Udskriv

Kulmule og Asiatiske Rødbeder

Ret Asiatisk
Køkken Fisk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Antal 2
Forfatter Søren

Ingredienser

Kulmule og tilbehør

Asiatiske Rødbeder

  • 400 g. rødbeder
  • 2 spsk. soyasauce
  • spsk. fiskesauce
  • ½ - 1 spsk. black bean chilisauce
  • 1 spsk. mirin eddike
  • 1 spsk. honning
  • dl. hønsefond

Sådan gør du

Asiatiske Rødbeder

  • Kog rødbederne med skræl på i 20 minutter indtil de er al dente.
  • Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
  • Smut dem som ved mandler, hvor skrællen kommer af. Brug evt. et par handsker.
  • Skær rødbederne i mindre tern.
  • Bland soyasauce, fiskesauce, black bean chilisauce, mirin, honning, og 1½ dl hønsefond sammen i en gryde. Kog marinaden op og lad den småsimre indtil den er kogt ned til 1/3 del.
  • Vend rødbedeternene grundigt i marinaden i ca. 10 – 15 minutter ved lav varme.

Kulmule og tilbehør

  • Kog risene i hønsefonden i 50 minutter ved lav varme.
  • Hæld edamame bønnerne op i en skål, og dæk dem til med kogene vand i ca. 10 minutter.
  • Salt kulmulefileterne 1 time før tilberedning. Skær dem evt. i mindre fileter.
  • Steg dem i olie og lidt smør med skindsiden ned af i 3 minutter, hvorefter de vendes og får yderligere 2 minutter.
  • Pensl skindsiden med lidt teriyaki sauce.