Skindstegt Multe, ærter og muslingesauce

af | 15. jul 2016 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter

En lækker forret behøves ikke, at være synderlig kompliceret eller svær at tilberede, så længe råvarerne er gode. Fisken multe passer super godt til mange forrets opskrifter. Sammen med nedkogt muslinge suppe og nybælgede ærter havde jeg en super velsmagende og nem forret til de Côtes de Beouf jeg serverede i weekenden for nogle god venner.

Multe

Multen er en subtropisk fisk, der kommer til Danmark i primært sommermånederne, men er langsomt begyndt at yngle i vores farvande pga. klimaforandringerne. Multens kød er fast og saftig og er fyldt med de sunde fedtsyrer, da den er halvfed. Den er derfor perfekt til, at pandestegning, grill, røgning og ovnbagt. Har man mulighed for, at købe multen hos en fiskehandler bør man ikke snyde sig selv for det. Smagen er virkelig lækker.

Multefilet

Jeg havde i forbindelse med denne opskrift købt hele ærtebælger fra landet, som vi bælgede da vi kom hjem. De smager virkelig fantastisk og passede super godt sammen med muslingesaucen og multen.

Polenta

Multen er serveret på en skive polenta, som er stivnet majsgrød. Smagen i polentaen er fyldt med citrus og dild, da jeg havde ladet skallen fra en citron og en pæn dusk dild simre i mælk i 30 minutter inden polentamelet blev pisket i. Selv om polentaen kan virke fed fik den et perfekt modspil fra citrussmagen.

Stegt Multe

Multe med nedkogt muslingesauce

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Fisk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Multe

  • 4 multe fileter af ca. 4 x 6 cm
  • dl. tør hvidvin
  • 3 dl. muslingefond
  • 1 skalotteløg
  • 3 dild skærme
  • 2 dl. bælgede ærter
  • Dildskærme og blomster til pynt

Polenta

  • 4 dl. sødmælk
  • 50 g. smør
  • 1 fed hvidløg skåret i skiver
  • Skallen fra en økologisk eller usprøjtet citron
  • 1 dl. frisk dild
  • 75 g. polenta mel
  • 50 g. revet havgus vesterhavsost eller parmesanost
  • Salt og peber

Sådan gør du

Multe

  • Drys multefileterne med lidt salt et par timer inden servering.
  • Hak skalotteløget fint, som kommes i en gryde med dild og hvidvin. Kog det ned til ca. 1/3 og hæld dernæst muslingefonden ved.
  • Kog det yderligere ned til det halve, hvorefter det holdes varmt til servering.
  • Multefileterne tages ud af køleskabet 30 minutter inden servering.
  • Varm en stegepande op med olie i. Når den er varmet op kommes en spsk. smør på. Steg multefileterne på skindsiden med middelhøj varme. Når de har fået ca. 1 minut bruges en ske til, at hælde det varme smør over fileterne. Steg dem videre i 1 - 2 minutter, hvorefter de vendes og får 1 - 2 minutter på kødsiden. Fileterne må ikke blive gennemstegt.

Polenta

  • Kom mælken i en gryde med skallen fra en citronl, smørret skåret i tern, pillet og snittet hvidløg og dild.
  • Lad det simre i 30 minutter.
  • Tag dernæst citronskrællen og dild op.
  • Tag gryden af blusset og pisk polentamelet i lidt efter lidt.
  • Start med et piskeris, og slut af med en træske for, at undgå klumper.
  • Rør den revne ost i, og smag til med salt og peber.
  • Smør polentaen ud i en form i ca. 2 cm. tykkelse, som stilles på køl, gerne natten over, indtil den er stivnet.
  • Ved servering skæres polentaen ud i aflange firkanter der passer til multefileterne. Ca., 3 - 4 x 5 - 6 cm.
  • Vend polentaskiverne kort på en varm pande. Eftersom der er en del smør polentaen smelter de hvis de får for lang tid.

Anretning

  • Læg en skive polenta midt på tallerknen. Hæld lidt sauce rundt om ind den er halvejs dækket. Kom 10 ærter i saucen sammen med blomster, dild og andet pynt. Placer multe fileten på polentaskiven.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Server gerne multen og saucen i dybe tallerkner.

Multe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Porchetta | - […] kan serveres sammen med en italiensk bruger bolle, coleslaw, italiensk inspirerede kartofler, polenta skiver eller hvad man ellers har lyst til. Jeg…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!