Udskriv

Risalamande Opskrift hjemmelavet og nem

Risalamande hører til julen. Her er en virkelig sikker og nem opskrift på den bedste hjemmelavede risalamande med god smag af vanilje og knasende mandler.
Ret Dessert, Ris, Julemad, Opskrift
Køkken Dansk/Fransk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 25 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 11/4 dl Grødris
  • 11/4 dl vand
  • 5 dl letmælk
  • 1 madagaskar eller polynesisk vaniljestang
  • 2 - 3 tsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk portvin
  • 1/4 tsk revet citronskal

Sådan gør du

Risalamande Opstart af sikker metode:

  • Hæld vandet i en gryde som koges.
  • Tilsæt risene og læg lå på, og lad det koge i 2 minutter.
  • Hæld mælken i, og lad det koge op under omrøring, og sæt dernæst låget på.
  • Tag gryden af blusset og pak den ind i et par store håndklæder.
  • Stil vikle nogle hånderklæder rundt om gryden, som stilles ind i sengen under en eller to dyner.
  • Risengrøden tilberedes lige så langsomt i 1½ - 2 timer.
  • Undervejs ca. 2 – 3 gange røres der rundt i gryden.
  • Tag gryden ud af sengen, og lad grøden køle ned inden næste skridt.

Risalamande opstart af den hurtige Metode

  • Hæld vandet i en gryde som koges.
  • Tilsæt risene og læg lå på, og lad det koge i 2 minutter.
  • Hæld mælken i, og lad det koge op under omrøring, og sæt dernæst låget på.
  • Skru ned for blusset, og lad risene simrer under låg i ca. 35 – 40 minutter under jævnlig omrøring.
  • Lad grøden køle ned.

Risalamande

  • Enten kan man købe hakkede mandler eller selv hakke dem ved, at hælde kogende vand over mandler med skræl.
  • Lad dem stå et par minutter, hvorefter skrallen smuttet af og mandlerne hakkes fint.
  • Pisk fløden til en halvstiv flødeskum.
  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Tag sukkeret og skil kornene ad med bladet på en kniv.
  • Vend flødeskum, vaniljesukker sammen med risengrøden.
  • Hæld portvinen og lidt revet citron skal i.

Noter

En risalamande kan man godt tilberede dagen inden, da den uden problemer kan holde sig i køleskabet et par dage. Man kan ligeledes koge risengrøden dagen inden, og samle den på selve dagen. Så sparer man lidt tid d. 24 december.