og

Sprød Grønkål

af | 16. feb 2016 | Grøntsager, Opskrifter, Salater, Tilbehør

Sprød grønkål

Sprød grønkål er simpelthen fantastisk som tilbehør til flere forskellige retter eller i blandet salater.

Smagen af grønkålen, salt og sprødheden gør, at grønkålen bliver genoplivet. Den sprøde grønkål giver desuden en ret et flot look. Jeg har længe brugt, at smide frisk grønkål i ovnen for, at gøre den sprød, men har ikke før nu tænkt på, at skrive et indlæg om det.

Sådan laver man sprød grønkål

Du skal kun bruge tre ingredienser til at få de lækreste sprøde stykker grønkål.

Grønkålen, olivenolie og salt. Og 10 til 15 minutter af din tid. Dernæst har du den skønneste slags tilbehør eller drys. Sprød grønkål kan nemt holde sig i en tætsluttet beholder i mindst en uge. Undgå at opbevare den i køleskabet, men i et skab i stedet for.

Når jeg bruger hele grønkålsstængler river jeg bladene af, hvor de efterfølgende skylles ret grundigt. Ved hele blade kan der sidde lidt skidt eller insekter som lige skal væk. Du kan enten som jeg gør duppe grønkåls bladene tørre eller slynge dem i en salatslynge. Alternativ kan du købe en købe en pose med grønkål, som er skåret i mindre stykker. Derfor er der ikke nogen undskyldning for, at bruge denne skønne kål der er super knasende.

Men fordi sprød grønkål bare smager utrolig godt, og samtidig er super nemt får sprødt grønkål sit eget indlæg.

Prøv at servere disse retter: Friterede løgringe // Flowersprouts Salat

Sprød Grønkål

Sprød grønkål er simpelthen fantastisk som tilbehør til flere forskellige retter eller i blandet salater.
3.15 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g. grønkål for nemhedens skyld kan poser med revet grønkål bruges
  • Ca. 2 – 4 spsk. Oliven- eller rapsolie
  • Havsalt evt. røget havsalt

Sådan gør du

  • Skyl grøntkålen og dub den tør.
  • Alternativt blancheres grønkålen ved, at komme den i kogende vand i 2 minutter og dernæst i isvand. Dub den dernæst tør.
  • Hvis den er i hele blade skæres stokken af og bladende rives i mindre stykker.
  • Kom dem i en skål og hæld lidt olie ved af gangen, som vendes i grønkålen.
  • Sørg for, at alle blade bliver vendt i lidt olie.
  • Stil ovnen på 125 grader ved varmluft.
  • Spred grønkålen ud på en bageplade, eller rist med bagepapir på.
  • Stil den i ovnen i ca. 10 minutter, MEN hold godt øje med dem, da de hurtig kan blive for sorte.
  • Når grønkålen er færdig drysses den med salt.

Noter

Når man har tilberedt grønkålen kan den holde sig ca. 4 dage i en lufttæt beholder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Skyllet grønkål

Opskrift på sprød grønkål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Kirsten Pedersen

    Er 125 grader i ovnen virkelig nok?

    Svar
    • Søren

      Hej Kirsten
      Det plejer, at være nok med 125 grader på varmluft. Nogle gange har de måske skullet have lidt mere end 10 minutter 🙂
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Maja Line Amhøj

    5 stars
    Så lækkert;) og tiden passede perfekt. Jeg tilberedte desværre for lidt.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Maja
      Super dejligt at vide at tiden for de sprøde grønkål var rigtig.
      Du må i gang igen 😊.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Anni Fladmose

    Jeg søger salat med grønkål stegt i ovn. Jeg kan ikke tåle “kål” uden det er stegt eller kogt.
    Håber på inspiration, hvad jeg kan blande ovnstegt grøntkål med.
    På forhånd tak
    Anni

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Anni
      Jeg tænker du kan bruge flere af mine andre salatopskrifter med kål i, i forhold til øvrige ingredienser.

      Dette kan være æbler, pærer, nødder af forskellige slags. Jeg bruger selv pekannødder i mange af mine salater.
      Oste som skimmel er også super gode i salater.
      Bland eventuelt bær, bønner, kikærter i og så en god vinaigrette.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!