Rødfisk med rød pebersauce
Grillet rødfisk med en rød pebersauce til er en utrolig nem og meget delikat forret her i sommer månederne. Selvfølgelig kan den også tilberedes på andre årstider.
Smagen af de let brændte pebre der udgør det meste i saucen sammen med den lækre grillede rødfisk får mine tanker og minder til, at rejse til Middelhavet, hvor inspirationen til opskriften kommer fra.
Sådan grilles rødfisk
Fisk er måske ikke noget alle vil grille, da kødet kan brænde sig fast på grillristen, og man nærmest skal kæmpe med, at få resten af ud kødet falder ned mellem ristene.
Tilberedning på grill kan godt lykkes med et par nemme råd.
1. Salt rødfisken et par timer i forvejen for, at gøre kødet mere fast. Fisken kan enten tørres af og skylles kort og dernæst tørres.
2. Smør fisken med neutral olie (ikke olivenolie) inden tilberedning.
3. Smør også grillristen med neutral olie.
4. Giv hellere rødfisken for lidt end for lang tid. Får den for lang tid bliver den kedelig.
5. For, at tjekke om fisken er klar stikkes en kødnål ned i kødet, lad den sidde i 10 – 15 sekunder. Sæt den dernæst på læben, er den lidt mere en lun er fisken klar.
Med ovenstående råd kan det næsten ikke gå galt.
Andre dejlige fiskeretter: Grillet Fiskespyd // Hel Grillet Dorade
Ingredienser
- 2 – 4 rødfiskefileter afhængig af om det er en stor eller lille forret
- 2 – 3 store røde pebre
- 1 gul peber
- 2 spsk. kapers
- 1 dl. sherry eddike
- ¼ – ½ dl. god olivenolie
- Salt og peber
- Neutral olie
Sådan gør du
- Brænd pebrene over direkte ild på grillen, eller placer dem i ovnen på grill. Når en side er sort vendes de.
- Læg pebrene i en pose, som lukkes til.
- Efter 5 minutter tages de ud, og det brændte skind pilles af.
- Del dem i fire og skrab kernerne ud.
- Hak de røde pebre, som kommes i en gryde med ¼ dl. olivenolie i.
- Varm gryden op til svag varme og lad pebrene små simre under låg i 10 minutter.
- Den gule peber hakkes groft, og stilles til side indtil anretning.
- Når de 10 minutter er gået, hældes halvdelen af sherryeddiken i, som simrer med i 5 minutter.
- Smag derefter til, om der er brug for mere syre (sherryeddike).
- Smag til med salt og peber.
- Inden servering hældes lidt mere olivenolie i for, at gøre saucen lidt tyndere.
- Kapers og den groft hakkede gule peber tilsættes også.
- Rødfiskefileterne saltes på begge sider 2 timer inden tilberedning. Dette er for, at gøre kødet mere fast.
- Inden tilberedning tørres fileterne grundigt, og smørres på begge sider med neutral olie.
- Ved tilberedning af den slags fisk, kan der gå fisk i den, dvs. at rødfisken sætter sig fast på grillristen. Sørg for, at følge mine instrukser og du bør komme sikker i mål, håber jeg.
- Smør grillristen med neutralolie.
- Placer fileterne over direkte varme, og lad dem grille i ca. 2 – 3 minutter.
- Derefter vendes de og grilles på modsatte side i 1 minut, hvorefter de tages af.
- Brug en tynd spartel.
- Har du ikke en grill eller hellere vil bruge den pande kan du følge ovenstående. Husk at panden skal være meget varm.
- Placer hver rødfiskefilet på en tallerken og smør lidt rød pebersauce over dem og dryp lidt rundt om.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tilbehør til grillet fisk
Udover peberfrugt saucen som passer utrolig godt til grillet rødfisk kogte jeg hvide asparges som ekstra tilbehør til hver person. Jeg havde fire i køleskabet der skulle bruges. Dette kan sagtens undlades, eller erstattes med grønne asparges.
Fjern det forkullede skind ved at trække det af fra peberfrugt kødet.
Til de grillede rødfisk fileter og den skønne røde pebersauce kan du serverer lidt let hvidt brød til. Jeg vil personligt undlade det, da saucen i sig selv er forholdsvis tyk. Selv om jeg elsker sprødt grillet brød.
0 kommentarer