Persille Pesto
Denne nemme og utrolig lækre persille pesto kan bruges som både dressing i salater eller burgere, som dip til brød eller til forskellige kødretter, hvor den giver retten et ekstra pift.
Persille pesto er i smag lidt anerledes end andre af de pestoer jeg har skrevet om, da persillesmagen passer rigtig godt til f.eks. okse/kalvekød, lammekød, svinekød eller vildt. Samtidig ser det virkelig godt ud på tallerkenen med den flotte grønne farve.

Persille Pesto
Denne nemme og utrolig lækrere persille pesto kan bruges som både dressing i salater eller burgere, som dip til brød eller til forskellige kødretter, hvor den giver retten et ekstra pift.
Udskriv
Pin
BedømRet: Syltning, Tilbehør, Appetizer,
Køkken: Dansk, Italiensk
Ingredienser
- 4 dl. bred eller kruspersille
- 1 dl. mandler hasselnødder eller pinjekerner
- 1½ - 2 dl. parmesanost eller Vesterhavsost
- 2 fed hvidløg
- 2 – 2½ dl. olivenolie
- 1 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med, at skylle persillen grundigt, og tør den dernæst i et viskestykke eller salatslynge.
- Kom persille, mandler, ost, hvidløg og 1½ dl. oliven olie i en blender.
- Blend det hele og tilsæt evt. mere olivenolie for en tyndere konsistens.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Hæld pestoen på skoldede glas. Hæld lidt olie i hvert glas så pestoen dækkes, dette præserverer pestoen.
- Sæt glassene på køl.
Noter
Man kan selv lege lidt med pestoen ved, at komme mindre ost i og andre former for nødder eller kerne efter ens egen smag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Pestoen kan holde sig i køleskabet i ca. 6 måneder, og nogle gange længere tid.
Prøv Også: Basilikum Pesto // Bladselleri med rygost creme // Kalvefilet med Sellerimos
Ingredienserne til persille pestoen.
Alt kommes i blenderen.
Som blendes til den lækreste pesto.