ForsideHovedretterOkseculotte sous vide

Kommentarer

Okseculotte sous vide — 18 kommentarer

  1. En skam der ikke er kommet nogen kommentarer på denne opskrift, på trods af at den har været oppe i flere år. Har lavet retten 5-6 gange nu, og gutterne kan praktisk talt ikke få nok af den! Kan varmt anbefales 🙂

  2. Prøver den på lørdag, med nye kartofler, asparges, sommergulerødder og sous vide bernaise!

  3. Kan godt se denne er fra 2016, men du kan nok hjælpe alligevel 😉 Vi skal lave det for første gang i sous vide på fredag. Culotten er på 1,8 kg. Passer tilberedningstiden så stadig? Hvor stor var din?

    • Hej Christina
      Jeg tænker at opskriften passer til jeres. Ved 57 grader bliver den rød inden i. Hvis I ikke er til det så øg temperaturen til 60 grader. 7 timer burde være passende, da min var ca. 1,2 kg.
      Bedste hilsner
      Søren

  4. Hej. Jeg har søgt så mange gange, og ikke fundet svar. Håber så meget du kan hjælpe. Fx: skal en steg på 1 kg have samme tid i sous viden som 1 steg på fx 2 eller 3 kg? Hvordan finder jeg ud af tilberedningstiden?
    Mvh Vibeke

  5. Hej Håber du kan hjælpe mig igen. Jeg har købt en kalvefilet på 2,1 kg. Kan jeg bruge denne tilberedningstid: 8 timer v/57 grader i sous viden, hvis jeg ønsker at den skal være medium rød? På forhånd tak.
    ps. har tjekket fjordrejen.dk, som du anbefalede, men ikke fundet svaret.
    Mvh Vibeke

    • Hej Vibeke
      Du er altid velkommen til, at skrive :-).
      Jeg tjekkede fjordrejens opskrift på 1,6 kg. kalvefilet, hvor han giver den 3 timer ved 58 grader for næsten medium rød https://fjordrejen.dk/?p=6739.
      Et andet sted sousvide.dk skriver de filet 54 grader i 9 timer, hvilket er en stor forskel fra Erlands (Fjordrejen).
      Personligt ville jeg selv lave den efter fjordrejens opskrift, da jeg ved at Erland har gennemtjekket den.
      Ikke et præcist svar, men håber det kan hjælp lidt :-).
      Bedste hilsner
      Søren

  6. Hej,
    Jeg er normalt stor fan af opskrifterne her på siden, men den her er den første der er kokset for mig.

    Kødet blev lækkert, men fedtet blev helt ekstremt bitttert, og jeg var faktisk nødt til at skære det af. Jeg brugte skrællen af en citron i stedet for havtorn, og spekulerer meget på om det mon var det der gjorde det. Eller måske var øllen for mørk. Vi puttede også to teskefulde ramsløgpesto i, i stedet for friske ramsløg, men kan en teskefuld olivenolie gøre en hel culotte bitter? Da vi stegte culotten på fedtsiden blev den også lynhurtigt meget sort, og ikke lækkert smeltet som normalt.

    Jeg ved ikke om du har prøvet noget lignende, og har en idé til hvad der kunne være gået galt?

    Mange tak for ellers skønne opskrifter!

    • Hej Caroline
      Øv hvor noget med Jeres culotte og mange tak for rosen.
      Angående når fedt bliver bittert eller besk kan det skyldes, at det kan være lidt for gammelt, uden at kødet ikke kan spises. Jeg har prøvet det med især svinekød, hvor jeg har haft noget i fryseren uden dato på, men kan især lugte det på fedtet.
      Øllet og citronskallen kan give lidt bitterhed, men ikke så meget som du beskriver. Jeg bruger selv en del citronskal når jeg laver opskriften uden havtorn.
      Det med ramsløgspestoen kan igen handle om bitterhed i olien, men jeg er dig svar skyldig om det kan overføre det til fedtet.
      Jeg har selv en gang oplevet fedtet blive for sort, da jeg smed det på panden på maks varme, hvilket gav den en sort overflade. Og jeg er klar over, at jeg også skriver det i opskriften, som måske skal redigeres lidt.
      Hvis du lavede saucen, hvordan var den? Okay eller bitter/besk?
      Ikke det mest præcise svar, men håber det måske kan hjælpe dig lidt.
      Bedste hilsner
      Søren

  7. Hej,
    Jeg har egentlig allerede lavet marinade og haft min culotte liggende i den (ikke vakummet endnu). Men det er kalv og ikke okse. Har det nogen betydning udover at det højst sandsynligt kun skal have 5.5 time eller sådan noget?
    Mvh Emil

    • Hej Emil
      Jeg vil tro, at 5½ time ved de 57 grader skulle være okay, sålænge du kan lide kødet rødt. Eller giv den lidt mere tid.
      Bedste hilsner
      Søren

  8. Hejsa
    Skal have studenter tamtam på lørdag og havde tænkt mig bl.a. at lave denne lækkerbisken. Har flere ca 1,2 kg culotter, som jeg gerne ville sous vide i forvejen – og så kyle på grillen inden servering. Har du nogen erfaring med det? Studinens eneste krav er ‘den der lækre krølfedt, du ved’ 😀 Bedste bud på den?
    Dbh Vian

    • Hej Vian
      Du kan sagtens gøre det du nævner. Dog skal du være lidt obs på fedtet, da det kan branke hvis du giver det før høj direkte varme på grillen, eller en pande. God studenter fest :-).
      Bedste hilsner
      Søren

  9. Hej 😊 Jeg kan simpelthen ikke opstøve frisk ramsløg. Kan man evt bruge tørret ramsløg, eller kan man erstatte det med noget andet?
    Mvh Josephine

    • Hej Josephine
      Jeg skal vist have tilføjet i opskriften, at frisk ramsløg kun kan plukkes/købes i foråret :-). Du kan bruge en kombination af forårsløg og hvidløg.
      Bedste hilsner
      Søren

Skriv et svar til Vian Bech Annuller svar