og

Rødspætte med Asparges og Stenbiderrogn

af | 11. maj 2018 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Stegte rødspætter med asparges og stenbiderrogn

Dejlige rødspætter med hvide og grønne asparges, nye kartofler og stenbiderrogn er en super lækker fiskeret.

Dejlige rødspætter med hvide og grønne asparges, nye kartofler og stenbiderrogn er en skøn og nem måde, at fejre at stenbiderrognen igen er i sæson.

Retten er enkelt og nem men har en fantastisk smag af nye ingredienser.
Jeg elsker smagen af nye hvide asparges sammen med ny opgravede kartofler, der lige får en skefuld smørsauce og toppet med den lækre stenbiderrogn, som næsten har fået status af kaviar. Sæsonen for stenbiderrogn er omkring februar til slut marts. Jeg køber den selv urenset da man derved sparer nogle penge ved det. Det er ligeledes ikke svært at rense stenbiderrogn.

Mere behøves der ikke for, at fremhæve smagene i de skønne naturlige råvarer. Ingen specielle krydderier, udover urten ramsløg, der giver en dejlig blid smag af purløg og hvidløg.
Ramsløgen har jeg i min egen have og da sæsonen er forholdsvis kort gælder det for mig om at få brugt den i forskellige retter.

Prøv også disse opskrifter: Pasta med Laks // Ceviche med stenbiderrogn

Hvide asparges på stegte spætter

Rødspætte med asparges & stenbiderrogn

Dejlige rødspætter, hvide og grønne asparges, nye kartofler og stenbiderrogn er en super lækker og nem måde, at fejre at stenbiderrognen igen er i sæson.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret, Asparges, Stenbiderrogn
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 – 8 rødspættefileter
  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 bundt grønne asparges gerne nye og tykke
  • 1 lille bakke små kartofler gerne ny opgravede
  • 2 kviste løvstikke
  • Rugmel
  • 250 g. smør
  • 6 – 8 ramsløgsblade Kan erstattes med persille
  • Olie
  • Salt havsalt eller flagesalt og peber

Sådan gør du

  • Skræl de hvide asparges fra hovedet og nedefter og skær bunden af, som er ca. de 2 nederste cm.
  • Knæk de grønne asparges i enderne, hvor de knækker naturligt. Skær dem til i enderne så de er pæne.
  • Vask kartoflerne, og fyld en gryde op med vand sammen med løvstikkekvistene. Kog vandet op og hæld 1 spsk. salt i og kartoflerne, skru ned på lavt blus og sæt låg på gryden. Lad kartoflerne koge i ca. 15 minutter, hvorefter de tages op. Brug evt. kogevandet til de hvide asparges, da smagen af løvstikke giver smag til de hvide asparges.
  • Skær de grønne aspargeser på skrå i stykker af 2½ cm. Varm en pande op til middelhøj varme med lidt olie og smør på. Vend de grønne aspargeser i ca. 2 minutter og drys dem dernæst med havsalt.
  • Hæld 3 cm. vand i en bred gryde, høj pande eller lignende og tilsæt 1½ spsk. smør. Kog vandet op og kog de hvide asparges i vandet i 3 minutter. Hæld vandet fra.
  • Smelt 150 g. smør i en lille gryde som skal bruges til smørsauce.
  • Drys rødspætte fileterne med salt, og vend dem i rugmelet.
  • Varm en pande op til lidt over middel. Kom en anelse olie på panden, og et par spsk. smør.
  • Steg rødspættefileterne gyldne i smørret. De skal have ca. 3 minutter på hver side.
  • Hak ramsløgsbladene og drys kartoflerne med det.

Noter

Fremfor ramsløgene kan man i stedet bruge hakket persille.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

For os er fisk en vigtig bestanddel til vores aftensmad, som både kan være i hverdagene eller weekenderne, hvilket ikke kun skyldes at jeg bor ved Vadehavet. Primært da det er utrolig sundt og vigtigt, og samtidig at fisk som rødspætter smager utrolig godt. Som i denne opskrift med rødspætter og stenbiderrogn får man årstidens nye ingredienser fremfor noget der er fløjet ind.

Af fisk spiser vi ofte rødspætter, hvor jeg køber et til to kilo på havnen og fryser dem så vi næsten altid har et par rødspætter hjemme. I hverdagen vender jeg tit rødspætterne i udelukkende rugmel, som er nemt og bekvemt. Rugmel giver overfladen lidt lækkert knas. Samtidig kan vi bedre smage selve fisken end, når de vendes i et æg og rasp.
Dog holder jeg også af en tyk panering, især med pankorasp som gør paneringen mere luftig og ikke så tung som når man bruge almindelig rasp.
Pankorasp er en japansk rasp, som i dag kan købes i flere større supermarkeder, specialbutikker og fiskehandlere.

Pandestegt rødspætter med stenbiderrogn

Skønne pandestegte rødspætter med asparges og nyeopgravede kartofler og stenbiderrogn til. En dejlig forårsret.

Rødspætter med stenbiderrogn

Server eksempelvis retten som jeg har gjort.

Hvide asparges på stegte spætter

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

1 Kommentar

  1. Anne Brink

    Bliver lækkersulten her arbejdstiden – det går ikke!

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!