op for varmen til medium.
  • Tilsæt portvinen lidt af gangen, hvor det fordamper.
  • Tilsæt til sidst en god klat smør.
  • Smag til med salt og peber.

Røgede tomater

  • Brug en kuglegrill eller gasgrill til dette.
  • Vend tomaterne i lidt olivenolie og timian, hvorefter de lægges på en grøntsagsbakke eller alubakke (brug evt. noget bagepapir med huller i, så de ikke steger sig fast på bakken).
  • Kom noget røgsmuld eller røgspåner på kullene ved kulgrill eller i en røgbakke ved gasgril.
  • Når det begynder, at ryge lukkes det øverste spjæld næsten helt i. Lad dem røge i ca. 20 minutter, hvilket afhænger af størrelse og hvor meget de falder sammen. Varm evt. tomaterne op i ovnen inden servering.

Perleløg

  • Sauter perleløgene i smør på en pande til de får en gylden overflade.
  • Dette gøres 10 minutter inden servering.

Noter

Man kan godt bruge en kalveculotte eller oksecuvette- eller culotte. Dog vil det være en god ide, at bruge et stegetermometer, da der er forskel på udskæringerne og kalve- og oksekød.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Grillede røgede tomater

Grillede og Røgede tomater

Kalvecuvette med perlebyg

Langtidsstegt kalvecuvette med perleotto

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

10 Kommentarer

  1. erlandhansen

    Ser lækkert ud. Langtidsstegt kød er altså godt. Tog tomaterne godt imod røgen?

    Svar
    • Søren

      Takker :-).
      Tomaterne var utrolig gode, og havde den perfekte dosering af røgsmag. Jeg lavede i går en ketchup, hvor jeg røgede store tomater til den. De fik ca. 45 minutter, og der ramte jeg nok med noget held, den rigtige røgsmag igen.

      Svar
  2. Erland

    Røget ketchup, det lyder spændende, håber der kommer en opskrift 😉

    Svar
    • Søren

      Det gør der, selvfølgelig ;-).

      Svar
  3. Jesper

    Halløj der
    Har 7 kalveculotter jeg skal langtidstege på samme tid, nogle råd?
    Er ikke mester i køkkenet, så lidt hjælp vil være super..

    Svar
    • Søren

      Hejsa. Mit råd vil være, at du steger dem i en ovn med varmluft, så du er sikker på samme 60 grader i hele ovnen. På den måde kan du have culotter øverst og nederst i ovnen.
      For at sikre at kernetemperaturen ikke driller kan det være en ide, at have to termometere. Du sætter en til i en culotte øverst og i en culotte nederst. På den måde sikrer du, at temperaturen ikke snyder.
      Held og lykke.
      Og god weekend.
      /-Søren

      Svar
  4. Asbjørn

    Hej Søren,

    Lækker opskrift.
    De 6 dl. kalvefond du har i ingredienslisten, er de til at koge perlebyggen i?

    Hilsen
    Asbjørn

    Svar
    • Søren

      Hej Asbjørn
      Det er fonden perlebyggen skal koge i :-).
      Opskriften er nu tilrettet og tak for rosen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Anna.s.

    Hvor meget vejer kødet du har brugt?

    Svar
    • Søren

      Hej Anna
      Kalvecuvetten har vejet omkring 1 kg.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. kalveculotte | Dansk Kalvekød - […] ved lav temperatur. Der er nogen der steger kalveculotten ved temperaturer helt ned til 60 grader. Det afhænger dog…
  2. Opskrift - Langtidsstegt kalveculotte | - […] ærter, eller spæde gulerødder. Hvis du følger med på bloggen har jeg tidligere skrevet om langtidsstegt kalvecuvette, nærmest en…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!