Påske opskrifter
Påskeopskrifter
Påskeretter
Påsken er det tidspunkt på året, hvor foråret starter med lidt varmere vejr og en masse friske råvarer som lam, stenbiderrogn, ramsløg og meget andet som vi nyder at spise.
Rigtig mange hygger sig med familien i påsken med rigtig god og lækker mad, hygge og afslapning. Påsken er forbundet med mange klassiske skønne påskefrokoster, hvor maden betyder rigtig meget.
En af det klassiske ting til påskebordet i mange familier er påskelammet eller lammekøllen, som når det langtidssteges bliver fantastisk lækkert og mørt. En hjemmelavet lammerullepølse kan også være forbundet med en dejlig tradition, og smager utrolig dejligt med lidt løg på.
Det jeg selv holder utrolig meget af ved en påskefrokost er de mere lette retter som eksempelvis lammet, stenbiderrognen som sammen med bare et hårdkogt æg smager fantastisk godt.
Nogle gange kan man spørge sig selv, hvad ens gæster skal have at spise til påskefrokosten?
For at hjælpe har jeg derfor samlet en del forskellige retter der kan bruges til påskebordet.
Nogle af opskrifterne er meget traditionelle og andre med et tvist, men alle opskrifter kan bruges som de er, eller som inspiration til Jeres påskefrokost.
Vi nyder selv rigtig meget at slappe af og få noget godt at spise i påsken. Det betyder også at har vi tid er det i selskab med andre.
En enkel påskefrokost menu kan se ud som denne.
• Stegte Sild i Lage
• Djævleæg og stenbiderrogn
• Rejesalat
• Porretærte med røget laks
• Hjemmelavet hønsesalat
• Langtidsstegt lammekølle
• Mormorsalat
• Koldskål Dessert
Man kan sagtens supplere ovennævnte frokostmenu med andre ingredienser eller fjerne nogle af dem, hvis kan tænker at det giver mere mening for ens selv.
Udvalgte påskefavoritter
Rejesalat
Rejesalat er en nem og meget hurtig måde, at lave den perfekte frokostsalat på. Sammen med friske grønne og hvide asparges får den en dejlig frisk og lækker smag, som både kan gå til frokost eller som en hurtig forret. Salaten er ligeledes super god til både jul og...
Ovnstegt Lammekølle
Hvordan tilbereder den perfekte ovnstegte lammekølle på omkring en time, som er mør? Det er ikke særligt svært, at lave en ovnstegt lammekølle da kernetemperaturen på kødet skal være 56 grader for rød og 62 grader for rosa, og hvor den hviler 10 minutter inden den...
Hønsesalat – Opskrift på den bedste hjemmelavede
Hjemmelavet hønsesalat bliver du med garanti afhængig af, så pas på, da den bare smager langt bedre end en købesalat. På et stykke ristet rugbrød eller franskbrød får det virkelig ens tænder til, at løbe i vand, når man servere en hjemmelavet. Denne opskrift er ikke...
Oeufs en Cocotte – Æg i Cocotte
Oeufs en cocotte - æg i cocotte er måske ikke den mest kendte æggeret. Men den passer fantastisk til en søndag morgen sammen med nybagt brød, eller som en del af en weekend brunch. I virkeligheden er Oeufs en cocotte - æg i cocotte bagte eller dampede æg i...
LammePorchetta
Opskrift på porchetta af lam Porchetta er en vidunderlig italiensk ret, som både kan tilberedes på grillen eller i ovnen. Jeg har i denne opskrift på porchetta valgt, at bruge et lammeslag fra Varde Ådal Lam, som producere vestjyske økologiske lam af...
Stenbiderrogn og Blinis
Lige for tiden er stenbiderrognen i højsæson, og jeg er i fuld gang med, at kreere forskellige skønne retter med denne lækre rogn. Stenbiderrogn er i en klasse for sig, og en lækker delikatesse der samtidig er til, at komme i nærheden af for penge. Sådan bruger man...
Koldskålsdessert
Koldskålsdessert er en skøn måde at lave en nem dessert på som smager en lækker koldskål. Sommeren er ikke sommer uden koldskål. Men hvorfor ikke lave det som en dessert med en super lækker rabarberkompot og knuste makroner på toppen. Jeg var for lidt tid siden, gået...
Lammekrone med crust – En fantastisk lamme opskrift
Lammekrone er en af de lækreste retter man kan forkæle sig selv med. især når lammet kommer fra Vestjylland og perfekt tilberedt som her. En lækker lammekrone med en crust af urter af ramsløg og rosmarin sammen med sennep og vesterhavsost på toppen gør lammet endnu...
Tarteletter med Høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er ikke høj gastronomisk, men det smager utrolig godt uanset om det er til frokost, hovedret, julefrokost eller påskefrokosten.Jeg laver sjældent retten, men ind i mellem ved højtiderne kan jeg godt finde på, at lave tarteletter med...
Lammebov med ramsløg
Perfekt opskrift på ovnstegt lammebov marineret i en lækker ramsløg marinade, som giver det skønneste lam. Hvorfor ikke bruge lammebov, i stedet for lammekølle, da denne er lige så skøn som køllen? Lammeboven er perfekt til langtidsbraisering i ovnen, da kødet derved...