og

Moscato D´Asti sorbetis med bær

af | 17. jul 2021 | Desserter, Opskrifter, Sommer, Vin og Spiritus

Prosecco sorbetis i glas

Hjemmelavet sorbetis på moscato d´asti vin og friske bær giver en skøn og forfriskende sorbetis der kan serveres i et glas hvidvin.

Denne lækre sorbetis er utrolig nem at lave og kræver kun en billig flaske moscato d´asti og nogle friske bær som jordbær, hindbær, brombær.
Har du en sjat eller sjatter moscato så undlad at hælde det ud, da det nemt kan bruges til denne forfriskende sorbetis.

Man kan nemt have en beholder stående i fryseren hvor ens moscato rester hældes i så man til sidst har nok til at en servering.

Kan jeg bruge en anden vin til denne sorbetis?

Ja du kan godt bruge en hvidvin, eller en mousserende vin som prosecco som også kan have en frugtig smag.
Er vinen for tør eller syrlig tilsættes en anelse mere sukker så isen den får den rette sødme.

Mit generelle råd angående vinen er at du ikke skal bruge mange på den når den omdannes til sorbetis.
Man for så vidt bruge en børnechampagne eller alkoholfri vin, så alle får glæde af denne is.

Har du prøvet disse is desserter: Chokolade Is // Havtorn Sorbetis // RabarberIs

Prosecco med bær

Moscato D´Asti sorbetis med bær Skøn og nem sorbetis

Hjemmelavet sorbetis på moscato d´asti vin og friske bær giver en skøn og forfriskende sorbetis der kan serveres i et glas hvidvin.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Frysetid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 10 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 flaske Moscato D´Asti billig
  • Forskellige slags bær som jordbær hindbær, brombær
  • Citronmelisse blade

Sådan gør du

  • Hæld moscato d´asti i en frysefast fad.
  • Placere de forskellige bær i moscato vinen og pynt til sidste med citronmelisse blade.
  • Stil fadet i fryseren.
  • Når der er gået en time, tjekkes fadet om bærerne skal flyttes lidt rundt når vinen har sat sig lidt.

Noter

Server Moscato D´Asti Isen som en sorbet eller kom en skefuld i et glas hvidvin som både giver noget lækker smag og sødme til vinen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvilke bær skal jeg bruge i isen?

Jeg foretrækker friske bær men du kan uden problemer bruge frosne. Bærernes sødme eller syrlighed bør efter min mening passe til den moscato eller anden vin man bruger. Er den tør eller syrlig er det en god ide, at bruge søde bær og omvendt.
Samtidig er jeg vild med at bærerne i isen har forskellige farver og faconer som gør den mere flot og indbydende. Citronmelissens grønne farve giver desuden et rigtig flot spil.

En Moscasto D´Asti sorbetis er udover den smager vanvittig lækker er den samtidig utrolig flot med alle de forskellig bær og deres farver.
På en varm sommerdag eller aften passer den rigtig godt i et glas med lidt hvidvin eller prosecco i.

Prosecco med bær

Kom et par skefulde af moscato sorbetisen i et par glas som fyldes op med en hvidvin eller prosecco.

Prosecco frossen med bær

En utrolig nem og let sorbetis.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Jette Sauerberg

    Jeg har tænkt at servere den som en ganerenser mellem skaldyr og and. Hvor lang før servering skal jeg tage den ud af fryseren?
    Hilsen Jette

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jette
      Du skal tage sorbetisen ud af fryseren omkring 30 minutter inden servering. Dog bør du tjekke det undervejs.
      Laver du isen dagen inden er den mere blød end efter en uge, derfor bør den tages ud omkring 20 minutter inde.
      God fornøjelse 🙂
      Søren

      Svar
  2. Jette Sauerberg

    Sikke dog en fiasko!! Det har intet som helst med sorbet at gøre. Heldigvis lavede jeg et par prøveglas først. Det bliver en kæmpestor isterning, Når Asti’en er smeltet til flydende, er bærrene stadig som isterninger og megakolde at tygge i.
    Jeg har nu tøet det hele, taget bærrene fra og indfryser nu Asti’en igen medens jeg rører i den hver 1/2 time. Når den er grødet, vil jeg tilsætte stiftpiskede æggehvider, så jeg får en rigtig sorbet, som jeg tilsætter frugt, når den serveres.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jette
      Det er min fejl at jeg glemte at skrive det med bærerne, men super god ide med din løsning :-).
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!