Sauce Tartare

af | 9. jun 2015 | Fisk og Skaldyr, Opskrifter, Saucer, Tilbehør

 

Sauce Tartare til friterede skaldyr, rejer, fisk, fiskefrikadeller eller eksempelvis fish and chips smager forrygende lækkert.

Især den hjemmelavede, som faktisk er utrolig nem at lave, og kan holde sig i flere dage i køleskabet. 

En Tartar Sauce som den også kaldes består af nogle få ingredienser som de fleste har i deres hjem. Mayonnaise, kapers, cornichoner eller drueagurker, sennep, løg og persille. Ingredienserne hakkes fint og blandes med en god mayonnaise. Og så har men en ægte Sauce Tartare til sine fiske og skaldyrsretter.

Jeg kunne godt bruge den til andet end fisk og skaldyr som noget kold og mørt kalvekød på et godt stykke brød. Tartar saucen vil være utrolig lækker ovenpå.

 

 

Sauce TartareJeg serverede for nylig Sauce Tartare til Panko Friterede Østers, som kun fik østersene til, at smage endnu bedre.

Min opskrift på Sauce Tartare minder nok om mange andres eksempelvis Brdr. Prices sauce tartar og dog.

Min opskrift på denne tartar sauce er meget traditionel, men en ting jeg synes der er vigtigt i en rigtig god sauce tartare er mayonnaisen. Den hjemmelavede er nu den bedste, men har du ikke lige ingredienserne, så sørg for at købe en god mayonnaise, som eksempelvis den økologiske på glas eller Hellmann´s som er lavet på æg.

Sauce Tartare

Sauce Tartare til friterede skaldyr, rejer, fisk, fiskefrikadeller eller f,eks. fish and chips smager forrygende.
3 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Sauce, Tilbehør, Fisk
Køkken: Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 dl. mayonnaise
  • ½ dl. youghurt eller 18% creme fraiche
  • 2 spsk. hakkede cornichoner
  • 1 spsk. hakket kapers
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 2 - 4 tsk. god dijonsennep
  • 1 spsk. fint hakket persille eller purløg eller anden krydderurt der passer til
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt, peber, ekstra dijonsennep og citronsaft.

Noter

Server den til fish and chips, fritterede østers eller hvad du har lyst til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvor stammer en Sauce Tartare fra?

Den er oprindelig fra Frankrig og minder lidt om remouladen med nogle af de samme ingredienser. Lige som remouladen er den rigtig god til fiskeretter, især panerede pga. den syre og bid der er i saucen.

Hvor lang tid kan en Tartar Sauce holde sig?

Den kan holde sig 5 – 7 dage i køleskabet. Som alt andet er det altid en god ide at lugte og smage, hvis man er i tvivl om madvaren er blevet for gammel.

 

Prøv også disse dejlige opskrifter: Fiskefrikadeller // Stegt Rødspætte // Torskerogn

 

SauceTartare

Ingredienser til den perfekte Tartar Sauce, som hakkes fint og blandes med mayonnaisen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Gabriella Toth

    Hej Søren.
    Jeg har prøvet og laver en del gang Tartare, også på din måde 🙂
    MEN hvorfor bliver min ALTID sååå flydende? Jeg bruger nok A38 laktosefri (fødevare allergi) Jeg ved det godt, at man IKKE må rører sammen det hele hurtig. så jeg bruger bare en dejskraber. Alle våde ingredienser jeg bruger til det, tørrer/drypper jeg grundeligt (tørrer jeg dem lidt i ovn, på 35 grader i 10-15 min)
    Har du en pift, hvad jeg kan gøre anderles?
    Bh Gabriella

    Svar
    • Søren

      Hej Gabriella
      Jeg tror det er fordi du bruger a38 laktosefri. Du kan evt. Komme halvt eller kun en 1/4 A38 i eller udelukkende bruge mayonnaise, da det vil gøre at det ikke bliver så flydende.
      Et fif kan være, at du forsøger dig frem med en mini portion af mayonnaise og A38 for, at finde den rette kombination. :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Malene

    Hej Søren, kan man bruge det grønne fra forårsløg eller purløg i stedet for skalotteløg? Jeg kan ikke tåle løg bortset fra de ovenstående forslag.

    Mvh. Malene ☺️

    Svar
    • Søren

      Hej Malene
      Du kan sagtens bruge purløg, hvilket vil passe fint til en sauce tartare, eller udelade det.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Friterede østers | - […] ← Sauce Tartare […]

Læg et svar til Malene Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat i Esbjerg ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.