Påske opskrifter
Påskeopskrifter
Påskerretter
Påsken er det tidspunkt på året, hvor foråret starter med lidt varmere vejr og en masse friske råvarer som lam, stenbiderrogn, ramsløg og meget andet som vi nyder at spise. Rigtig mange hygger sig med familien i påsken med rigtig god og lækker mad, hygge og afslapning. Påsken er forbundet med mange klassiske skønne påskefrokoster, hvor maden betyder rigtig meget. En af det klassiske ting til påskebordet i mange familier er påskelammet eller lammekøllen, som når det langtidssteges bliver fantastisk lækkert og mørt. En hjemmelavet lammerullepølse kan også være forbundet med en dejlig tradition, og smager utrolig dejligt med lidt løg på. Det jeg selv holder utrolig meget af ved en påskefrokost er de mere lette retter som eksempelvis lammet, stenbiderrognen som sammen med bare et hårdkogt æg smager fantastisk godt. Nogle gange kan man spørge sig selv, hvad ens gæster skal have at spise til påskefrokosten? For at hjælpe har jeg derfor samlet en del forskellige retter der kan bruges til påskebordet. Nogle af opskrifterne er meget traditionelle og andre med et tvist, men alle opskrifter kan bruges som de er, eller som inspiration til Jeres påskefrokost. Vi nyder selv rigtig meget at slappe af og få noget godt at spise i påsken. Det betyder også at har vi tid er det i selskab med andre. En enkel påskefrokost menu kan se ud som denne. • Stegte Sild i Lage • Djævleæg og stenbiderrogn • Rejesalat • Porretærte med røget laks • Hjemmelavet hønsesalat • Langtidsstegt lammekølle • Mormorsalat • Koldskål Dessert Man kan sagtens supplere ovennævnte frokostmenu med andre ingredienser eller fjerne nogle af dem, hvis kan tænker at det giver mere mening for ens selv.Udvalgte påskefavoritter
LammePorchetta
Opskrift på porchetta af lam Porchetta er en vidunderlig italiensk ret, som både kan tilberedes på grillen eller i ovnen. Jeg har i denne opskrift på porchetta valgt, at bruge et lammeslag fra Varde Ådal Lam, som producere vestjyske økologiske lam af...
Stenbiderrogn og Blinis
Lige for tiden er stenbiderrognen i højsæson, og jeg er i fuld gang med, at kreere forskellige skønne retter med denne lækre rogn. Stenbiderrogn er i en klasse for sig, og en lækker delikatesse der samtidig er til, at komme i nærheden af for penge. Sådan bruger man...
Koldskålsdessert
Koldskålsdessert er en skøn måde at lave en nem dessert på som smager en lækker koldskål. Sommeren er ikke sommer uden koldskål. Men hvorfor ikke lave det som en dessert med en super lækker rabarberkompot og knuste makroner på toppen. Jeg var for lidt tid siden, gået...
Lammekrone med crust – En fantastisk lamme opskrift
Lammekrone er en af de lækreste retter man kan forkæle sig selv med. især når lammet kommer fra Vestjylland og perfekt tilberedt som her. En lækker lammekrone med en crust af urter af ramsløg og rosmarin sammen med sennep og vesterhavsost på toppen gør lammet endnu...
Tarteletter med Høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er ikke høj gastronomisk, men det smager utrolig godt uanset om det er til frokost, hovedret, julefrokost eller påskefrokosten.Jeg laver sjældent retten, men ind i mellem ved højtiderne kan jeg godt finde på, at lave tarteletter med...
Lammebov med ramsløg
Perfekt opskrift på ovnstegt lammebov marineret i en lækker ramsløg marinade, som giver det skønneste lam. Hvorfor ikke bruge lammebov, i stedet for lammekølle, da denne er lige så skøn som køllen? Lammeboven er perfekt til langtidsbraisering i ovnen, da kødet derved...
Rejecocktail med Stenbiderrogn
Er rejecocktails ikke noget der høre fortiden til, som man altid serverede i 60´erne og 70´erne som forret? Forretten over forretter der blev serveret på datidens restauranter og senere i forsamlingshusene, hvor stegen var hovedretten og is budding desserten?...
Stegte sild i lage
Julemåneden er i gang og du kan være med til, at lave stegte sild i lage. For mange familier er det noget, der skal være på frokostbordet om søndagen, til jul og til påske. Det samme som med marinerede sild, hvilket er en ligeså vigtig en del af...
Roastbeef – På grillen
Roastbeef er måske noget nogen forbinder med det kolde bord, eller noget kedeligt oksekød, der bliver sejt. Jeg har i denne opskrift gået lidt utraditionelle veje, og tilberedt en roastbeef på grillen. Resultatet blev rigtig godt og kan klart anbefales. Jeg valgte at...
Deviled Eggs – Djævle Æg
Deviled Eggs eller Djævle Æg kan laves på et utal af forskellige måder. Retten kan serveret til påske frokosten i stedet for almindelige hårdkogte æg. Deviled Eggs / Djævle Æg Deviled Eggs eller Djævle Æg er en skøn måde, at pifte hårdkogte æg op på. 6...