Persille Pesto

af | 22. jan 2019 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Denne nemme og utrolig lækre persille pesto kan bruges som både dressing i salater eller burgere, som dip til brød eller til forskellige kødretter, hvor den giver retten et ekstra pift.
Persille pesto er i smag lidt anerledes end andre af de pestoer jeg har skrevet om, da persillesmagen passer rigtig godt til f.eks. okse/kalvekød, lammekød, svinekød eller vildt. Samtidig ser det virkelig godt ud på tallerkenen med den flotte grønne farve.

Persille Pesto

Denne nemme og utrolig lækrere persille pesto kan bruges som både dressing i salater eller burgere, som dip til brød eller til forskellige kødretter, hvor den giver retten et ekstra pift.
2.6 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Tilbehør, Appetizer,
Køkken: Dansk, Italiensk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 dl. bred eller kruspersille
  • 1 dl. mandler hasselnødder eller pinjekerner
  • 1½ - 2 dl. parmesanost eller Vesterhavsost
  • 2 fed hvidløg
  • 2 – 2½ dl. olivenolie
  • 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med, at skylle persillen grundigt, og tør den dernæst i et viskestykke eller salatslynge.
  • Kom persille, mandler, ost, hvidløg og 1½ dl. oliven olie i en blender.
  • Blend det hele og tilsæt evt. mere olivenolie for en tyndere konsistens.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Hæld pestoen på skoldede glas. Hæld lidt olie i hvert glas så pestoen dækkes, dette præserverer pestoen.
  • Sæt glassene på køl.

Noter

Man kan selv lege lidt med pestoen ved, at komme mindre ost i og andre former for nødder eller kerne efter ens egen smag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Pestoen kan holde sig i køleskabet i ca. 6 måneder, og nogle gange længere tid.

Prøv Også: Basilikum Pesto // Bladselleri med rygost creme // Kalvefilet med Sellerimos

 

 

Ingredienserne til persille pestoen.

Alt kommes i blenderen.

Som blendes til den lækreste pesto.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!