Påske opskrifter
Påskeopskrifter
Påskeretter
Påsken er det tidspunkt på året, hvor foråret starter med lidt varmere vejr og en masse friske råvarer som lam, stenbiderrogn, ramsløg og meget andet som vi nyder at spise.
Rigtig mange hygger sig med familien i påsken med rigtig god og lækker mad, hygge og afslapning. Påsken er forbundet med mange klassiske skønne påskefrokoster, hvor maden betyder rigtig meget.
En af det klassiske ting til påskebordet i mange familier er påskelammet eller lammekøllen, som når det langtidssteges bliver fantastisk lækkert og mørt. En hjemmelavet lammerullepølse kan også være forbundet med en dejlig tradition, og smager utrolig dejligt med lidt løg på.
Det jeg selv holder utrolig meget af ved en påskefrokost er de mere lette retter som eksempelvis lammet, stenbiderrognen som sammen med bare et hårdkogt æg smager fantastisk godt.
Nogle gange kan man spørge sig selv, hvad ens gæster skal have at spise til påskefrokosten?
For at hjælpe har jeg derfor samlet en del forskellige retter der kan bruges til påskebordet.
Nogle af opskrifterne er meget traditionelle og andre med et tvist, men alle opskrifter kan bruges som de er, eller som inspiration til Jeres påskefrokost.
Vi nyder selv rigtig meget at slappe af og få noget godt at spise i påsken. Det betyder også at har vi tid er det i selskab med andre.
En enkel påskefrokost menu kan se ud som denne.
• Stegte Sild i Lage
• Djævleæg og stenbiderrogn
• Rejesalat
• Porretærte med røget laks
• Hjemmelavet hønsesalat
• Langtidsstegt lammekølle
• Mormorsalat
• Koldskål Dessert
Man kan sagtens supplere ovennævnte frokostmenu med andre ingredienser eller fjerne nogle af dem, hvis kan tænker at det giver mere mening for ens selv.
Udvalgte påskefavoritter
Rejecocktail med Stenbiderrogn
Er rejecocktails ikke noget der høre fortiden til, som man altid serverede i 60´erne og 70´erne som forret? Forretten over forretter der blev serveret på datidens restauranter og senere i forsamlingshusene, hvor stegen var hovedretten og is budding desserten?...
Stegte sild i lage
Julemåneden er i gang og du kan være med til, at lave stegte sild i lage. For mange familier er det noget, der skal være på frokostbordet om søndagen, til jul og til påske. Det samme som med marinerede sild, hvilket er en ligeså vigtig en del af...
Roastbeef – På grillen
Roastbeef er måske noget nogen forbinder med det kolde bord, eller noget kedeligt oksekød, der bliver sejt. Jeg har i denne opskrift gået lidt utraditionelle veje, og tilberedt en roastbeef på grillen. Resultatet blev rigtig godt og kan klart anbefales. Jeg valgte at...
Djævleæg – Deviled Eggs
Djævleæg eller Deviled Eggs kan laves på et utal af forskellige måder. Æggene kan serveres til påske frokosten eller jule frokosten i stedet for almindelige hårdkogte æg. Djævle æg smager skønt som de er eller sammen med sild. Sildene kan både være almindelige...
Hjemmelavet Leverpostej
Denne opskrift på ægte hjemmelavet leverpostej stammer tilbage fra min mormor, og er selvfølgelig verdens bedste leverpostej opskrift. Den er ligeledes fantastisk nem at lave. Hvem elsker ikke hjemmelavet leverpostej ovenpå rugbrød. Og når man samtidig får den med...
Frikadeller
Frikadeller med sauteret spidskål og kartofler vendt i løvstikke pesto kan strække sig over flere dage og er nem, at gå til. Derfor passer den super godt til en en travl hverdags aftensmad. Desuden er hjemmelavede frikadeller noget alle kan være til da de er meget...
Langtidsstegt Lammekølle
Hvordan bliver lammekøllen bedst? Prøv det ved at langtidsstege køllen, hvor den bliver utrolig mør ved at passe sig selv i ovnen. Meget ofte tilbereder jeg en lammekølle ved at langtidsstege den over flere timer, hvor kødet på denne måde bliver utrolig mørt og...