ForsideForretterMulligatawny suppe

Kommentarer

Mulligatawny suppe — 8 kommentarer

  1. Tusind tak for en fantastisk madblog!
    Jeg er lidt i tvivl ift. suppen her – jeg har lavet min egen karry (bukkehornsfrø, laurbærblade, sennepsfrø, spidskommenfrø, kardemommefrø, hel kanel, korianderfrø, stjerneanis, hele nelliker, tørret chili, sorte peberkorn ristet og knust i minihakker – dernæst blandet med revet muskat, allehånde, ingefær, gurkemeje og Cayennepeber)
    Jeg er usikker på, om jeg så oveni skal tilføje de krydderier, du nævner? Er bange for at det måske bliver for meget…
    PS. Min karry blev virkelig skøn – hele huset dufter endnu, så suppen kan kun blive mums ?

    • Hej Eva
      Tusinde tak for den flotte ros :-). Varmer meget.
      Når du laver din egen Karry eller nærmere Garam Masala tænker jeg også, at det bliver for meget. Og vil fungerer fint :-).
      Da jeg tilberedte Mulligatawny suppen overvejede jeg at bruge min egen Garam Masala, men droppede det for, at bruge det miks jeg har beskrevet i min opskrift for, at se hvilken smag det ville give.
      Bedste hilsner
      Søren

  2. Hej Søren 🙂
    Det gir god mening, tak!
    Før jeg begav mig udi at blande mit eget krydderi, havde jeg absolut ingen idé om, at karry og Garam Masala var blandingskrydderier. Sådan kan man blive klogere ? Jeg tror, din opskrift er meget anvendelig og let at gå til, da den ikke kræver det store forarbejde. Og, som du skriver, så er det lettere at justere de enkelte krydderier alt efter smag og temperament.
    De bedste hilsner
    Eva

  3. Hej Søren
    Det her er et rigtig smagfuldt take på mulligatawney, som sjovt nok i denne udgave er en engelsk ret! Ordet er tamilsk milagu tanni, som ordret betyder pebervand! så man kan sige, at det er en rigtig kolonialret. En rigtig delikat version, du har her. Jeg må så indrømme at som den “indisk mad”-nørd, jeg er, har jeg udeladt det syrlige til sidst, fordi “vi indere” vil føle, at det er lidt barsk oven i varme krydderier som kanel og kardemomme. Men lækkert, thumbs up fra sir Toby 😆

  4. Hej Søren
    Det er alletiders smagfuldt take på mulligatawny, du har her. Det er sjovt nok en engelsk ret, selvom ordet kommer fra tamilsk Milagu tanni, som betyder pebervand. Jeg vil så ikke som james servere sherry til den, men snarere en rigtig god øl 🙂 Jeg følte som den “indisk mad”-nørd, jeg er at tomaten ville tilføre syrlighed nok og undlod lime’en til sidst, da jeg mente det ville være for voldsomt ovenpå varme krydderier som kanel og kardemomme. Det var et rigtig lækkert bekendtskab

    Mange hilsener
    Sir Toby 🙂

    • Hej Torben
      Dejligt at du kunne lide denne version af Mulligatawny, og interessant med at serverer en god øl til, som måske kunne have været en IPA, nu når vi er i det engelsk/indiske køkken.
      Bedste Hilsner
      Søren

  5. Lækker suppe og perfekt her i efteråret. Som du skriver, kan man ikke forstå at den har Engelsk oprindelse. Måske en en kolloniherre som havde en indisk kok med hjem har taget lidt rigeligt af æren😀

    • Hej Sven
      Det kan sagtens tænkes, eller det som Vindaloo en af de mest populære gå i byen retter, som har er et miks af indisk og portugisisk :-), men havnet i England.
      Bedste hilsner
      Søren

Leave a Reply to Torben Christiansen Cancel reply

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>