og
Opskrift på syltede asier

Syltede asier er utrolig nem selv at sylte, og du får din helt egen smag i dem.

Her i begyndelsen af efteråret er det starten på syltesæsonen, og jeg har på det sidste syltet flere forskellige grøntsager, som jeg vil skrive om på bloggen. En af de ældre opskrifter her på bloggen om syltning er syltede agurker.

Den første er den gode gamle opskrift på syltede asier, som passer rigtig godt til både det varme og kolde bord.
Hvem elsker ikke et stykke syltet asie ovenpå sin leverpostejmad, til flæskestegen eller den skønne langtidsbraiseret oksesteg.

Hvad er en asie?

Asier er i familie med agurker, men bare meget større. De vejer ofte mellem 1 – 2 kg og en giver fra 2 – 4 sylteglas stykket. Derfor kan man nøjes med få hele asier til flere glas.
Opskriften på syltede asier er nem, at gå til og er over to dage, hvor de det første døgn ligger i saltvand.

Du behøver ikke, at bruge de krydderurter og krydderier jeg har brugt, men vælge dem du synes der passer til dine asier.

Opskrift på syltede asier

Sylte opskriften asier jeg har brugt i denne version kan minde om den fra den grønne syltebog. I virkeligheden er det nemt at sylte uanset hvilken ingrediens du bruger. Ved at bruge forskellige krydderier i syltelagen til syltede asier giver man asien forskellige smagsvarianter. Bruger man chili bliver de lidt stærke og i min opskrift med ingefær, får de lidt friskhed over sig. Lagen til asier bruges kun lagereddike og sukker, ikke vand som i andre opskrifter. Jeg har ligeledes valgt at salte dem inden de syltes, da de derved forbliver sprøde i flere måneder.

Jeg har skrevet opskrifts mængden så det passer til et sylteglas med en størrelse på ½ – ¾ liter. Ved flere glas ganges der op.

Kom de skiveskårne asier i sylteglassene og hæld syltelagen over.

Læs Om: Syltede Rødløg

Opskrift på syltede asier

Syltede Asier

Man kan bruge de krydderier og krydderurter man selv ønsker i syltelagen. Lad de syltede asier stå og trække i 4 – 6 uger inden der tages hul på dem.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Konservering, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Saltlage:

  • 1 l. vand
  • 100 g. fint salt

Eddikelage pr. glas af ½ – ¾ l:

  • dl. lagereddike
  • 100 g. rørsukker eller almindelig sukker
  • 2 dildskærme
  • ½ tsk. gule sennepsfrø
  • ½ tsk. korianderfrø
  • 1 stykke tørret ingefær
  • 1 skalotteløg
  • 10 peberkorn
  • Sylteglas
  • Vodka

Sådan gør du

Dag 1

  • Bland salt og vand i en skål. Rør rundt indtil saltet er opløst. En asie på 1 kg. passer med 1 – 1½ l. saltlage.
  • Skræl asien eller asierne. Del dem på langs og skrab kernerne ud med en ske.
  • Skær de delte asier i passende skiver.
  • Kom asiestykkerne i en skål og hæld saltlagen over.
  • Læg en tallerken på toppen så de holdes under saltlagen.

Dag 2

  • Til en asie af ca. 1 kg skal der bruges ca. 2 sylteglas af ½ l størrelse.
  • Hæld eddike og sukker i en gryde, som varmes op. Når sukkeret er opløst tages den af varmen.
  • Skyl rene sylteglas i vodka.
  • Fyld glassene med asieskiver og kom krydderurter og krydderier i hvert glas.
  • Når eddikelagen er kølet af hældes det i glasset så asierne dækkes.
  • Stil glassene på køl og vent nu ca. 4 – 6 uger inden der tages hul på dem.

Noter

Syltede asier kan gemmes i meget lang tid, så længe de er på køl.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sylteopskrift på asier

Glas med syltede asier.

Klargøring af asier

Skær asien i skiver af knap 1 centimeter i tykkelsen, som dernæst deles i to.

Glas med syltede asier

Stil glassene med de syltede asier et mørk og let køligt sted. De kan holde sig i flere måneder.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. LaCucinaNada

    Hej Søren.
    Køber du dig til asier? Og hvordan får du fat i dildskærme på denne årstid?
    Har selv indtil flere sylte-projekter jeg gerne ville lave nu, men mangler bla dildskærmene …
    Har faktisk aldrig syltet asier, mærkelig nok. Det må jeg vist hellere få prøvet.
    Så tak for den opskrift.
    Hilsen La Cucina NADA

    Svar
    • Søren

      Hej Nada
      Mange tak.
      Jeg har købt asier i både Bilka og Rema1000.
      Dildskærmene er købt ved en grøntgrossist her i Esbjerg, Vestfrugt. Men jeg tænker, at du må kunne få det et sted i KBH.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Karen Hørlück

    Hej Søren, jeg har syltet asier i mange år – ca. 50 kg om året – og har fra starten sprunget saltningen over. Den er ikke nødvendig. Jeg skræller, skraber ud, skiver og lægger skiverne i glas/spande – og hælder dild, krydderier og kogt eddike/sukkerlage over. De holder sig glimrende mindst 1 år og er knasende sprøde hele tiden.

    Svar
    • Søren

      Hej Karen
      Tak for tippet, som jeg vil prøve næste gang.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. jens poulsen

    Hej,

    har kig på dine syltede asier.
    er det rigtigt, at der ikke skal atamon i?

    Hilsen
    Jens

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jens
      Jeg skyller ofte sylteglasset med atamon som jeg hælder fra. Dette synes jeg er nok, og kommer derfor ikke atamon i selv syltelagen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Syltede Drueagurker | - […] i disse syltetider er det lige som med syltede asier, syltede agurker og andet tid til, at sylte drueagurker.…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!