Udskriv

Minestrone Suppe

Ret Italiensk
Køkken Supper
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 200 g. cannellini- eller borlottibønner
  • 2 – 3 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 3 – 4 stængler bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g. pancetta eller god krydret bacon
  • 2 courgetter
  • 2 – 3 mindre skrællede kartofler
  • 1 – 2 ds. butterbeans
  • 4 – 5 dl. hønsefond
  • 2 ds. flåede tomater
  • 100 g. korte tynde pastaer
  • 1 bouguet garni af timian persille og basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Parmesanost

Sådan gør du

1 dag

  • Læg bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå i blød natten over, 12 timer.
  • Si vandet fra.

2 dag

  • Skræl løget, og skær det i tern.
  • Gulerødderne skrælles og deles på langs og skæres i skiver.
  • Bladsellerierne vaskes og skæres i skiver.
  • Skræl hvidløgsfedene som skæres i små tern.
  • Pancettaen eller baconen skæres i mindre tern.
  • Sæt en stor gryde over middel varme, hæld lidt olivenolie i gryden.
  • Kom pancettaen i gryden og lad det stege i ca. 1 minut, hvorefter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri tilsættes. Skru lidt ned for varmen, og sæt et låg på men uden, at den slutter helt.
  • Lad det små simre i ca. 10 minutter.
  • Skær kartofler i mindre tern.
  • Courgetterne flækkes og skæres i skiver.
  • Tilsæt kartofler, courgetter, cannellinibønner, hønsefond, flåede tomater og bouquet garni.
  • Lad det simre under låg i ca. en time.
  • Tilsæt butterbeans og små pastaer 15 minutter inden servering.
  • Server suppen sammen med parmesanost.