Udskriv

Syltede drueagurker

Syltede drueagurker passer perfekt i en god og saftig hjemmelavet burger eller pulled pork burger.
Ret Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken Dansk
Keyword Syltning, Drueagurker, Agurker, Tilbehør
Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

Saltlage:

  • Ca. ½ kg. drueagurker
  • 1 l. vand
  • 100 g. fint salt

Eddikelage pr. glas af ½ - ¾ l:

  • dl. lagereddike
  • 100 g. rørsukker eller almindelig sukker
  • 2 dildskærme
  • 1 bronzefennikelskærm
  • ½ tsk. gule sennepsfrø
  • ½ tsk. korianderfrø
  • 1 – 2 skiver frisk peberrod
  • 1 skalotteløg
  • 10 peberkorn
  • Sylteglas
  • Vodka

Sådan gør du

Dag 1

  • Bland salt og vand i en skål. Rør rundt indtil saltet er opløst.
  • Skær enderne af drueagurkerne og prik dem med en nål over det hele.
  • Kom drueagukerne i en skål og hæld saltlagen over.
  • Læg en tallerken på toppen så de holdes under saltlagen.

Dag 2

  • Til ca. ½ kg drueagurker skal der bruges ca. 1 sylteglas af 2/3 L størrelse.
  • Hæld eddike og sukker i en gryde, som varmes op. Når sukkeret er opløst tages den af varmen.
  • Skyl rene sylteglas i vodka.
  • Fyld glassene med drueagurker og kom krydderurter og krydderier i glasset.
  • Når eddikelagen er kølet af hældes det i glasset så drueagurkerne dækkes.
  • Stil glassene på køl og vent nu ca. 4 – 6 uger inden der tages hul på dem.

Noter

Syltede drueagurker kan ligesom andre sylteting holde sig i rigtig mange måneder.