Tzatziki Nem og utrolig lækker opskrift
Hvem har ikke købt en færdiglavet Tzatziki i skyndingen, og oplevet den en smule flad eller med for meget youghurt i? Græsk Tzatziki er meget nemt, at lave, og på den rigtige måde bliver den som en sommer i Grækenland.
Jeg har en ældre Kretansk kogebog skrevet af en dansk gift græker. Hendes opskrifter er anerledes end flere andre græske opskrifter jeg støder på, men de giver noget ekstra til retterne, som f.eks. at tilsætte lidt rødvinseddike til tzatzikien. I en god tzatziki bør der bruges 10 % græsk youghurt, da fedmen passer bedst til den og den bliver mere fast. Som alternativ kan der bruges skyr eller 2 % græsk. Dog bliver tzatzikien knap så fast i det.

Tzatziki Nem og utrollig lækker opskrift
Udskriv Pin BedømRet: Tilbehør, Salat, Opskrift
Køkken: Græsk
Antal: 4
Ingredienser
- 1 agurk
- 2 - 3 dl. græsk youghurt 2 % eller 10 % eller skyr
- 1 presset fed hvidløg
- 1 - 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. god balsamicoeddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og riv agurken på et rivejern.
- Pres så meget væde ud af den revne agurk, som dernæst blandes med ½ tsk. salt og kommes i en sigte.
- Læg noget tungt over den revne agurk, som nu skal ligge i en times tid for, at få så meget væde presset ud som muligt.
- Bland dernæst yoghurten i den revne agurk lidt af gangen indtil den ønskede konsistens er opnået. Rør til sidst det pressede hvidløg, olivenolien og balsamicoeddiken i yoghurten og smag til med evt. yderligere salt og peber.
- Tzatzikien kan holde sig 3 - 4 dage i køleskabet.
Noter
Tzatziki kan holde sig en lille uge i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!