Langtidsstegt Kylling

af | 25. jan 2019 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Simremad

 

Langtidsstegt kylling er som ved and en virkelig lækker og skøn måde, at tilberede en kylling på, hvor den bliver utrolig saftig med masser af smag.
Opskriften er nem, at gå til og kyllingen passer sig selv i ovnen i nogle timer, hvor den får selskab af en portion rodfrugter, inden den skæres ud i passende stykker.
Når en kylling langsomt steger i ovnen spreder der sig en vidunderlig duft i hele hjemmet, så alle ser frem til, at smage den.
Hvis der er noget jeg selv er vild med er, at gå og dufte til en liflige madduft når denne fra eksempelvis en kylling spreder sig i køkkenet.

 

 

Langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling er som ved and en virkelig god måde, at tilberede en kylling på, hvor den bliver utrolig saftig med masser af smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Fjerkræ, Kylling, Simremad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 citron
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 spsk hakket frisk eller tørret rosmarin
  • 1 fed presset hvidløg
  • Salt
  • ½ knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 2 - 3 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 to mater
  • 100 markchampignon
  • 2 – 3 dl. hvidvin
  • 1 – 2 dl. kyllingefond
  • 4 spsk. smør

Sådan gør du

  • Rens kyllingen for blod- og fjerrester.
  • Bland saften fra citronen med olivenolien, den hakkede rosmarin og presset hvidløg.
  • Smør kyllingen grundigt med marinaden indtil der ikke er mere.
  • Drys den dernæst med salt både indvendig og udvendig.
  • Skræl knoldselleri, gulerødder, pastinak som skæres i mindre stykker.
  • Skalotteløg og hvidløg hakkes groft.
  • Tomater og mark champignon skæres i mindre stykker.
  • Alt kommes i en römertopf, hvor hvidvinen og kyllingefond hældes ved.
  • Smørret kommes ovenpå rodfrugterne inden kyllingen placeres ovenpå.
  • Læg låget på römertopfen, som placeres i en forvarmet ovn på 125 grader uden varmluft.
  • Lad den tilberede i 2½ - 3 timer.
  • Når kyllingen er færdig dvs. når kødet f.eks. har løsnet sig lidt fra benene, tages den ud af ovnen.
  • Tag kyllingen op af römertopfen, og hæld alt det gode fra römertopf i en gryde.
  • Kom kyllingen tilbage i römertopf, som stilles i ovnen og brunes ved grill.
  • Alt det gode fra römertopf blendes med en stavblender til en utrolig god sovs.
  • Smag den til med salt og peber.

Noter

Jeg havde også smidt et andet ildfast fad i ovnen med kartofler, gulerødder, pastinak, knoldselleri og persillerødder, som blev brugt som tilbehør.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Kyllingen jeg brugte vejede 1800 g, og den var klar efter 3 time i ovnen ved 125 grader.
Vejer din mindre f.eks. 1600 g. så giv den 15 – 20 minutter kortere tid. Vejer den mere skal den naturligvis have lidt længere tid.
Jeg tjekkede temperaturen på kyllingen da der var gået 3 timer, hvor den lå i den høje ende dvs. 74 grader, men selve kyllingen var overhovedet ikke tør, da den blev skåret ud.

Prøv Også: Duck Ramen ægte Japansk suppe // Stifado Græsk simreret // Persille Pesto

Jeg tilberedte den i en römertopf for, at holde på kyllingens safter, og inden den blev udskåret tog jeg låget af römertopfen og gav den en tur under grillen for, at den fik en sprød overflade.
Har man nu ikke en römertopf kan den sagtens tilberedes i et ildfast fad med stanniol over.
Selve kyllingen fik selskab af en masse forskellige rodfrugter, hvidvin og smør, som efterfølgende røg i en gryde og blev blendet til en super smagfuld sovs.

Jeg havde også smidt et andet ildfast fad i ovnen med kartofler, gulerødder, pastinak, knoldselleri og persillerødder, som blev brugt som tilbehør.

 

 

 

Ingredienserne til Langtidsstegt Kylling

 

 

Smid alt i en Römertopf

 

 

Alt det gode i Römertopfen der har været under kyllingen kan blendes til den ultimative lækre sovs.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

9 Kommentarer

  1. Tine Lindvig

    Hej Søren

    Tak for en god blog! Her finder jeg jævnligt inspiration.
    Jeg er altid i tvivl ved de lavere temperaturer. Hvor lang tid giver du tilbehøret i ovnen?

    Mvh
    Tine ?

    Svar
    • Søren

      Hej Tina
      Mange tak for rosen :-).
      Jeg gav det ca. 1 time og 15 – 20 minutter. Normalt når jeg tilbereder rodfrugter får de ca. 45 – 50 minutter ved 180 grader uden varmluft.
      Du kan også smide dem ind fra starten, og når de næsten er færdige tager du dem ud, og smider dem ind igen når der er ca. 20 – 30 minutter tilbage af kyllingen.
      Håber jeg har kunnet svare på dit spørgsmål :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Tine Lindvig

        Mange tak! Det prøver jeg i morgen. ?

        Svar
        • Søren

          Super 🙂

          Svar
  2. Niels Schlie

    Ciao Søren
    Denne opskrift er en stor succes hver gang, og gæsterne insisterer på at få opskriften!!
    Jeg mailer dem glad linket til din blog.
    Kh Niels

    Svar
    • Søren

      Kære Niels
      Tusinde tak for rosen, og hvor dejligt at du vil dele linket :-).
      Bedste hilsner og hils familien.
      Søren

      Svar
  3. Martin

    Hejsa

    Jeg håber på hurtigt svar, da jeg skal lave denne ret i dag – og jeg glæder mig!

    Jeg vil høre, om du kommer andet ved tilbehøret? Altså, de rodfrugter, du også sætter i ovnen i et ildfast fad – kommer du noget væde eller særligt krydderi ved?

    På forhånd tak for hurtigt svar! 🙂

    Vh.
    Martin

    Svar
    • Søren

      Hej Martin
      Først og fremmest beklager det langsomme svar :-).
      Som jeg skriver i opskriften kommer jeg også tilsætte hvidvin og kyllingefond i Römertopfen. Det står lidt længere nede i ingredienslisten og ved trin 8 i fremgangsmåden.
      Hvis du skal serverer den nu i dag kl. 18 kan du godt nå det :-).
      God fornøjelse og bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Martin

    Ja, tak – det har jeg godt set. Det var mere i det andet ildfaste fad, du skriver om, med pastinak, kartoffel, gulerod, knoldselleri og persillerod. Kommer du væde og/eller andre smagsgivere ved dem?

    Svar

Læg et svar til Niels Schlie Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat i Esbjerg ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.