Hjemmelavet Leverpostej
Denne opskrift på ægte leverpostej stammer tilbage fra min mormor, og er selvfølgelig verdens bedste leverpostej opskrift. Den er ligeledes fantastisk nem at lave.
Hvem elsker ikke hjemmelavet leverpostej ovenpå rugbrød. Og når man samtidig får leverpostej med bacon og rødbede til kan det næsten ikke blive bedre.
Når jeg skriver at min opskrift på leverpostej er den bedste kan andre godt have en lignende familie opskrift på leverpostej, der er lige så god?
Opskriften er ikke en af de fedt fattige, da jeg bruger fløde eller sødmælk i den. En leverpostej vi elsker selv at lave og spise til weekend og højtider, så som jul og påske.
Det har taget mig nogle år at kopiere den fra min mor, da hun altid har lavet den på slump, dvs. uden helt nøjagtige mål. Selv om jeg fik hende til at skrive den ned havde jeg i starten mine udfordringer med at få den helt rigtig perfekte konsistens, og jeg måtte øve mig over en længere periode.
Jeg har sidenhen ændret lidt på denne dejlige familieopskrift, som betyder at når jeg laver bliver den hver gang lige så god som min mors og dermed efter min mening den bedste leverpostej man kan putte på sit rugbrød. I dag er det mig der er blevet leverandør af leverpostej til forskellige familiemedlemmer, hvilket vel må betyde at denne opskrift på leverpostej er utrolig god, både kold eller lun.
Hvordan laver man leverpostej?
Når jeg køber lever og spæk ind til leverpostejen er det som regel de ruller med lever og spæk man kan købe i supermarkederne.
Jeg har et par gange købt det ved en slagter og selv hakket det, men kan dog ikke smage forskel på om det er den ene eller anden slags lever og spæk jeg bruger i opskriften.
En leverpostej får mere så meget smag af de krydderier man kommer i den.
Hvilke ingredienser kommer jeg i leverpostej?
Min leverpostej opskrift er meget traditionel, og ingredienserne består af lever og spæk, løg, fløde eller mælk, mel og salt og peber.
Hvis man ønsker at give den ekstra smag kan man tilsætte lidt allehånde og andre bruger et par ansjosfileter.
Hvordan skal en leverpostej bages?
Når jeg har lavet den rå leverpostej, kommer jeg den i aluforme, som jeg bager i ovnen i vandbad, hvilket betyder at man hælder lidt vand i et ildfast fad, hvor i aluformen med leverpostej dejen placeres i.
Når de bages i vandbad bliver overfladen ikke så mørk og hård.
Hvordan opbevarer man leverpostej?
Jeg bager som regel kun en eller to alubakker med leverpostej ad gangen.
De øvrige fryser jeg ned, hvor de kan holde sig fryseren i flere måneder.
Når jeg bager en frossen leverpostej tager jeg den ud af fryseren dagen inden, så den er tøet op når jeg bager den. På den måde bliver resultatet bedre og tager kortere tid.
Man kan godt bage en frossen, men det tager længere tid, og jeg synes ikke at det bliver lige så godt når den er tøet op.
Hvilke ingredienser bruger du i din leverpostej?
Laver du en speciel leverpostej til jul og påske?

Hjemmelavet Leverpostej som mormors
Ingredienser
- 500 g hakket lever
- 500 g hakket spæk
- 1 revet løg
- 1 æg
- 2 -3 spsk mel
- ½ l fløde Kan erstattes med ca. 2/3 sød mælk, men vær obs. på konsistensen
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser i en skål og rør det til en lind konsistens.
- Tilsæt evt. mere fløde eller mælk, hvis den er for tyk.
- Hæld blandingen i en form, som sættes i et fad med lidt vand i.
- Bag den ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Stik evt. en nål ned i leverpostejen. Er der ingenting på nålen er den færdig.
Noter