Tortillas ægte hjemmelavede
Ægte hjemmelavede tortillas som bruges til små tacos er helt vildt fantastiske, og virkelig nemme selv, at bage. Tortillas er en pandekage lavet af majsmel, hvor jeg i denne opskrift har brugt blå Masa Harina (majsmel). Men hvorfor er der forskel på tortillas og tacos? Tortillaen er pandekagen, og når man kommer fyld i som f.eks. mexikansk Carnitas eller Pulled Pork eller Chili Con Carne, salsa, limesaft og avocado bliver det til en tacos.

Tortillas ægte hjemmelavede
Ingredienser
- 4 dl. Masa Harina mel kan købes på nettet
- 2½ - 3 dl. varmt vand
- ½ tsk salt
Udstyr
- Frysepose eller bagepapir
- Tortillas presse
Sådan gør du
- Bland mel og salt.
- Føj vandet til lidt af gangen.
- Ælt dejen små 3 – 5 minutter. Er dejen tør tilsættes mere vand, og hvis den er for klæg tilføjes lidt mere mel. Den skal have en konsistens som våd modellervoks.
- Lad den stå i ca. 30 minutter.
- Form dejen til kugler af golfbolde størrelser eller ca. 30 g. stykket.
- Det er nemmest at bruge en tortilla presse, selv om man også kan rulle dem ud med en kagerulle, så de har en tykkelse på ca. 3 mm, eller bruge noget større og fladt til, at presse en tortillas med.
- Skær en frostpose eller bagepapir til, som passer i tortilla pressen, så man får to stykker. Dette er for, at tortilladejen ikke sætter sig fast.
- Placer det ene styk plastik på bunden af pressen, dernæst en dej kugle og igen et stykke plastik.
- Tryk pressen sammen, evt. en ekstra gang. Størrelsen skal være ca. 12 - 15 cm. i rundkreds Fortsæt til alt dejen er formet til tortillas.
- Bag tortillaerne på en varm pande i ca. 1 minut på hver side, og læg dem dernæst i et visketykke så de holder sig bløde og lune til servering.
Noter
Der er rigtig stor forskel på en ægte majs tortillas og dem man kan købe i det nærmeste supermarked, som er tilberedt på hvedemel. En ægte smager nu en gang helt anerledes og langt bedre. Da jeg første gang bagte dem tænkte jeg, at det her er løgn så godt smager en tacos ikke.
Tortillas består i virkeligheden af tre ingredienser, majs mel (Masa Harina), varmt vand og salt, dernæst lidt æltning, hvorefter de trykkes flade i en tortillas presse der koster ca. 250 kr. på nettet. Man kan også bruge et fladt fad til, at trykke dem flade med. Nemmere bliver det ikke for, at få noget der smager som ægte Mexico. Det man kan købe i supermarkederne og hedder Tex Mex har ikke meget med den ægte mexikanske tortillas eller smagen i deres forskellige krydderier.
Kom Masa Harina melet i en skål og hæld lidt af det varme vand i af gangen.
Form dejen til en kugle, og lad det hvile under et klæde i små 30 minutter.
Del dejen i kugler på størrelse med en stor golfbold.
Tryk dem flade i tortillas pressen.
Pres dem evt. endnu en gang. De skal have en rundkreds på ca. 12 – 15 cm.
Steg dem på en pande i ca. 1 minut på hver side.