Pighvar med ærtecreme af havtorn

af | 22. jan 2012 | Fisk og Skaldyr, Fond, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Pighvar er en utrolig lækker fisk med masser af smag og utrolig nem, at tilberede når man først ved at den ikke skal have særlig lang tid. Inspiration til denne opskrift med pighvar og ærtecreme stammer fra bogen, Naturen til Bords af Bent Christensen. Bogen er en kulinarisk rejse langs Vadehavet og Vadehavskystens mange restauranter.

Mange af mine kokkehelte står bag flere af bogens fantastiske opskrifter med brug af lokale råvarer som i denne opskrift på pighvar.

Selve retten som både kan serveres som forret eller hovedret og består af, stegt pighvar, ærtecreme med havtorn, jomfruhummer sky, hurtig syltede perleløg og rugbrødsflager.

Ingredienser:

  • 1 hel pighvar.
  • 150 g. ærter.
  • 1 spsk havtorn.
  • Rugbrøds skiver.
  • 6 Jomfruhummer haler.
  • Kalvefond.
  • Hvidvin.
  • 1 dl. knoldselleri i tern.
  • 1 hakket løg.
  • 1/4 porre.
  • Perløg.
  • Honning.
  • Hvidvin balsamico.
  • Frisk dild.

Pighvar: Rens pighvaren og fileter den dernæst. Gem benresterne til fiskefond. Ved tilberedning, salt den på begge sider og steg den i  smør, ca. 2 – 3 min. på hver side.

Jomfruhummer sky: Fjern skallen fra jomfruhummerhalerne. Brun skallerne i olie, kom knoldselleri, løg og porre ved. Tilsæt dernæst hvidvin, lad alkoholen fordampe og hæld kalvefonden ved. Lad det simre i ca. 25 min. Si det og reducer til der er et par spiseskefulde tilbage.

Rugbrødsflager:  Brug et rugbrød uden kerner. Læg det i fryseren et par timer, da det derved er nemmere at skære meget tynde skiver af. Pensl skiverne med olie. Læg dem på noget bagepapir eller silikone måtte der er bøjet, så de bliver buet.

Ærtecreme: Kog ærterne og blend dem sammen med havtornen. Smag til med salt og peber.

Hurtig syltede perleløg: Kom perleløgene i en skål sammen med lidt honning og hvidvinsbalsamico. Hæld varmt vand over og lad det stå i 10 min., hvorefter det sigtes.

 

Anretning: Læg en spsk ærtecreme midt på tallerkenen. Brug en bred bagepensel til, at smøre noget af cremen ud mod kanten. Læg pighvaren ovenpå cremen. Dryp lidt sky rundt om pighvaren og læg et par jomfruhummer haler sammen med perleløg og ærter rundt om fisken. Læg lidt dildskærme på fisken og rugbrødet.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Sjønne

    Flot ret! Det ser meget indbydende ud 🙂

    Det er sikkert en god kombination at blande de søde ærter med de syrlige havtorn. Det må prøves.

    Mvh Sjønne

    PS. Det er virkelig en fed blog du har her!

    Svar
  2. Søren

    Ærterne og havtornen kan virkelig anbefales. Stod lidt med denne ærtecreme, som i sig selv er ok, kom i tanke om jeg har en pose havtorn i fryseren som måtte kunne bruges :-).

    Tak for komplimentet og lige over.

    Må jeg lægge din side på min links liste?

    /Søren

    Svar
  3. Sjønne

    Jeg må ud og høste havtorn senere på året…

    Ja, du må meget gerne smide et link til min side – så gør jeg det samme på min 😉

    Svar
  4. Søren

    God ide, de kan holde sig længe. Jeg nåede det først i november, hvilket var lidt små sendt.

    Dit link er nu på min side :-).

    Svar

Læg et svar til Sjønne Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!