og
Syltede Kirsebær opskrift

Syltede kirsebær er skønne og i sæsonen for de store og saftige danske kirsebær passer de perfekt til denne opskrift. Når jeg sammenligner de danske med en bakke udenlandske kirsebær er, der en væsentlig forskel i størrelsen og i smag.
Ud af de mange vi har købt igennem sommeren var det tid til, at gemme dem til vinter ved, at sylte kirsebærene.

Her i gennem sommeren har vi købt flere bakker udenlandske kirsebær som denne gang har været gode. Men da jeg fik fingrene i danske kunne vi ikke stoppe med, at spise og gøre brug af dem som at lave syltede kirsebær til senere brug.
De danske er mere saftige og søde end de udenlandske jeg indtil nu har smagt. Prisen er også en anden ved de danske Kirsebær, men jeg synes nu, at danske kirsebær er det værd.

Prøv disse sylteopskrifter: Rabarber sirup // Syltede Rødløg

Syltede kirsebær

Med syltede kirsebær gemmes sommerens smag til senere på året.
3.20 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. kirsebær udstenede og skåret i halve, hvis de er meget store
  • dl. vand
  • 1 dl. sød dessertvin f.eks. af primitovo, tempranillo eller anden dessertvin baseret på rødvindruer
  • ½ dl. hyldebæreddike solbæreddike, kirsebæreddike el. lignende
  • ¼ vaniljestang
  • 4 hele grønne kardemomme kapsler
  • 125 g. sukker
  • Syltetøjsglas

Sådan gør du

  • Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  • Drys en spsk. sukker over kornene og med bladet af en kniv skilles kornene fra hinanden.
  • Kom vand, dessertvin, hyldebæreddike, vaniljestang- og korn, koriander og sukker i en gryde som varmes op til kogepunktet.
  • Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen, og køles ned.
  • Vask og skold glasset.
  • Skyld det i enten atamon eller vodka.
  • Hæld kirsebærerne i glasset og når syltelagen er kølet ned hældes det over kirsebærerne.
  • Stil glasset på køl, og lad det stå et par uger inden der tages hul på kirsebærerne.

Noter

Syltede kirsebær kan sagtens gemmes til året efter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på syltede kirsebær

Jeg har i denne opskrift på syltede kirsebær brugt en rødvinsdessertvin for, at give syltelagen en anelse modspil i form af naturlig sødme og syre.
Dessertvinen kan jeg så senere hen drikke sammen med de syltede kirsebær, som jeg helt sikker kommer til at bruge til jul. Jeg har senere hen lagt dem i blød sammen med rosiner i en lækker lage af portvin og rom til Rødvins Gløggen. De smager også fantastisk sammen med en lækker Chokolade Is som denne.


Jeg havde til formålet da jeg skulle lave syltede kirsebær købt et nyt køkkengadget. Udsteningsinstrument, hvilket vist er i den lavpraktiske del er gadgets til køkkenet. Jeg ville som sædvanlig selv ordne de kirsebær, og da jeg først havde fået taget om udsteningsdimsen gik det ret hurtigt med, at få udstenet kirsebærene. I og for sig tager det ikke lang tid at udstene dem.

Udstening af kirsebær.

Kirsebær syltede

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

19 Kommentarer

  1. Ane-Soraya Hummel

    Hvor længe kan de holde sig?

    Svar
    • Søren

      Hej Ane
      De kan holde sig mindst et år hvis ikke mere. Jeg har stadig et glas fra sidste år, som smager fint.
      De har stået i køleskabet.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Lisa

        Nu har jeg syltet kirsebær af 1,7 kg kirsebær fra egen høst og første gang jeg prøver din opskrift.
        Hvad bruger du dine syltede kirsebær til?

        Svar
        • Søren Willadsen

          Hej Lisa
          Jeg bruger mine syltede kirsebær til meget forskelligt.
          Det kan være som tilbehør i salater, til kød som i denne opskrift: https://gastromad.dk/oksespidsbryst-i-roedvin/, i is og andre desserter. Morgenmads yoghurt og lignende er ligeledes en mulighed.
          Jeg synes at de passer i rigtig meget forskelligt pga. deres syrlig og sødmefulde smag.
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
    • Bettina

      Hmm i “Sådan gør du” tænker jeg der har sneget sig fejl ind. Menes der ikke kardemomme kapsler og ikke koriander som der står i punkt 3?

      Svar
      • Søren Willadsen

        Hej Bettina
        Tak fordi du gør mig opmærksom på skrivefejlen. Du har helt ret i, at der skulle stå kardemomme kapsler.
        Det får jeg rettet med det samme.
        Bedste hilsner
        Søren

        Svar
  2. Tina

    Hej
    Jeg forstår ikke fremgangsmåden.
    Skal kirsebærrene ikke varmes op sammen med lagen eller? Det er nok bare mig der kludre men nu har jeg læst det 5 gange og jeg forstår det ikke ?

    Mange hilsner Tina

    Svar
    • Søren

      Hej Tina
      Det er helt okay :-).
      Kirsebærene skal IKKE varmes op. Jeg skriver nederst i opskriften, at kirsebærene kommes i et sylteglas og den afkølede syltelage hældes over.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Søren

      Hej Eva
      Det trick kender jeg ikke, tak for linket.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Sisser Weinreich

    det er så vigtigt, at der forklares tydeligt og klart. sjældent har jeg set noget så uklart og har nu måttet lave det efter bedste mening.
    glæder mig dog til at smage resultatet af denne syltning, som helt sikkert ikke er foregået efter beskrivelsen.
    Sisser

    Svar
    • Søren

      Hej Sisser
      Hvad er det der er uklart for dig?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. MetteNeland

    Er der søde eller sure kirsebær du bruger? Det er jo vigtigt for mænhmæ af sukker.
    Mvh Mette

    Svar
    • Søren

      Hej Mette
      Jeg har brugt søde, og har købt dem i f.eks. Lidl, Rema1000 eller Bilka.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Else Agerskov

    Hej Søren. Hvad mener du med grønne koriander? Må vel være frø, men de er da ikke grønne

    Svar
    • Søren

      Hej Else
      Det er da helt rigtigt det et koriander frø, som ikke er grønne. Jeg må have tænkt på kardemomme kapsler ?.
      Tak for din kommentar.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Søren

      Hej igen Else
      Det er mig der sidder og tage helt fejl. Jeg havde brugt fire hele grønne kardemommekapsler, og IKKE koriander frø. Det er nu rettet i opskriften :-).

      Svar
  6. Afshan Munir Elahi

    Kan man godt erstatte vinen med noget andet?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Afshan
      Du kan godt bruge kirsebærsaft eller en sød balsamico eddike i stedet for dessert vinen.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
3.20 from 21 votes (21 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!