Rødfisk med rød pebersauce

af | 22. jun 2017 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Grillet rødfisk med en rød pebersauce til er en utrolig nem og meget delikat forret her i sommer månederne. Selvfølgelig kan den også tilberedes på andre årstider.
Smagen af de let brændte pebre der udgør det meste i saucen sammen med den lækre grillede rødfisk får mine tanker og minder til, at rejse til Middelhavet, hvor inspirationen til opskriften kommer fra.

Fisk er måske ikke noget alle vil grille, da kødet kan brænde sig fast på grillristen, og man nærmest skal kæmpe med, at få resten af ud kødet falder ned mellem ristene.
Tilberedning på grill kan godt lykkes med et par nemme råd.
1. Salt fisken et par timer i forvejen for, at gøre kødet mere fast. Fisken kan enten tørres af og skylles kort og dernæst tørres.
2. Smør fisken med neutral olie (ikke olivenolie) inden tilberedning.
3. Smør også grillristen med neutral olie.
4. Giv hellere fisken for lidt end for lang tid. Får den for lang tid bliver den kedelig.
5. For, at tjekke om fisken er klar stikkes en kødnål ned i kødet, lad den sidde i 10 – 15 sekunder. Sæt den dernæst på læben, er den lidt mere en lun er fisken klar.

Med ovenstående råd kan det næsten ikke gå galt.
Jeg havde som ekstra tilbehør serveret en enkelt kogt hvid asparges til hver person, da jeg havde fire i køleskabet der skulle bruges. Dette kan sagtens undlades.

Rødfisk med pebersauce

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Middelhavskøkkenet
Køkken: Fisk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 – 4 rødfiskefileter afhængig af om det er en stor eller lille forret
  • 2 – 3 store røde pebre
  • 1 gul peber
  • 2 spsk. kapers
  • 1 dl. sherry eddike
  • ¼ – ½ dl. god olivenolie
  • Salt og peber
  • Neutral olie

Sådan gør du

  • Brænd pebrene over direkte ild på grillen, eller placer dem i ovnen på grill. Når en side er sort vendes de.
  • Læg pebrene i en pose, som lukkes til.
  • Efter 5 minutter tages de ud, og det brændte skind pilles af.
  • Del dem i fire og skrab kernerne ud.
  • Hak de røde pebre, som kommes i en gryde med ¼ dl. olivenolie i.
  • Varm gryden op til svag varme og lad pebrene små simre under låg i 10 minutter.
  • Den gule peber hakkes groft, og stilles til side indtil anretning.
  • Når de 10 minutter er gået, hældes halvdelen af sherryeddiken i, som simrer med i 5 minutter.
  • Smag derefter til, om der er brug for mere syre (sherryeddike).
  • Smag til med salt og peber.
  • Inden servering hældes lidt mere olivenolie i for, at gøre saucen lidt tyndere.
  • Kapers og den groft hakkede gule peber tilsættes også.
  • Rødfiskefileterne saltes på begge sider 2 timer inden tilberedning. Dette er for, at gøre kødet mere fast.
  • Inden tilberedning tørres fileterne grundigt, og smørres på begge sider med neutral olie.
  • Ved tilberedning af den slags fisk, kan der gå fisk i den, dvs. at rødfisken sætter sig fast på grillristen. Sørg for, at følge mine instrukser og du bør komme sikker i mål, håber jeg.
  • Smør grillristen med neutralolie.
  • Placer fileterne over direkte varme, og lad dem grille i ca. 2 – 3 minutter.
  • Derefter vendes de og grilles på modsatte side i 1 minut, hvorefter de tages af.
  • Brug en tynd spartel.
  • Har du ikke en grill eller hellere vil bruge den pande kan du følge ovenstående. Husk at panden skal være meget varm.
  • Placer hver rødfiskefilet på en tallerken og smør lidt rød pebersauce over dem og dryp lidt rundt om.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Til opskriften med rødfiskefileterne og den røde pebersauce kan du serverer lidt let hvidt brød til, selv om jeg ville undlade det, da saucen i sig selv er forholdsvis tyk.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!