Spansk inspireret kulmule på spidskål, med kammusling, chorizo og beder.

af | 19. jun 2011 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Det er søndag og menuen består af weekendens rester. Denne søndag blev det til stegt kulmule på spidskål med jamón kammusling og små chorizo og bede stykker.

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 kulmule fileter eller 2 fileter såfremt det er til en forret.
  • 4 kammuslinger.
  • 2 skiver jamón skinke skåret på langs.
  • ½ – 1 halvt skåret spidskål.
  • ½ tsk. spidskommen.
  • ½ kogt rødbede, skåret i små tern.
  • 3 små røgede peber i tern.
  • 2 spsk. chorizo i tern.

Dup kammuslingerne og kulmulefileterne. Kom saften af en lime over fileterne og lad dem trække i ca. 15 minutter. Rul jamón skinken rundt om kammuslingernes side. Svits spidskålen kort på en pande og tilsæt spidskommen, sæt det til side i ovnen på lav varme. Svits nu den hakkede chorizo i olivenolie, når  olien er rød tilsættes de hakkede rødbeder i 1- 1½ minut. De hakkede pebere varmes kort på panden og sættes til side sammen med bederne og chorizoen. Steg kulmulefileterne ca. 1 minut på hver side. Kammuslingerne steges ligeledes 1 minut på hver side ved meget hård varme.

Anret som på billedet, med kulmulen på kålen. Beder og chorizo rundt om fisken, hvor du lægger et lag af den opvarmede peber. Jeg tilberedte retten som hovedret og serverede brød, grillede auberginer, squash og peber fra den foregående aften samt en salat.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

1 Kommentar

  1. Erland

    Du gir den gas – ser formidabelt ud 🙂

    Erland

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.