Rabarber BBQ Sauce

af | 14. jun 2016 | BBQ/Grill, Opskrifter, Saucer

BBQ saucer findes i rigtig mange forskellige afskygninger, og mange af dem er virkelig gode. På trods af det er jeg ikke holdt op med, at lave mine egne, som har min egen karakteristiske smag. Jeg har i denne lavet en på nye danske rabarber, hvilket giver den en utrolig lækker syrlig smag. Samtidig har den fået lidt ekstra spark fra stødt chipotle pulver, hvilket man selv kan justerer.

BBQ sauce af rabarber

Flere af de bbq saucer man kan købe er lidt sødere, da de er amerikanske. Der er en tradition i USA, at gøre saucen sød. Jeg finder min og til dato bedste bbq sauce mere passende til vores danske smagsløg, da den pga. rabarberne får tilsat ekstra syre passer rigtig godt til f.eks. spareribs, bacon explosion, pulled pork eller de man selv synes om.

Rabarber BBQ Sauce

Bar-B-Que sauce med rabarber giver en utrolig lækker syrlig smag til saucen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Sauce, BBQ, Grill
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 spsk. neutral olie
  • 6 pressede fed hvidløg
  • 1 fint snittet skalotteløg
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1/4 – 1 tsk. chipotle pulver
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 tsk. peber
  • 1/4 tsk. stødt allehånde
  • 1 stjerneanis
  • 1 lille stang kanel
  • 2 dl. ketchup
  • 2 dl. vand
  • 1/2 dl. æbleeddike
  • ¾ dl. mørk muscovado sukker
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. soya sauce
  • 1 spsk. Worcestershire sauce
  • 2 spsk. Coleman´s sennepspulver
  • 2 laurbærblade
  • 5 stængler rabarber

Sådan gør du

  • Steg hvidløg, løg ved middel varme. Tilsæt tomatpuré og paprika. Lad det simre i et par minutter.
  • Tilsæt dernæst resten og lad det simre i en time. Tilsæt evt. lidt chipotle pulver ad gangen for, at finde en passende styrke.
  • Tag stjerneanis og kanelstang op. Smag til om der skal tilsættes mere muscovado sukker. BBQ saucen skal være lidt syrlig.
  • Blend saucen, som hældes på skoldede glas.

Noter

Saucen kan næsten holde sig uendeligt i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Rabarber bbq sauce

Bbq saucer er perfekt som ekstra smagsgiver når kødet næsten er færdig stegt. Husk, at en sauce branker, hvis den er smurt på fra starten af, og kødet skal have længere tid. Ved indirekte varme (ikke over kul eller brænder) kan man godt smøre sauce på og lade det varme med i længere tid.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Spareribs på grillen | - […] ← Rabarber BBQ Sauce […]
  2. Bacon Explosion den ultimative grillret | - […] Bbq sauce til pensling […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!