Hjemmelavet Ravioli opskrift med skøn fyld af ricotta og frisk spinat og god skinke.
Ravioli som man selv laver, er den mest almindelige måde at lave fyldt pasta på, og noget mange kender både fra Italien eller herhjemme.
Hjemmelavet ravioli er en af mine absolut yndlingspastaretter, da fyldes kan varieres på utrolig mange måder. Størrelsen kan ligeledes væres forskellig, og de kan sågar være åbne.
Når pasta er med fyld som ravioli, er en god olivenolie og revet parmesan i og for sig nok, at komme ovenpå.
I denne ravioli opskrift har jeg revet en fast ost over som faldt på den danske Vesterhavsost, men en god parmesan kan sagtens gøre det. Derudover dryppede jeg en rigtig god olivenolie over, og kom sluttelig et par meget tynde skiver trøffel på.
En meget enkel men fantastisk og utrolig smagfuld pastaret, der ikke kræver det store.
Fyldt ravioli med ricotta eller med fyld af parmaskinke er nogen af de meget velkendte ravioli typer.
Jeg synes at spinat sammen med en god skinke blandet i ricotta giver en fantastisk lækker smag, der passer fantastisk god sammen med pasta.
Man kan også bruge min opskrift på ravioli som inspiration og lave sit eget fyld. Størrelsen behøves nødvendigvis ikke at være så store som mine. Jeg har brugt en pastaspore til at skære raviolierne til, men man kan i stedet bruge en udstikker.
Hvordan laver man ravioli?
Pastadejen til ravioli kan rulles ud ved hjælp af håndkraft det vil sige man bruger en kagerulle.
Jeg foretrækker selv en pastamaskine, som fastgøres til bordenden.
Når jeg bruger en pastamaskine er jeg sikker på at tykkelsen på pastabanerne er ens.
Man kan købe en forholdsvis billig pastamaskine som fungerer fint i forskellige køkkenbutikker eller på nettet.
En vigtig ting er at en pastamaskine som regel ikke må vaskes i direkte vand, da de derved ruster.
Prøv disse opskrifter: Pastadej grundopskrift // Hjemmelavede Italienske Kødboller i tomatsauce // Lasagne af Bolognese
Hjemmelavet og nem ravioli opskrift med fyld af spinat og skinke
Ingredienser
- 1 portion pastadej
- 200 g. frisk spinat
- 70 g. god skinke som eksempelvis parmaskinke fanøskinke eller lignende
- 250 g. ricotta
- 1 økologisk citron
- Salt og peber
- Parmesanost eller anden god fast ost der kan rives
- God olivenolie
- Trøffelskiver
Udstyr
Sådan gør du
- Lav pastadejen efter opskriften som findes i linket ovenover.
- Varm en tør pande op ved middelhøj varme, hvor spinaten kommes på.
- Lad spinaten varme op og falde sammen. Lad den smide så meget væde som mulig.
- Tag spinaten af panden og pres så meget væde ud som muligt.
- Hak dernæst spinaten fint.
- Skær skinken i mindre tern som svitses næsten sprøde på panden. Læg dem på noget fedtsugende papir i 10 minutter, hvor de køler af.
- Bland spinat, skinketern, ricotta og revet citronskal sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
- Del pastadejen i fire lige store portioner.
- Tag kun en portion ud af køleskabet ad gangen for, at de ikke tørre.
- Sørg for at bordet man bruger er strøget med mel for at dejen og raviolierne ikke klistrer til bordet.
- Brug enten en pastamaskine eller kagerulle.
- Ved pastamaskine eller håndkraft rulles de enkelte dejstykker ud i 2 millimeter i tykke og lange pastabaner.
- Fordel fyldet omkring 1 tsk. med god mellem rum på halvdelen af pastabanen.
- Våd en finger med lidt vand som dubbes rundt om fyldet.
- Fold den anden halvdel af pastabanen over delen med fyldet.
- Med håndkanten trykkes de godt sammen så for at lukke pastaen.
- Skær derefter raviolierne ud med en pastaspore med bølgekant, så raviolierne bliver pliserede i kanten. De vil have en størrelse af omkring 5 – 7 cm x 5 – 7 cm.
- Kog raviolierne i mindre portioner i en stor gryde med rigeligt salt, i omkring 3 – 5 minutter.
- Tag dem op med en hulske.
- Anret raviolierne i en dyb tallerken nogle stykker i hver riv osten over, dryp dem med en god olivenolie og kom et par trøffelskiver over.
- Drys lidt havsalt over og server.
Noter
Hvordan opbevares ravioli?
Man kan uden problemer nemt lave man raviolierne i forvejen. Det er vigtigt at de drysses på både over- og underflade med mel, da de ellers vil klistre fast til hinanden. Opbevar dem i køleskabet til næste dag.
Hvordan koges fyldt pasta
Ravioli og andet pasta skal koges i masser af saltet vand der er spilkogende, og uden låg.
Ved frisk pasta som disse koges de omkring 3 – 5 minutter. Er det tørret pasta koges de omkring 8 – 10 minutter.
Steg spinaten på en tør pande indtil den falder helt sammen.
Skær skinken i små tern, som steges delvis sprøde på en pande.
Bland ricotta, spinat, skinke og citronskal sammen i en skål.
Del pastaen i fire lige store dele, som rulles ud. Brug eventuelt en pastamaskine til dette.
Placer noget af fyldet omkring en tsk på den ene halvdel af pastapladen med god mellemrum. Dub lidt vand rundt om fyldet.
Fold den anden ende over halvdelen med fyldet, og tryk det godt sammen rundt om.
Skær ravioli ud med eksempelvis en pastaspore eller udstikker.
Anret en dyb tallerken med flere stykker ravioli som drysses med olivenolie, revet ost og stykker af trøffel.
0 kommentarer