Ramsløgspulver

af | 14. maj 2021 | Opskrifter, Syltning og konservering, Urter

Ramsløgspulver er en fantastisk måde at gemme smagen af ramsløg på til resten af året.

Tørrede ramsløgsblade får en skøn duft og smag af vilde ramsløg der kan bruges som krydderi.

Ramsløgspulver smager fantastisk skønt når det drysses ovenpå eksempelvis nye kogte kartofler, i en hjemmelavet Ramsløgs Aioli, i en dressing som eksempelvis en vinaigrette.
Man kan også blande ramsløgspulveret med lidt salt og på den måde få Ramsløgssalt.

 

 

Hvordan laver man ramsløgspulver så man resten af året kan nyde godt af denne skønne vilde krydderurt?

Smagen er let hvidløg og purløg passer utrolig godt til mange forskellige ingredienser og er dejlig intens når ramsløgene omdannes til pulver.
Metoden at tørre ramsløgsblade på er supernemt.
Man kan enten bruge en dehydrator eller sin ovn til at tørre dem, så man det perfekte ramsløgspulver.

Jeg tørrede omkring 500 g. over to omgange i min dehydrator hvor temperaturen var omkring 54 grader og tiden var omkring 4 timer. Det kan være forskelligt fra dehydrator til dehydrator.
Samme gør sig gældende når ramsløgene tørres i ovnen, da ovne er forskellige. En god ide er at tjekke bladene når der er gået et par timer.

En af de vigtigste ting er, at ramsløgsbladene skal være helt tørre inden de er færdige.

Når de er helt tørre blendes de til fint pulver i enten en kaffekværn eller minihakker. Jeg vil anbefale en kaffekværn, da jeg oplever at de pulveriserer de tørrede ramsløgsblade bedre.

Når man har pulversiret bladene, er det vigtigt at de gemmes i en helt lufttæt beholder og står et mørkt sted for, at de ikke mister den skønne smag af forår og hvidløg.

 

Ramsløgspulver Opskrift på hvordan man laver ramsløgspulver

Ramsløgspulver er en fantastisk måde at gemme smagen af ramsløg på til resten af året. Tørrede ramsløgsblade får en skøn duft og smag af vilde ramsløg der kan bruges som krydderi.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Konservering, Urter
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 30 minutter
Antal: 15 g.
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. ramsløgsblade

Udstyr

  • Dehydrator
  • Ovn
  • Kaffekværn

Sådan gør du

  • Skyl ramsløgene grundigt og slyng dem for vand.
  • Placer bladene enkeltvis på pladerne i dehydratoren eller på en bageplade med bagepapir på.
  • Sæt pladerne i dehydratoren og sæt den til 52 grader i omkring 4 timer.
  • Sæt ovnen ved 50 grader ved varmluft, som tjekkes efter 6 timer. Man kan også lade dem tørre natten over.
  • Når ramsløgsbladene er helt tørre, hvilket de skal være, tages de ud.
  • Kom de tørrede ramsløgsblade i en kaffekværn, minihakker eller lignende, som kan pulverisere de tørrede ramsløgsblade.
  • Hæld ramsløgspulveret i en lufttæt beholder som placeres et mørkt sted.

Noter

Brug ramsløgspulveret som krydderi i flere retter. Eksempelvis ved at drysse det over fisk, grøntsager eller stegt kød.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Har man plukket rigtig mange ramsløgsblade man ikke kan få brugt, kan de nemt fryses i fryseposer.

Når man tager dem op, kan man tørre dem lidt op i ovnen eller dehydratoren igen, så de nemmere kan bruges til Ramsløgspesto eller Ramsløgsolie.
Når de tørres lidt fra fryseren slipper man for det vand som vil være i ramsløgsbladene når de har været frosset.

 

Når ramsløgsbladene er skyllet og duppet tørre placeres de hver for sig på en plade til dehydratoren eller ovnen.

 

Sæt pladerne i dehydratoren eller ovnen.

 

Efter omkring 4 – 6 timer er ramsløgsbladene tørre.

 

Tjek ramsløgsbladene grundigt om stilken ligeledes er tør.

 

Pulveriser ramsløgsbladene i en kaffekværn eller minihakker.

 

Sørg for at bladene bliver grundigt pulveriseret.

 

Hæld ramsløgspulveret på et tætsluttet glas.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Rigtig god idé! Hvilken dehydrator har du, og kan du anbefale den?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Piskeris
      Ja det er faktisk en god ide, fandt jeg ud af :-).
      Den dehydrator jeg har er en Escalibur 4400 med fem bakker i. Jeg kan godt anbefale den da den kan indeholde en del og er gør arbejdet.
      Jeg tror at prisen var omkring 2500, da jeg købte den for en del år tilbage.

      God søndag 🙂
      Søren

      Svar

Læg et svar til Søren Willadsen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat i Esbjerg ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.