Rosenkålsuppe
Vidste du, at rosenkålsuppe smager afsindig godt? Den er ikke bitter, men i stedet rund og fyldig og meget nem, at tilberede. Vi er selv utrolig glade for rosenkål i alle mulige afskygninger, som stegte, kogte, blancherede i salater og hvad vi ellers finder på med dem. Jeg kan have gæster, der normalt ikke bryder sig om dem, da de oplever at rosenkål smage bitre. De gør de også hvis de tilberedes for længe, og serveres hele. Jeg tror de fleste af os har smagt disse ekstrem bitre små grønne fætre, og man tænker at man aldrig skal have dem igen.

Rosenkålsuppe
Ingredienser
- 500 g. rosenkål
- 100 g. bacon eller god skinke
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 – 2 kartofler
- 7 dl. hønse- eller grønsagsfond
- ½ - 1 dl. fløde
- 1 dl. ristede mandler
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær bunden af rosenkålene del dem i to.
- Fjern skallen fra løg og hvidløg, og skær dem i mindre tern.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
- Varm en gryde op ved middelvarme.
- Kom smørret i gryden og lad det smelte.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det sauterer indtil de bliver let klare i farven.
- Kom dernæst rosenkålene og kartoflerne i gryden, og lad det sauterer et par minutter.
- Hæld fonden ved, og lad det simre under låg i 10 minutter eller indtil rosenkålene er møre.
- Blend suppen med en stavblender eller hæld den op i en almindelig blender.
- Smag suppen til med lidt fløde, salt og peber.
- Hold suppen varm.
- Mandlerne hakkes groft og ristes sprøde på en pande.
- Skær baconen i tern og steg den sprød på panden.
- Ved servering hældes suppen op i en dyb tallerken og drysses med sprød bacon og mandler, og pyntes med rosenkål blade.
Noter
På trods af denne rosenkålssuppe koger lidt længere end man koger hele rosenkål bliver smagen ikke bitter af rosenkål når suppen blendes. Den bliver i stedet dejlig cremet og fyldig med smag en rosenkål.
En helt anden sag med kåltyper er, at det er rigtig sundt at spise og samtidig mætter meget.
Jeg har havde til denne suppe valgt, at serverer lidt ristede mandler og god skinke fra Fanø til for, at få noget sprødt i suppen.
Ingredienserne er mandler, fennikel, rosenkål, løg, hvidløg og kartoffel. Man kan efter eget valg tilsætte lidt fløde for, at gøre den mere cremet.
På trods af, at rosenkålene til suppen både sauteres og koges bliver smagen i suppen ikke bitter.