Syltede kirsebær
Lige nu er det sæson for danske store og saftige kirsebær. Når jeg sammenligner en bakke udenlandske med danske kirsebær er, der en væsentlig forskel i størrelsen og i smag.
Ud af de mange vi har købt igennem sommeren var det tid til, at gemme dem til vinter ved, at sylte kirsebærene.
Her i gennem sommeren har vi købt flere bakke udenlandske kirsebær som har været gode. Men da jeg fik fingrene i danske kunne vi ikke stoppe med, at spise og gøre brug af dem.
De danske er mere saftige og søde end de udenlandske jeg indtil nu har smagt. Prisen er også en anden ved de danske Kirsebær, men jeg synes nu, at danske kirsebær er det værd.
Jeg har i denne opskrift brugt en rødvinsdessertvin for, at give syltelagen en anelse modspil i form af naturlig sødme og syre.
Dessertvinen kan jeg så senere hen drikke sammen med syltede kirsebær, som jeg helt sikker kommer til, at bruge til jul.
Jeg havde til formålet købt et nyt køkkengadget. Udsteningsinstrument, hvilket vist er i den lavpraktiske del er gadgets til køkkenet. Jeg ville som sædvanlig selv ordne de kirsebær, og da jeg først havde fået taget om udsteningsdimsen gik det ret hurtigt med, at få udstenet kirsebærerne.

Syltede kirsebær
Ingredienser
- 500 g. kirsebær udstenede og skåret i halve, hvis de er meget store
- 2½ dl. vand
- 1 dl. sød dessertvin f.eks. af primitovo, tempranillo eller anden dessertvin baseret på rødvindruer
- ½ dl. hyldebæreddike solbæreddike, kirsebæreddike el. lignende
- ¼ vaniljestang
- 4 hele grønne kardemomme kapsler
- 125 g. sukker
- Syltetøjsglas
Sådan gør du
- Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
- Drys en spsk. sukker over kornene og med bladet af en kniv skilles kornene fra hinanden.
- Kom vand, dessertvin, hyldebæreddike, vaniljestang- og korn, koriander og sukker i en gryde som varmes op til kogepunktet.
- Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen, og køles ned.
- Vask og skold glasset.
- Skyld det i enten atamon eller vodka.
- Hæld kirsebærerne i glasset og når syltelagen er kølet ned hældes det over kirsebærerne.
- Stil glasset på køl, og lad det stå et par uger inden der tages hul på kirsebærerne.
Noter