Syltede hvide asparges med avocado – Madbloggerudfordring # 2

af | 27. feb 2014 | Forretter, Grøntsager, Opskrifter

Jeg har igen tilmeldt mig Madbloggerudfordringen, som denne gang har haft over 50 tilmeldte madbloggere, hvilket er et super fedt og sjovt koncept. Jeg fik ved lodtrækning tildelt Lines Madblog, hvor jeg skulle lave en ret ud fra en af hendes opskrifter kombineret med en af mine opskrifter. Der skal indgå tre ingredienser fra hver opskrift. Denne gang fik jeg en tidsmæssig udfordring og er en lille uge bagud. Jeg har kombineret Lines opskrift Asiatisk kål med æg, sesam og forårsløg med min egen opskrift Hvide asparges og jomfruhummere. Ideen til opskriften har jeg fra Team Saxobanks kok, Hannah Grant.

Egg & Asparges

Ingredienser:

 • 6 Hvide syltede asparges.
 • 2 æg.
 • 2 små skalotteløg.
 • 8 perleløg.
 • 2 avocadoer.
 • 2 spsk tallerkensmækkerkapers (kan erstattes af almindelige store kapers).
 • Blandet sprødt salat.
 • ½ dl æbleeddike.
 • 1 – 2 spsk dijonsennep.
 • 1 spsk honning.
 •  2 spsk hakkede almindelig kapers.
 • Bundt frisk estragon.
 • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Æggene skal være smilende, hvilket vil sige en mellemting mellem blød- og hårdkogt. Kog æggene i ca. 6 minutter i en gryde med vand. Køl dem derefter hurtig af i koldt vand. Pil dem og halver dem. I mellemtiden skylles og tørres salaten. Avocadoen halveres og stenen fjernes. Pil de halve avocadoer ud vha. af en ske. Skær dem på skrå i skiver. Pil og skær skalotteløget i meget tynde skiver. Bland æbleeddike, honning og dijonsennep sammen til en dressing. Tilsæt de hakkede kapers og estragon. Smag til med salt og peber.

Egg & Asparges

Anretning:

Læg et tyndt lag salat på tallerkenen, anret derefter med æg, avocadoskiver, skalotteløg, perleløg og syltede asparges. Drys noget dressing og tallerkensmækkerkapers udover.

Egg & Asparges

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Madblogger Udfordringen #2 – sådan gik det! | madbloggerudfordringen - […] Madblog valgte at komme Gastromad´s mørbrad i Soya i friske forårsruller – hvor Gastromad har lavet en anretning med syltede […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!