Vin fra Frankrig, Tyskland & Spanien

af | 11. maj 2021 | Anmeldelser, Drikkevarer, Vin og Spiritus

REKLAME

 

Kvalitetsvine fra Den Sidste Flaske i en forårsanmeldelse.

Tobias fra Den Sidste Flaske har sendt mig 5 spændende vine til en anmeldelse, som spreder sig over Frankrig, Tyskland og Spanien.
Druerne er ligeledes ret forskellige da to af dem er Rosé af henholdsvis en mousserende fra kvalitetshuset Mirabeau i Frankrig til en tysk Rosé af Pinot Noir fra August Kesseler, der er eminent til at producere fantastisk tysk vin.

Begge vine er født til at komme i glasset på en lun sommeraften, enten som ren nydelse på terrassen eller til lette fiske- og skaldyrsretter.

De øvrige tre er rødvine fra Frankrig og Spanien, som druemæssigt spænder over Grenache, Syrah og Tempranillo.
Jeg kan være så fræk at spørge om vi ikke har smagt masser af syrah før? Jo, men bare ikke i en kvalitet med power, harmoni og finesse uden at det koster spidsen.
Jeg indrømmer at jeg og mine gæster med det samme var solgt over disse vine.

Man fornemmer den naturlige forskel mellem de tre rødvine.

Den franske er på Grenach og Syrah, men med en power, blødhed og balance man forbløffes over.
De to spanske er vidt forskellige pga. deres druetyper.
Den ene er produceret på traditionelle Tempranillo druer, som både kan være noget ligegyldigt saft eller høj kvalitet og nogle gange ekstrem høje priser. Dog er denne i anmeldelsen hverken skyhøj eller ligegyldig saft, tværtimod.
Den anden spanske er af Syrah druen. Jeg har givet denne topkarakter. Mine gæster som jeg havde inviteret til denne vinsmagning og anmeldelse gav ligeledes den topkarakter.

 

Mirabeau La Folie Sparkling Rosé N.V, Mousserede, Frankrig Côtes de Provence, Colombard, Grenache & Syrah, 11,5%

109 kr.

En mousserende og flot let pinkfarvet vin.
Næsen overraskes af tydelige sødlige jordbær, melon og abrikoser med en let behagelig fornemmelse af citrusnoter.
Smagen er forfriskende sprød og lækker af syrlig jordbær, hvor La Folie passer perfekt til sommer og sol på terrassen.
En superskøn forfriskende mousserende rosé som overrasker med dens finesser, da næsen er sødlig, men smagen dejlig sprød og let syrlig med halvlang eftersmag. En virkelig fantastisk vin til en sommerdag.
Server den ved 6 – 8 grader.

5 stjerner ud af 6.

 

 

August Kesseler, The Daily August Rosé, Tyskland Rhingau, Pinot Noir, 2020, 12%.

105 kr.

Glasset fyldes af en flot klar rødlig pinot noir farvet rosé vin.
Duften er af sødlige jordbær, og florale noter med en behagelig syrlighed gemt bagerst i næsen.
Munden fyldes af sødlige skovjorbær, marzipan og en harmonisk syre der harmonerer godt til vinens søde bær. Eftersmagen er behagelig sød og halvlang.
August Kesseler er en mester i kvalitetsvine, og jeg kan udover denne klart anbefale hans riesling.
August Kesseler passer til lette retter som fisk og skaldyr og lyst kød.
Server den ved omkring 6 – 8 grader.

5 ud af 6 stjerner.

 

 

Domaine Lafage, Domaine Lafage Narassa 2018, Frankrig Côtes Du Roussillon, Grenache og Syrah, 2018, 15%.

80 Kr.

Flot og kraftig rubinrød vin, med en bouquet sødlig mørke bær med et strejf af citrusfrugter. Man fornemmer bagerst lidt fadlagring.
Smagen er intens og afrundet af mørke fuldmodne kirsebær, bitter mørk chokolade og matchende tanniner. En vin med en kraftig eftersmag, hvor man virkelig fornemmer balancen mellem sødmen og syren.
Vinen kommer fra 60 år gamle vinstokke, hvor man efter høsten lagrer 80% af vinen i beton og 20 % af vinen i fransk eg demi muids i 12 måneder.
Server vinen ved omkring 16 grader, som passer godt til okse- og kalveretter.

5 ud af 6 stjerner.

 

 

Borsao Bodegas Zarihs Syrah, Spanien Campo de Borja, Syrah, 2017, 15%.

129 kr.

En vin med en kraftig dyb kardinalrød farve.
Næsen rammes af intense og sødmefulde kirsebær, kakaobønner, tobak og cedertræ, med en dejlig og harmonisk lagring. En vin hvor man kan blive ved med at dufte den og opdage nye noter.
Smagen er intens og kraftig af peber, mørk chokolade, mørke kirsebær og cedertræ. Tanninerne i vinen er perfekt balanceret med de kraftige noter der giver den en skøn friskhed.
Smagen er kraftig og lang, men samtidig med en finesse der giver den blødhed.
Borsao bør serveres ved 15 – 17 grader.
Server den til kraftige retter og mørkt kød som oksekød, lammekød, vildtkød og fjerkræsretter.

6 ud af 6 stjerner.

 

 

Emilio Moro, Ribera del Duero, Spanien Ribero del Duero, Tempranillo, 2018, 14,5%

149 kr.

En flot mørk og blodrød farvet rødvin, med en tydelig bouquet af solbær og cedertræ samt noter af engelsk lakrids og nelliker. Bagerst i næsen fornemmes fade af eg.
Smagen er kraftig og fyldig af krydderier, bitter chokolade, lakrids og mørke kirsebær.
Ribera del Duero er en harmonisk og velbalanceret vin med tanniner der understøtter de kraftige og fyldige smage. Eftersmagen er behagelig og lang.
Efter druerne er vinificeret i ståltanke lagres saften på franske og amerikanske egefade.
Emilio Moro passer godt til lam, kalve og oksekød, hvor den bør serveres ved omkring 16 grader.

5 med pil op af 6 stjerner.

 

 

Jeg vurderer vine på følgende måde når jeg skriver en anmeldelse:

Alle vine bedømmes ud fra fire kriterier som udseende, Bouquet (duft), Smag og Helhedsindtryk.

Vine gives karakterer fra 1 til 6 stjerner.

Enestående vin = 6 stjerner
Fremragende vin = 5 stjerner
God vin over gennemsnittet = 4 stjerner
Gennemsnitlig vin = 3 stjerner
Under gennemsnittet = 2 stjerner
Dårlig vin = 1 stjerne

Selv om jeg har anmeldt mange vine og i flere år, kan det stadig være en udfordring. Når du læser mine anmeldelser, er det min beskrivelse og indtryk af vinene.
Men det er kun dig der kan vurdere om dine smagsløg har samme oplevelser og om du kan lide de pågældende vine.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. arne lampe

    Hej Søren. Fantastisk hjemmeside. Har du smagt denne her i årgang 2017:Le Pupille – Morellino di Scansano Riserva 2017. Kan se du har haft fat i 15+16. vh arne lampe

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Arne
      Først og fremmest tusinde tak for rosen. Varmer altid :-).
      Le Pupille – Morellino di Scansano Riserva årgang 2017 har jeg endnu ikke smagt, men kommer måske til det.
      Jeg har udover 15 og 16 anmeldt årgang 2013.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Læg et svar til arne lampe Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.