Syltede Asier

af | 19. sep 2017 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Her i begyndelsen af efteråret er det starten på syltesæsonen, og jeg har på det sidste syltet flere forskellige grøntsager, som jeg vil skrive om på bloggen. En af de ældre opskrifter her på bloggen om syltning er syltede agurker.
Den første er den gode gamle syltede asier, som passer rigtig godt til både det varme og kolde bord.
Hvem elsker ikke et stykke asie ovenpå sin leverpostejmad, til flæskestegen, langtidsbraiseret oksesteg.
Asier er i familie med agurker, men bare meget større. De vejer ofte mellem 1 – 2 kg og en giver fra 2 – 4 sylteglas.
Opskriften er nem, at gå til og er over to dage, hvor de det første døgn ligger i saltvand.

Du behøver ikke, at bruge de krydderurter og krydderier jeg har brugt, men vælge dem du synes der passer til dine asier.

Jeg har skrevet opskriftsmængden så det passer til et sylteglas med en størrelse på ½ – ¾ liter. Ved flere glas ganges der op.

Syltede Asier

Man kan bruge de krydderier og krydderurter man selv ønsker i syltelagen. Lad de syltede asier stå og trække i 4 - 6 uger inden der tages hul på dem.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Konservering, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

Saltlage:

  • 1 l. vand
  • 100 g. fint salt

Eddikelage pr. glas af ½ - ¾ l:

  • dl. lagereddike
  • 100 g. rørsukker eller almindelig sukker
  • 2 dildskærme
  • ½ tsk. gule sennepsfrø
  • ½ tsk. korianderfrø
  • 1 stykke tørret ingefær
  • 1 skalotteløg
  • 10 peberkorn
  • Sylteglas
  • Vodka

Sådan gør du

Dag 1

  • Bland salt og vand i en skål. Rør rundt indtil saltet er opløst. En asie på 1 kg. passer med 1 – 1½ l. saltlage.
  • Skræl asien eller asierne. Del dem på langs og skrab kernerne ud med en ske.
  • Skær de delte asier i passende skiver.
  • Kom asiestykkerne i en skål og hæld saltlagen over.
  • Læg en tallerken på toppen så de holdes under saltlagen.

Dag 2

  • Til en asie af ca. 1 kg skal der bruges ca. 2 sylteglas af ½ l størrelse.
  • Hæld eddike og sukker i en gryde, som varmes op. Når sukkeret er opløst tages den af varmen.
  • Skyl rene sylteglas i vodka.
  • Fyld glassene med asieskiver og kom krydderurter og krydderier i hvert glas.
  • Når eddikelagen er kølet af hældes det i glasset så asierne dækkes.
  • Stil glassene på køl og vent nu ca. 4 – 6 uger inden der tages hul på dem.

Noter

Syltede asier kan gemmes i meget lang tid, så længe de er på køl.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. LaCucinaNada

    Hej Søren.
    Køber du dig til asier? Og hvordan får du fat i dildskærme på denne årstid?
    Har selv indtil flere sylte-projekter jeg gerne ville lave nu, men mangler bla dildskærmene …
    Har faktisk aldrig syltet asier, mærkelig nok. Det må jeg vist hellere få prøvet.
    Så tak for den opskrift.
    Hilsen La Cucina NADA

    Svar
    • Søren

      Hej Nada
      Mange tak.
      Jeg har købt asier i både Bilka og Rema1000.
      Dildskærmene er købt ved en grøntgrossist her i Esbjerg, Vestfrugt. Men jeg tænker, at du må kunne få det et sted i KBH.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Karen Hørlück

    Hej Søren, jeg har syltet asier i mange år – ca. 50 kg om året – og har fra starten sprunget saltningen over. Den er ikke nødvendig. Jeg skræller, skraber ud, skiver og lægger skiverne i glas/spande – og hælder dild, krydderier og kogt eddike/sukkerlage over. De holder sig glimrende mindst 1 år og er knasende sprøde hele tiden.

    Svar
    • Søren

      Hej Karen
      Tak for tippet, som jeg vil prøve næste gang.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Syltede Drueagurker | - […] i disse syltetider er det lige som med syltede asier, syltede agurker og andet tid til, at sylte drueagurker.…

Læg et svar til Karen Hørlück Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!