Vinteren er årstiden for fyldige og lækre supper, simreretter og gryderetter med skønne rodfrugter er ægte vintermad. Mad der passer sig selv og man kan varme sig på om vinteren.

Jeg elsker at sætte en min store støbejernsgryde over med enten noget oksekød eller lammekød i og en mange forskellige rodfrugter, hvor retten får lov at simre i flere timer. Vinteren er ligeledes den årtid, hvor jeg laver retter til flere dage, det kan være en stor og dejlig portion suppe af årtidens grøntsager. Vi har ofte en ret i to eller tre dage.

Jeg bruger tit forskellige typer kål som grønkål, spidskål, palmekål og rosenkål i flere af de opskrifter jeg bruger om vinteren. Men det kan lige så godt være at jeg bruger kålen i en lækker vintersalat. Jeg har altid været vild med rodfrugter som passer perfekt til simremad, men kan også bruges i supper eller bare tilberedes i ovnen, da de smager vidunderlige.

Retter med varme krydderier som man bruger i det indiske og thailandske køkken synes jeg passer utrolig godt når det er koldt udenfor. Elsker man mexikansk mad er det ligeledes en kærkommen lejlighed at lave en ret med med noget styrke i.

Både supper og simretter bliver kun endnu mere perfekte når de får lov at stå natten over, hvor smagen bliver utrolig intens.

 

 

HokkaidoSuppeOksehale SuppeKartoffelSuppe
Fransk LøgsuppeButternut Squash SuppeHønsekødssuppe
Rosenkålssuppe
 Mulligatawny Suppe
GullashSuppe
Butter ChickenBoeuf Bourguignon Vildtgryde med Svampe
Daube fransk simreretBoeuf StroganoffPaprikaGryde
Bolognese den helt ægteChili Con Carne Den bedste opskriftBoller I Karry
Ungarsk GullashOsso Buco
 Koteletter i Fad
StifadoGammeldags Grydestegt Kylling
Braiserede Svinekæber i Rødvin
 
Oksehale Ragout Kylling i Rød Thai KarryCoq au Vin – Høne i Rødvin
Vintersalat af KålRødbedeSalat Porre med Bacon
Chokoladekage Verdens BedsteBanankageØlands Brød
Fastelavns Boller
Kartoffel Pizza
Amerikanske Pandekager
RødbedeIsØllebrøds Dessert
Pandekager med Havtorn