Udskriv

Rød Karrypasta

Karrypasta er en essentiel ingrediens i især det thailandske køkken, hvor det kan bruges i deres supper, kødretter, wokretter eller thai fiskefrikadeller.

Ret Krydderier, Tilbehør, Opskrift
Køkken Thailand, Asien
Keyword Karry, Pasta, Wok,
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 3 - 4 røde chilier f.eks.birdseye
  • 1 stk. frisk ingefær ca. 2 x 2 cm revet
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 fed hvidløg revet
  • 2 skalotteløg groft hakket
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. neutral olie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Saften fra en lime
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker, foodprocessor eller morter og blend/mos det hele til en glat pure.
  • Tilsæt evt. lidt vand hvis pureen er for tør.
  • Det overskydende karrypasta kan kommes i en frysepose og fryses, hvor det kan holde sig i flere måneder.

Noter

Karry pasta kan gemmes i kølesskabet i en lille måneds tid, eller fryses.