Vinanmeldelse

af | 29. dec 2016 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

Jeg har igen lavet en vin anmeldelse af 6 vine, hvoraf jeg har valgt, at skrive om de fire.

Denne gang var der en prosecco i mellem, som overraskede meget positivt. Derudover er der en amerikansk Zinfandel, en lækker Barolo og en Marone. Ikke at forveksle med Amarone.

Jeg har brugt skalaen 1 – 6 stjerner, og har også vurderet alle vinene ud fra deres farve, duft, smag og eftersmag. Jeg har smagt dem uden mad for, at kunne bedømme dem så neutralt som mulig.

Vinene ligger i en prisklasse mellem 69,- og 199,-.

 


 

I Stefanini, Prosecco D.O.C Extra Dry, Italien, 11 %.
79,- ved køb af 6 flasker.
Farven er gylden.
Duften er af let hyld, blomster, melon, pærer, let citrus. Meget behagelig.
Smagen er halvtør behagelig frisk af hyld, blomster.
Eftersmagen er let tør.
5 stjerner ud af 6.

 


 

 

Luca Rossi, Marone, Italien, 2015, 14 %.
69,- ved køb af 6 flasker eller 129,- stk.
Farven er dyb rød.
Duften er af lakrids, kirsebær, blommer, gummi og solbær.
Smagen er tør og let sød med chokolade, blommer og let krydret.
Eftersmagen er lang lidt tør og krydret.
5 ud af 6 stjerner.

 


 

 

Manifesto, Zinfandel, Napa, CA, USA, 2015, 13,8 %.
69,- ved køb af 6 flasker.
Farven er let rødlig.
Duften består af fad, peber, frugter og krydderier. Den har den god og markant duft.
Smagen er let og halv sødlig af frugter og krydderier. En let Zinfandel.
Eftersmagen er lang og krydret.
4 ud af 6 stjerner.

 


 

 

Alessandro Veglio, Barolo, La Mora, Italien, 2012, 14,5 %.
199,- ved køb af 6 flasker.
Farven er let mørkerød.
Duften er ung og skarp af syrlige bær af hyldebær og hindbær. En anelse jordduft.
Smagen er tør og af fad med elementer af tanniner med hindbær og lette krydderier. Vinen åbner sig mere ved, at stå i glasset.
Eftersmagen er ung af bær, hvor der langsomt opstår en krydret eftersmag.
6 ud af 6 stjerner.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!