ForsideHovedretterLangtidsstegt Lammekølle

Kommentarer

Langtidsstegt Lammekølle — 27 kommentarer

  1. Pingback:R.I.P. Römertopf og langtidsstegt lammekølle | Foodplanner

    • Hej Lise
      Grøntsagerne vil ikke have bid, men bliver som sådan ikke smattede. Hvis du ønsker at de har mere bid kan du komme dem i fadet 1 – 1½ time lammekøllen er færdig.
      God Påske
      Søren

    • Hej Daniel
      Jeg har ikke selv brugt fløde, men tænker at du godt kan ved, at hælde væden eller noget af den i en gryde og supplerer med lidt fløde.
      God Påske
      Søren

  2. Hej
    En rigtig lækker ret👍🐥
    smager ikke af lam, det er første gang jeg har lavet lammekølle.
    God påske 🐣🐥🌞

  3. Ser rigtigt dejligt ud! Har du prøvet at erstatte øllet med rødvin eller hvidvin? Jeg har cøliaki og kan derfor ikke tåle øl…desværre! Tak.

  4. ……det er så dagen hvor man godt kunne bruge flere ovne……. Kan jeg tage lammet ud efter nogle timer -bage en kage ca 50 min – og så putte lammet ind igen????

    • Hej Gitte
      Du kan gøre det du skriver, som vil være intervalstegning.
      Tjek evt. lammets kernetemperatur undervejs, og juster ovnens temperatur, hvis kødet ikke følger med.
      God Påske
      Søren

  5. Kan man godt ligge den på en rist og have rødvin i et fad med krydderurter og løg og stadig give den de 6 og en halv time skal lave den imorgen

    • Hej Jonas
      Beklager det sene svar :-).
      Det kan du egentlig godt, men sørg for at hælde noget af væden over køllen mindst 1 gang i timen så køllen ikke bliver alt for tør.
      Bedste hilsner
      Søren

  6. Hej Søren. Nu kan det godt være jeg spørger dumt, men kan man også bruge rødvin i stedet for øl? /Christoffer

    • Hej Christoffer
      Der er ingen “dumme” spørgsmål :-).
      Du kan sagtens bruge rødvin eller for den sags skyld hvidvin, hvilket også passer rigtig godt til Langtidsstegt lammekølle.
      Hvis du tager rødvinen vil jeg foreslå en der ikke er for sødmefuld.
      Rigtig god påske
      Søren

  7. Hej Søren jeg håber du kan nå at svare. Hvor længe skal to lammekøller lsngtidsstege de vejer 1,7 kg STK

    • Hej Susanne
      Mit gæt vil være omkring 6 – 7 timer ved 120 grader uden varmluft.
      Mit bedste råd er at tjekke deres kernetemperatur med et stegetermometer efter 2 timer, hvorefter du kan justere temperaturen op eller ned og evt. om ovnen skal være på varmluft.
      Men under alle omstændigheder er det en god ide, at tjekke temperaturen med jævne mellemrum.

      Håber det var tids nok :-).

      Rigtig god påske.
      Bedste hilsner
      Søren

  8. Min mand insisterer på, at hvidløgssplitter skal skæres ind i køllen, som det er gammel tradition. Er der et argument for ikke at skære ind i køllen? Jeg tænker selv den kan miste en del væde måske🤔

    • Hej Sissel
      Jeg har ikke selv oplevet at lammekøllen mister væde eller der sker andet når du med en spids kniv laver små huller til hvidløget. Hvidløget afgiver smag til kødet.
      Hvis jeg må komme med et forslag så prøv også at komme friske rosmarinblade i hullerne sammen med hvidløget.
      Rigtig god påske
      Bedste hilsner
      Søren

  9. Den blev uhyrligt god. Jeg lavet denne opskrift fremover. Wauw. Tusind tak fordi du nåede at svare inden påskemiddag begyndte. Fortsat god påske

  10. Hej Søren, mange tak for svar 🙂 Jeg lavede den med hvidvin og den blev bare vildt lækker! Jeg kommer helt sikkert til at bruge den her opskrift igen! 👍😊
    /Christoffer

Leave a Reply to Susanne Cancel reply

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>