og

Tortillas ægte hjemmelavede majs pandekager

af | 20. sep 2019 | Bagning, Opskrifter

Bagte Tortillas

Ægte hjemmelavede tortillas som bruges til små tacos er helt vildt fantastiske, og virkelig nemme selv, at bage.

Tortillas er en pandekage lavet af majsmel, hvor jeg i denne opskrift har brugt blå Masa Harina som er majsmel, men man kan også bruge hvid Masa Harina mel. Men hvorfor er der forskel på tortillas og tacos? Tortillaen er pandekagen, og når man kommer fyld i den som eksempelvis mexikansk Carnitas eller Pulled Pork eller Chili Con Carne, salsa, limesaft og avocado bliver det til en tacos.

Tacos af tortillas smager forrygende godt grundet masa mel, og er noget vi er rigtig glade for at lave. Når man først har øvet sig lidt er det meget nemt og hurtigt at tilberede.

Prøv også: Spinatpandekager

Bagte Tortillas

Tortillas ægte hjemmelavede

Ægte hjemmelavede tortillas som bruges til små tacos er helt vildt fantastiske, og virkelig nemme selv, at bage.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Opskrift, Hovedret
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 dl. Masa Harina mel kan købes på nettet
  • 2½ – 3 dl. varmt vand
  • ½ tsk salt

Udstyr

Sådan gør du

  • Bland mel og salt.
  • Føj vandet til lidt af gangen.
  • Ælt dejen små 3 – 5 minutter. Er dejen tør tilsættes mere vand, og hvis den er for klæg tilføjes lidt mere mel. Den skal have en konsistens som våd modellervoks.
  • Lad den stå i ca. 30 minutter.
  • Form dejen til kugler af golfbolde størrelser eller ca. 30 g. stykket.
  • Det er nemmest at bruge en tortilla presse, selv om man også kan rulle dem ud med en kagerulle, så de har en tykkelse på ca. 3 mm, eller bruge noget større og fladt til, at presse en tortillas med.
  • Skær en frostpose eller bagepapir til, som passer i tortilla pressen, så man får to stykker. Dette er for, at tortilladejen ikke sætter sig fast.
  • Placer det ene styk plastik på bunden af pressen, dernæst en dej kugle og igen et stykke plastik.
  • Tryk pressen sammen, evt. en ekstra gang. Størrelsen skal være ca. 12 – 15 cm. i rundkreds Fortsæt til alt dejen er formet til tortillas.
  • Bag tortillaerne på en varm pande i ca. 1 minut på hver side, og læg dem dernæst i et visketykke så de holder sig bløde og lune til servering.

Noter

Desværre kan disse ægte tortillas ikke fryses eller gemmes til dagen efter, da de bliver hårde.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Der er rigtig stor forskel på en ægte majs tortillas og dem man kan købe i det nærmeste supermarked, som er tilberedt af hvedemel. En ægte tortillas opskrift af masa majsmel smager nu en gang helt anderledes og langt bedre. Da jeg første gang lavede dem tænkte jeg, at det her er løgn så godt smager en tacos ikke.

Opskrift på Tortillas

Klassisk opskrift på tortillas består i virkeligheden af tre ingredienser, majs mel, Masa Harina, varmt vand og salt, dernæst lidt æltning, hvorefter de trykkes flade i en tortillaspresse der koster ca. 250 kr. på nettet. Man kan også bruge et fladt fad til, at trykke dem flade med. Nemmere bliver det ikke for, at få noget der smager som ægte Mexico. De forskellige tortillas eller burritos man kan købe i supermarkederne og hedder Tex Mex har ikke meget med den ægte mexikanske tortillas eller smagen i deres forskellige krydderier.

Hvordan varmer man tortillas?

Når man har trykket dejen flad, hvilket er bedst at gøre ved flere af gangen, steges tortillas kort på en varm pande.

Bagte tortillas

Pak dem dernæst ind i et viskestykke hvor de holdes varme.

Masa Mel

Kom Masa Harina melet i en skål og hæld lidt ad det varme vand i af gangen.

Dej kugle af masa harina mel

Form dejen til en kugle, og lad det hvile under et klæde i små 30 minutter.

Placer en tortillas dej kugle i pressen

Del dejen i kugler på størrelse med en stor golfbold.

Pres dej kuglen i pressen

Tryk dem flade i tortillaspressen.

Tortillas presse

Pres dem evt. endnu en gang. De skal have en rundkreds på ca. 12 – 15 cm.

Bagte tortillas

Steg dem på en pande i ca. 1 minut på hver side.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

16 Kommentarer

  1. muffyanette

    Det lyder så let – også selvom man ikke har en presser! Kan man bruge almindeligt majsmel?

    Svar
    • Søren

      Hej Anette
      Det er meget let :-).
      Hvis du tænker på majsmel, det lidt grove man bruger til f.eks. polenta er svaret nej, da det er for groft.
      Masa Harina er lige så fint som almindeligt hvedemel. Jeg har læst et par opskrifter, hvor man bruge hvedemel, hvor forholdene er 300 g. mel, 2 dl. vand, 3 spsk. olie og salt.
      Du kan købe Masa Harina hos f.eks. Chilihouse.dk.
      God weekend
      Søren

      Svar
  2. muffyanette

    Det var det gule “polenta” mel, jeg tænkte på – for det er på lager! Må afsted og shoppe 🙂 Hold nu op hvor har jeg efterhånden prøvet mange af dine opskrifter – tusind tak for at dele ud af dem.

    Svar
    • Søren

      Tror jeg er bedst. Du kan også lave forsøget, og så fortæller hvordan det blev :-).

      Svar
      • muffyanette

        Har fået købt det rigtige mel, men ikke nået at prøve opskriften af!!

        Svar
        • Søren

          Så er du kommet et skridt nærmere 🙂

          Svar
  3. muffyanette

    Godt nytår, Søren! Nu har jeg så prøvet at lave tortillas – og det var altså ikke helt let!! Tror måske, jeg har fået dem for tynde, for de var umulige at få af den nederste frysepose uden at falde fra hinanden – så vi fik stumper af tortillas, hvilket fungerede fint til den ret, vi skulle bruge dem til 🙂 Smagen var virkelig god – og jeg giver ikke op. Tænker at prøve igen med en mindre portion i aften og gøre dejen lidt mere våd. Jeg fik 20 kugler ud af din opskrift, og jeg kunne mærke, at de sidste faldt fra hinanden og blev mere sammenhængende med lidt ekstra vand.
    Nogle ekstra tips inden mit 2. forsøg?
    Serverede dem til short grain rice tilberedt med hvidløg, skalotteløg og ingefær; kidney bønner kogt 5-6 timer med tomat, løg, hvidløg, laurbær, chili og spidskommen; hj lavet chimi churri; revet cheddar; guacemole og creme fraiche. Kan varmt anbefales! 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Anette
      Dejligt at du ikke giver op :-).
      Jeg tror du skal gøre dem mere fugtige, især når du nævner at de falder fra hinanden.
      Heller for våd end for tør :-).
      Dit tilbehør lyder super skønt og jeg kan lige forestille mig at det passer perfekt.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Pernille

    Jeg skal have gæster til mexicansk middag og tænker at jeg skal forsøge at lave tortillas selv. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave dem en dag eller to i forvejen. Kan det mon lade sig gøre, uden at det går ud over smagen? 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Pernille
      Desværre kan man med hjemmelavede tortillas ikke lave dem dagen før, da de tørrer ud. Jeg forsøgt mig på flere måder, men de bliver desværre ikke gode.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Ellen

    Hej, kan man mon køre dejen gennem en pastamaskine? Det må da kunne klemme den godt sammen?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Ellen
      Det kan muligvis lade sig gøre. Dog er dejen ret fugtig og hvis jeg ikke kommer plastik på min tortillapresser sætter den sig fast.
      Men jeg synes du skal lave forsøget, da det måske virker :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  6. Nikolaj

    5 stars
    Super god smager perfekt og men

    Svar
  7. Mette

    Hej – har prøvet af er par omgange nu .. men kan ikke få det til at fungere … ender med dobbelt så meget vand og dejen falder stadig bare fra hinanden.. kan ikke finde ud af hvad jeg gør forkert … nogen ideer ?
    Mvh Mette

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Mette
      Det er træls at det ikke fungerer :-).
      Husker du at bruge varmt vand, det skal være ret varmt. Hvis det er koldt eller lunkent kan dejen falde fra hinanden. Og bruger du masa harina mel?
      Du kan også forsøge at komme lidt vand i ad gangen.
      Jeg håber det næste gang lykkes for dig.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!