Udskriv

Thai Fiskefrikadeller

Thai fiskefrikadeller er en lækker og anerledes måde, at tilberede fiskefrikadeller på. De får en super skøn krydret smag.

Ret Hovedret, Fisk, Opskrift
Køkken Thailand
Keyword Fiskefrikadeller, Fisk, Thailand, Thai,
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 4 minutter
Samlet tid 34 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

Thai Fiskefrikadeller

  • 500 g. lyssejfilet torskefilet, sejfilet eller lignende fisk
  • 2 spsk. fiske sauce nam pla
  • 1 - 2 spsk. rød karrypasta
  • 2 kaffir limeblade
  • Revet skal fra en lime og saften
  • 1 spsk. frisk hakkede korianderblade
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 æg
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 100 - 150 g. dampede grønne bønner skåret i små stykker

Thai Dipping sauce

  • 2 spsk. fiskesauce nam pla
  • 2 spsk. vand
  • Saften fra en lime
  • 1 – 2 stk. birdseye chilies skåret i tynde skiver

Sådan gør du

Thai Fiskefrikadeller

  • Kom fisken i en foodprocessor sammen med fiske saucen, karrypastaen, limeblade, skal og saft fra en lime, korianderblade, ingefær, æg, rørsukker og salt.
  • Blend indtil man har en lind fars.
  • Tag farsen op af foodprocessoren og bland de små bønnestykker i farsen.
  • Varm en pande op og hæld ca. 1 cm. neutral olie i panden.
  • Form frikadellerne til små kager og steg i olien indtil de er gyldne på begge sider. Ca. 1 – 2 minutter på hver side.
  • Server dem sammen med evt. en wokret og thaisauce.

Thai Dipping sauce

  • Bland det hele i en skål, og lad det stå et par timer inden servering.

Noter

Thai fiskefrikadeller kan som danske sagtens fryses til en anden god gang.