Syltede kirsebær

af | 1. aug 2017 | Desserter, Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Lige nu er det sæson for danske store og saftige kirsebær. Når jeg sammenligner en bakke udenlandske med danske kirsebær er, der en væsentlig forskel i størrelsen og i smag.
Ud af de mange vi har købt igennem sommeren var det tid til, at gemme dem til vinter ved, at sylte kirsebærene.

Her i gennem sommeren har vi købt flere bakke udenlandske kirsebær som har været gode. Men da jeg fik fingrene i danske kunne vi ikke stoppe med, at spise og gøre brug af dem.
De danske er mere saftige og søde end de udenlandske jeg indtil nu har smagt. Prisen er også en anden ved de danske Kirsebær, men jeg synes nu, at danske kirsebær er det værd.
Jeg har i denne opskrift brugt en rødvinsdessertvin for, at give syltelagen en anelse modspil i form af naturlig sødme og syre.
Dessertvinen kan jeg så senere hen drikke sammen med syltede kirsebær, som jeg helt sikker kommer til, at bruge til jul.
Jeg havde til formålet købt et nyt køkkengadget. Udsteningsinstrument, hvilket vist er i den lavpraktiske del er gadgets til køkkenet. Jeg ville som sædvanlig selv ordne de kirsebær, og da jeg først havde fået taget om udsteningsdimsen gik det ret hurtigt med, at få udstenet kirsebærerne.

Syltede kirsebær

Med syltede kirsebær gemmes sommerens smag til senere på året.
2.67 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 500 g. kirsebær udstenede og skåret i halve, hvis de er meget store
  • dl. vand
  • 1 dl. sød dessertvin f.eks. af primitovo, tempranillo eller anden dessertvin baseret på rødvindruer
  • ½ dl. hyldebæreddike solbæreddike, kirsebæreddike el. lignende
  • ¼ vaniljestang
  • 4 hele grønne kardemomme kapsler
  • 125 g. sukker
  • Syltetøjsglas

Sådan gør du

  • Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  • Drys en spsk. sukker over kornene og med bladet af en kniv skilles kornene fra hinanden.
  • Kom vand, dessertvin, hyldebæreddike, vaniljestang- og korn, koriander og sukker i en gryde som varmes op til kogepunktet.
  • Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen, og køles ned.
  • Vask og skold glasset.
  • Skyld det i enten atamon eller vodka.
  • Hæld kirsebærerne i glasset og når syltelagen er kølet ned hældes det over kirsebærerne.
  • Stil glasset på køl, og lad det stå et par uger inden der tages hul på kirsebærerne.

Noter

Syltede kirsebær kan sagtens gemmes til året efter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

13 Kommentarer

  1. Ane-Soraya Hummel

    Hvor længe kan de holde sig?

    Svar
    • Søren

      Hej Ane
      De kan holde sig mindst et år hvis ikke mere. Jeg har stadig et glas fra sidste år, som smager fint.
      De har stået i køleskabet.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Tina

    Hej
    Jeg forstår ikke fremgangsmåden.
    Skal kirsebærrene ikke varmes op sammen med lagen eller? Det er nok bare mig der kludre men nu har jeg læst det 5 gange og jeg forstår det ikke ?

    Mange hilsner Tina

    Svar
    • Søren

      Hej Tina
      Det er helt okay :-).
      Kirsebærene skal IKKE varmes op. Jeg skriver nederst i opskriften, at kirsebærene kommes i et sylteglas og den afkølede syltelage hældes over.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Søren

      Hej Eva
      Det trick kender jeg ikke, tak for linket.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Sisser Weinreich

    det er så vigtigt, at der forklares tydeligt og klart. sjældent har jeg set noget så uklart og har nu måttet lave det efter bedste mening.
    glæder mig dog til at smage resultatet af denne syltning, som helt sikkert ikke er foregået efter beskrivelsen.
    Sisser

    Svar
    • Søren

      Hej Sisser
      Hvad er det der er uklart for dig?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. MetteNeland

    Er der søde eller sure kirsebær du bruger? Det er jo vigtigt for mænhmæ af sukker.
    Mvh Mette

    Svar
    • Søren

      Hej Mette
      Jeg har brugt søde, og har købt dem i f.eks. Lidl, Rema1000 eller Bilka.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Else Agerskov

    Hej Søren. Hvad mener du med grønne koriander? Må vel være frø, men de er da ikke grønne

    Svar
    • Søren

      Hej Else
      Det er da helt rigtigt det et koriander frø, som ikke er grønne. Jeg må have tænkt på kardemomme kapsler ?.
      Tak for din kommentar.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Søren

      Hej igen Else
      Det er mig der sidder og tage helt fejl. Jeg havde brugt fire hele grønne kardemommekapsler, og IKKE koriander frø. Det er nu rettet i opskriften :-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!