Syltede rødløg er virkelig nemme, at lave og så smager de vanvittig godt til rigtig mange forskellige retter, som tilbehør til eksempelvis okse- og lammekød, gryderetter, i burgere, på hotdogs, ostebordet, hvor der gerne må være lidt syrligt og sødligt til.
De syltede rødløg får efter en dags tid i sylteglasset en fantastisk flot rødlig farve, som er meget dekorative på en tallerken, når man bruger dem som tilbehør.
De beholder den sprødhed løg har, selv om de syltes, og står i glasset i et par måneder. Derfor passer de utrolig godt til flere retter, da man både får syrlighed, sprødhed og sødme fra de syltede rødløg. Det gør mange forskellige retter mere lækker at spise og se på.
Jeg har altid et glas stående i køleskabet, som godt kan holde sig i et par måneder, og kan kun anbefale at man prøver at lave sine egne syltede rødløg.

 

 

 Syltede rødløg

 

 

Syltede rødløg er supernemme og hurtige, at lave hvis man står og har brug for noget ekstra tilbehør. Du kan erstatte de krydderier jeg har brugt i min opskrift til syltelagen, med dem du tænker passer til din lage.
Når jeg laver dem til jul eller anden højtid bruger jeg de krydderier der passer godt til den årstid, som kan være nelliker, kanel og allehånde da de afgiver smag til løgene. Ønsker man at de bliver lidt stærke kan man bruge peberrod eller chili, og skal de have noget frisk over sig kan ingefær sørge for det.

 

Syltede rødløg nem og lækker tilbehør

Flotte og smagfulde syltede rødløg er super nemme, at lave og passer rigtig godt til hotdogs, burgere eller andet. Syltede rødløg smager fantastisk godt.
4.58 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 3 Rødløg skåret i ottende dele
  • 1 dl Mizkan eddike eller anden riseddike, som kan fås i specialbutikker. Kan erstattes af almindelig, eller æbleeddike
  • 1 dl vand
  • ½ dl rørsukker
  • 2 spsk honning
  • 5 peberkorn
  • 5 nelliker
  • 3 hele allehånde
  • 1 laurbær

Udstyr

  • Sylteglas

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser på nær rødløg i en gryde, som varmes op indtil honning og rørsukker er opløst.
  • Kom rødløgene i, sluk for varmen og lad det stå i 5 - 10 minutter, hvorefter det hele kommes på skoldede glas, der er skyllet i enten atamon eller vodka.

Noter

Syltede rødløg kan holde sig et par måneder i køleskabet, hvorefter både smag og farve aftager.
De er en utrolige lækre til okse- og lammekød, gryderetter, i burgere og meget mere.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Hvor lang tid kan syltede rødløg holde sig?
Syltede rødløg kan som sagt holde sig i køleskabet i op til 6 måneder, og de er meget nemme at have med, at gøre. En af de gode ting ved dem er, at man kan sylte dem dagen inden eller samme dag man skal bruge dem, hvis man nu har glemt det en uge før, hvor de når at få denne lidt syrlige og sødlige smag. Det er også en af de meget billige ting man kan lave.

 

Hvilken Eddike skal man bruge til syltede rødløg?
Man kan bruge den eddike man har stående i køkkenskabet.
Når jeg bruger andre eddiker end den almindelig lagereddike skyldes det, at æbleeddike og den japanske Mirzin giver en anden smag , som jeg godt kan lide.

 

Rødløg syltede

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

14 Kommentarer

  1. david

    er denne sur eller sød i smagen?

    Svar
    • Søren

      Hej David
      De syltede rødløg er let syrlige. Du kan evt. justerer på sukkeret for mere eller mindre sødme.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Kristina

    Hej Søren.

    Hvor længe vil du anbefale at de ligger i lagen inden de kan bruges ?

    Svar
    • Søren

      Hej Kristina
      1 – 2 uger vil give mere smag af krydderierne.
      Dog kan de spises efter en dag.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Kristina

        Tusinde tak for svar 🙂
        Og gode opskrifter !!

        Svar
        • Søren

          Det var så lidt, og mange tak og god fornøjelse :-).

          Svar
  3. Linda

    Skal glasset nødvendigvis være på køl inden åbning?

    Svar
    • Søren

      Hej Linda
      Ikke nødvendigvis, men hvis du lader glasset trække ved stuetemperatur i mere end 3 – 4 dage vil jeg anbefale, at du derefter stiller det på køl pga. det i værste fald kan blive dårligt.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Karsten

    Kan man bruge en anden eddike? F.eks. æble eller hvidvin/rødvin

    Svar
    • Søren

      Hej Karsten
      Du kan godt bruge en anden eddike, som æbleeddike eller lagereddike. I princippet kan du også bruge hvid- og rødvinseddike, men jeg tror at smagen bliver bedre med de nævnte eddiker.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Christian

    Hej. Skal lagen op at koge, eller blot som du skriver “varmes op indtil rørsukker og honning er smeltet”? I så fald, hvor varm (grader) skal lagen være når rødløgene kommes i? Tak.. 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Christian
      Du kan gøre to ting.
      Koge lagen op indtil sukkeret er opløst og lade det køle lidt ned og dernæst komme løgene i. Dette kan du gøre hvis du skal bruge dem samme dage eller indenfor de næste par dage.
      Eller køle lagen helt ned og komme løgene i, hvis de skal sylte over længere tid.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  6. Louise Friis

    Hejsa. Jeg overvejer at prøve de syltede rødløg. Hvis jeg laver med alm eddike og lader lagen køle helt ned inden løg kommet i tror du så ikke man kan smide en skive æble ned i for at give et tvist til alm. eddike. Hilsen Louise Friis.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Louise
      Det kan du helt sikkert. Hvor meget smag det afgiver kommer an på en prøve, men super god ide :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vadehavs HotDog med Østers | - […] 1 spsk. syltede rødløg […]

Læg et svar til Louise Friis Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!