Nytårs opskrifter
Nyrårsopskrifter
Nytårsmenu
Julen er allerede overstået og nu er det tid til, at forberede nytårs menuen.
Jeg har samlet mange forskellige opskrifter til den perfekte nytårsmenu, hvor du her kan lade dig inspirere til både appetizer, forret, hovedret, dessert og selvfølgelig natmaden. Du får både selve retterne og kan tjekke forskelligt tilbehør fra saucer som bearnaise sauce og rødvinssauce til pommes frites og flødekartofler og langtidsstegte tomater og syltede rødløg.
Alt sammen noget der gør at nytår menuen bliver super perfekt.
Du kan finde inspiration til din nytårs menu, og kombinere de forskellige retter med hinanden alt efter hvordan din menu skal være.
Hvis du ikke rigtig finder det du søger kan du i søgefeltet søge på nytår eller søger efter en specifik ret, så er jeg sikker på du finder noget spændende.
Har du spørgsmål eller kommentarer til noget er du altid velkommen til, at skrive i kommentar feltet du finder under indlæggene. Jeg forsøger altid, at svare så hurtigt som muligt.
Opskrifter til en god nytårsmenu
Lammekrone med crust
Lammekrone er en af de lækreste retter man kan forkæle sig selv med. især når lammet kommer fra Vestjylland og perfekt tilberedt som her. En lækker lammekrone med en crust af urter af ramsløg og rosmarin sammen med sennep og vesterhavsost på toppen gør lammet endnu...
Søtunge og rogn
Når man skal være ekstra god ved sig selv sker det, at råvarerne er ekstravagante, som i dette tilfælde, hvor jeg havde købt søtunger og den første friske stenbiderrogn. Søtungen er en ekstraordinær fisk med en virkelig delikat smag. Sammen med årets første...
Tomatsuppe Nem og virkelig lækker
En god tomatsuppe er aldrig af vejen, og den hjemmelavede er nu altså bare bedst. Den får en fantastisk velsmagende lækker smag, og er virkelig nem at lave. Prøv at se, hvad der findes af forskellige dåsetomater i dine skabe, eller tomater der er et par dage for...
Côte de Boeuf
Côte de Boeuf eller kongernes bøf er selvfølgelig et must jeg skal skrive om her på bloggen og et af det mest perfekte stykker kød. Côte de Boeuf er skåret af højrebet med ben. De andre gode bøffer der skæres af højrebet er Rib Eye og Entrecotes. Côte de Boeuf sidder...
Nytårsmenuen 2014
Glædelig jul. Nu er julemaden og frokosterne allerede ved, at være overstået og så skal nytårsmenuen til, at være klar. Tilbudsaviserne bugner også med masser af spændende ingredienser til nytårsmenuen, som jeg tænker kan gøre en menu knap så dyr, hvis det er det du...
Beef Wellington
Beef Wellington er en gude spise af de helt gamle, som er virkelig fantastisk. Ret beset består Beef Wellington af et stykke oksemørbrad pakket ind i parmaskine, der er smurt med foie gras eller sennep og ristede svampe, og til sidst dækket med butterdej, hvilket gør...
Langtidsstegt kalveculotte med hokkaido creme
Langtidsstegt Kalveculotte bliver jeg aldrig træt af, især når den langtidssteges ved 60 grader i 5 - 6 timer. Kalveculotten er efterfølgende super mør og med masser af smag. Når man tilbereder en kalveculotte over lang tid ved lave grader i ovnen bliver kødet nænsomt...
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato er en meget lækker Italiensk ret, der oser af forår og sommer. Retten består af kalvekød skåret i tynde skiver med en tunsauce henover. Retten er nem, at gå til og kan laves af enten kalve- mørbrad, filet, culotte eller lårtunge eller rester...
Rødfisk i Røget Reje Bisque
Rødfisk er en lækker smagfuld fladfisk som sammen med en kraftig røget reje bisque udgør en meget lækker forret. Den kan sagtens serveres som hovedret, hvilket du kan læse mere om længere nede. Ind i mellem lader jeg mig rive med, når der er gastronomiske...
Pighvar i jomfruhummer bisque
Denne opskrift eller sammensætning af to yderst delikate ingredienser er jeg blevet inspireret af et billede fra Fjordrejen.dk´s facebook profil. Jeg har af pighvar filet lavet en ballotine (rullet), som har fået selskab af en lækker jomfruhummer bisque. I stedet for...