og

Whiskysauce

af | 23. jul 2020 | Nytår, Opskrifter, Saucer

Opskrift på Whiskeysauce

Whiskysauce smager fantastisk til et lækkert stykke kød og pomfritter. Her får du en utrolig nem og hurtig opskrift på den bedste whiskysauce.

Min version af en utrolig skøn whiskysauce vil jeg faktisk påstå er lige så god som ”Jensens Whisky” sauce, hvis ikke bedre. Samtidig tager det ikke mange minutter at lave sin helt egen og lækre version af denne berømte sauce.

Inden du går i gang med denne skønne sauce skal du være opmærksom på, at whiskyen skal flamberes. Sørg endelig for at emhætten ikke er tændt og du sætter ild til whiskyen når gryden er trukket væk fra emhætten.
Der kan ske det at flammerne fra whiskyen bliver meget høje.

Andre skønne saucer: Rødvinssauce // Bearnaise Sauce // Pebersauce

 

Opskrift på Whiskeysauce

Whiskysauce Den bedste sauce af whisky

Whiskysauce smager fantastisk til et lækkert stykke kød og pomfritter. Her får du en utrolig nem og hurtig opskrift på den bedste whiskysauce.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer
Køkken: Engelsk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • dl. whisky En billig kan sagtens bruges
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 5 spsk. kalvefond
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 kvist timian
  • ½ skalotteløg i tern
  • 1 tsk. rosenpeber
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. bbq sauce
  • spsk. tomatketchup
  • dl. fløde
  • ½ tsk. sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern rosmarin- og timianbladene fra deres stilke som hakkes fint og sættes tid side. Gem stilkene.
  • Skær skalotteløget i små tern.
  • Kom 1½ dl. whisky, 1 spsk. balsamicoeddike og kalvfonden i en gryde sammen med rosmarin- og timianstilkene og skalotteløget, og kog det ind til det halve.
  • Si essensen som sættes til side.
  • Kom 1 dl. whisky og 1 spsk. balsamicoeddike i en gryde sammen med rosenpeberne og varm det op ved høj varme.
  • Tag gryden af komfuret og flamber indholdet. HUSK, IKKE under emhætten især ikke, hvis den er tændt.
  • Lad ilden brænde ud og tilsæt tomatpuré, BBQ-sauce og tomatketchup som sauterer med i et minuts tid.
  • Tilsæt essensen og lad det hele varme i et par minutter hvorefter piskefløden, sukker og de fint hakkede rosmarin- og timianblade tilsættes.
  • Lad saucen simre i omkring 5 – 10 minutter indtil konsistensen er lettere tyk.
  • Ønskes en tykkere konsistens skal den simre i længere tid.
  • Smag den til med salt og peber.

Noter

En whiskysauce kan uden problemer gemmes til næste dag, eller for dens sags skyld tilberedes dagen inden og opvarmes inden den serveres.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Cotê de Boeuf og Hjemmelavede Pommes Frites og Grillet Entrecotes og Langtidsstegt Kalveculotte og Hasselback Kartofler.

Skal man bruge sin dyreste whisky der står i barskabet til saucen?

Du kan uden problemer bruge en billig whisky du måske ikke engang vil drikke.
Den ene halvdel af whiskyen skal flamberes og mister derved alkoholsmagen og den anden halvdel koges ned og mister ligeledes alkoholsmagen.

Kan jeg bruge de krydderurter jeg har lyst til?

Ja, du kan justere whiskysaucens smag med lige nøjagtig de krydderier du gerne vil have i din sauce. Jeg har i min version brugt rosenpeber for at give saucen lidt ekstra smag uden, at det vil overdøve smagen i saucen.

Kan jeg opvarme whiskysaucen næste dag?

Ja det kan du godt, og du kan sagtens tilberede saucen dagen inden, hvor den får lov at trække og får derved mere lækker smag.
En whiskysauce kan sagtens fryses og tages op igen uden at smagen forsvinder.
Man kan eventuelt tilsætte lidt mere whiskyessens og fløde hvis mængden skal øges.

Hvad kan du servere til en whiskysauce?

En whiskysauce passer til rigtig mange lækre retter som eksempelvis.

Når jeg laver min egen hjemmelavede whiskysauce sørger jeg altid for at der er rigeligt til gæsterne, da den er utrolig populær og forsvinder lidt for hurtigt når den stilles på bordet.

Ingredienser til en whiskysovs

Ingredienserne til den perfekte whiskysauce.

Rosenpeber til whisky sauce

Plus rosenpeber som giver whiskysaucen lidt ekstra dybde i smagen.

Flambering af whisky til en whiskysauce

HUSK, at trække gryden væk fra emhætten inden whiskyen flamberes, ellers kan det gå meget galt.

Nedkogt bbq sauce

Kog saucen med bbq sauce, ketchup, whiskyessens og den flamberede whisky et par minutter, hvorefter fløden tilsættes.

Opskrift på hjemmelavet sauce med whisky

Den bedste whiskysauce der findes.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

9 Kommentarer

  1. Anders Henningsen

    Hej 🙂
    Jeg tænker at lave denne sauce til gæsterne på lørdag, men er i tvivl om hvilken BBQ sauce jeg skal bruge. Har du evt. en opskrift på en der kan bruges eller hvilken en jeg kan købe?

    Svar
    • Søren

      Hej Anders
      Du kan bruge en af disse https://gastromad.dk/rabarber-bbq-sauce/ eller https://gastromad.dk/bbq-sauce/. Bruger du en købe så køb enten en amerikansk eller australsk som jeg personligt bedst kan lide. Eksempelvis Jim Beam, Jack Daniels, Bulls Eye, Sweet Baby Ray´. Flere af dem kan købes i danske supermarkeder.
      Rigtig god fornøjelse med Whiskysaucen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Jp

      Bør stilkene og løgene ikke sies fra inden essensen tilsættes?

      Svar
      • Søren Willadsen

        Hejsa

        Jo de skal de sies fra 🙈.
        Kalvefonden tilsættes under punkt 3, dvs. til essensen.
        Tak fordi du har gjort mig opmærksom på manglerne 🙏.

        God weekend
        Søren

        Svar
        • Jp

          5 stars
          Super, så var det ikke helt forkert som jeg gjorde.

          En helt fantastisk opskrift som rammer smagen helt perfekt 👌

          Svar
          • Søren Willadsen

            Hej Jan
            Tusinde tak for tilbagemeldingen, 👍.
            Bedste hilsner
            Søren

            Svar
  2. Jp

    Hvor i processen skal kalvefond tilføres? Det fremgår ikke umiddelbart.

    Svar
  3. Karin Mogensen

    5 stars
    Virkelig en god whisky sauce, som er blevet favoritten i familien. Bruger mange af dine skønne opskrifter

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Karin
      Tusinde tak at I kunne lide den, og den er blevet Jeres Favorit.
      Og TAK for rosen 🙏.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!