og
Opskrift på porresuppe

Hvem holder ikke af en god cremet porresuppe til, at varme sig på?

Jeg havde for nyligt et stort bundt porre, som skulle være basis i en lækker vinter- eller efterårssuppe. Udover porrerne røg der et kvart blomkål i, i stedet for de traditionelle kartofler. Men har du ikke et blomkål liggende, kan du sagtens bruge kartofler i denne lækre suppe.

Opskrift på porresuppe

Det gode med denne porresuppe er, at den mætter rigtig godt, så man behøves ikke serverer noget særligt ved siden af. Man kan som jeg bruge lidt stegt skinke eller bacon som drys, og creme fraiche. Porresuppen kan ligeledes bruges som en let forret, sammen med et stykke fisk. Lidt som når man laver en blomkålssuppe. Opskriften på porresuppen er meget nem, at gå til og det tager ikke lang til, at lave den, da den ikke behøves, at simrer i flere timer.

Andre skønnes supper: Fransk Løgsuppe // Oksehalesuppe // Hønsekødssuppe // Rosenkålsuppe

Opskrift på porresuppe

Porresuppe En dejlig nem suppe

En dejlig porresuppe er meget nem, at lave, og smager utrolig godt. Den er samtidig meget mættende, og kan varieres på mange måder.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Suppe, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 5 porre
  • 2 zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ blomkål
  • 2 jordskokker
  • ½ dl hvidvin
  • ½ l hønsefond
  • 1 l vand
  • Bacon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær porrerne i skiver, løg og hvidløg i tern. Sauter ved middel varme så de bliver klare. Jordskokkerne skrælles og skæres i tern.
  • Blomkålen deles i mindre buketter og tilsættes de øvrige ingredienser sammen med jordskokkerne. Skru op for varmen og hæld hvidvinen ved, som damper af i et par minutter.
  • Hæld dernæst vandet i og lad det simre i 30 minutter, hvorefter suppen pureres med en stavblender.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skær baconen i små tern, som svitses sprøde. Server dem sammen med suppen og en creme fraiche, skyr eller lignende til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har min version på porresuppe brugt lidt hvidvin, da jeg synes det supplerer suppen rigtig godt. Men du kan udenvidere undlade dette, eller hælde lidt æblecidereddike i for at få lidt syre i suppen.

Tips til suppe med porre

Grøntsagssupper som denne porresuppe kan laves af nye som gamle porre, og er perfekt til at få bugt med sine grøntsagsrester på. Som jeg beskriver kan du nemt supplere suppen med andre grøntsager end lige porre. Både for fylde og smag. kartofler giver både smag men primært fylde, hvor blomkålen giver det modsatte.

En af de super skønne ting med supper som denne er at den altid smager bedre dagen efter. Desuden kan du sagtens fryse den og tø den op til en anden god gang.

En porresuppe kan holde sig en lille uge i køleskabet. En god ide er altid at koge den op og dernæst lade den simre lidt inden du serverer den.

Porre til suppe

Porresuppe med bacon

Suppen kan serveres som en forret eller hovedret. Ved en forret skal du være obs. på, at suppen fylder en del.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Elsebeth

    Lige et tip: Hos mig spiser vi mange retter med porrer året rundt. Jeg skærer dem ca. 1-1,5 cm stykker, skyller godt og kører dem i min salatslynge – derefter i fryseren. Så er den rette mængde lige til at ryste ud af posen. Det er snart tid til at lave en stor portion igen, for lige pludselig går de i stok, og det kan man ikke altid se i toppen af porrerne, men så er der alt for stort spild. Det øverste grønne fryses til suppeviske, hvis det stadigvæk er pænt.

    Svar
    • Søren

      Tak for det rigtig gode tip :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!