Rabarber BBQ Sauce
BBQ saucer findes i rigtig mange forskellige afskygninger, og mange af dem er virkelig gode. På trods af det er jeg ikke holdt op med, at lave mine egne, som har min egen karakteristiske smag. Jeg har i denne lavet en på nye danske rabarber, hvilket giver den en utrolig lækker syrlig smag. Samtidig har den fået lidt ekstra spark fra stødt chipotle pulver, hvilket man selv kan justerer.
Flere af de bbq saucer man kan købe er lidt sødere, da de er amerikanske. Der er en tradition i USA, at gøre saucen sød. Jeg finder min og til dato bedste bbq sauce mere passende til vores danske smagsløg, da den pga. rabarberne får tilsat ekstra syre passer rigtig godt til f.eks. spareribs, bacon explosion, pulled pork eller de man selv synes om.

Rabarber BBQ Sauce
Ingredienser
- 2 spsk. neutral olie
- 6 pressede fed hvidløg
- 1 fint snittet skalotteløg
- 2 spsk. tomatpuré
- 1/4 - 1 tsk. chipotle pulver
- 1 spsk. røget paprika
- 1 tsk. peber
- 1/4 tsk. stødt allehånde
- 1 stjerneanis
- 1 lille stang kanel
- 2 dl. ketchup
- 2 dl. vand
- 1/2 dl. æbleeddike
- ¾ dl. mørk muscovado sukker
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. soya sauce
- 1 spsk. Worcestershire sauce
- 2 spsk. Coleman´s sennepspulver
- 2 laurbærblade
- 5 stængler rabarber
Sådan gør du
- Steg hvidløg, løg ved middel varme. Tilsæt tomatpuré og paprika. Lad det simre i et par minutter.
- Tilsæt dernæst resten og lad det simre i en time. Tilsæt evt. lidt chipotle pulver ad gangen for, at finde en passende styrke.
- Tag stjerneanis og kanelstang op. Smag til om der skal tilsættes mere muscovado sukker. BBQ saucen skal være lidt syrlig.
- Blend saucen, som hældes på skoldede glas.
Noter
Bbq saucer er perfekt som ekstra smagsgiver når kødet næsten er færdig stegt. Husk, at en sauce branker, hvis den er smurt på fra starten af, og kødet skal have længere tid. Ved indirekte varme (ikke over kul eller brænder) kan man godt smøre sauce på og lade det varme med i længere tid.