og

Vinter opskrifter

Vinteropskrifter

Når vinteren er kommet og vejret er råkoldt, med sne og kulde er det den rigtige årstid for at servere varme kraftige retter. Retterne giver en varmen som supper, simreretter, ovnretter, krydrede indiske gryderetter og vinterens råvarer. Jeg holder rigtig meget af salater af forskellige slags kål som rosenkål, grønkål, palmekål og spidskål. Samtidig passer rodfrugter utrolig godt i simremad med oksebov der har stået og boblet i flere timer. 

Jeg holder rigtig meget af disse tunge retter når vi går ind i vinteren, da de kun bliver bedre jo flere dage de varer.

Vinteren er for mig en kærkommen gæst da tempoet skifter fra hurtig til langsomt, hvilket også gælder i vores køkken.

Jeg samlet en række lækre vinteropskrifter som du kan blive inspireret af.

 

Udvalgte vinterfavoritter

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Hvem holder ikke af en gammeldags grydestegt kylling, som hjemme ved mor? I min farmors Frøken Jensen Kogebog med Syltning fra 1930 starter opskriften med, "Kyllingen pilles, svides, udtages, afvaskes, og den yderste spids af brystbenet knækkes af for at give...

Daube

Daube

Boeuf Daube er en klassisk fransk gryderet fra Provence, hvor kødet braiseres i rødvin. En skøn simre ret,  der passer rigtig godt i de kolde efterårs-og vintermåneder. Daube kan tilberedes af okseklump som har meget smag i sig selv, og mørnes både når det...