Udskriv

Grillet fiskespyd

Ret Græsk
Køkken Fisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 16 to rskenakker
  • 2 røde pebre
  • 2 stængler blegselleri
  • 4 røde cherrytomater
  • 8 rosmarinkviste eller grillspyd
  • 1 tsk. fint hakket rosmarin
  • Saften fra ½ citron
  • ½ dl. olivenolie
  • 2 hele lime
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Drys torskenakkerne med fint salt 1 time inden tilberedning for, at gøre dem mere faste.
  • Tag dem ud af køleskabet 20 minutter inden de skal grilles, og tør eller børst det værste salt af.
  • Læg rosmarinkvistene eller grillspyddene i vand så de ikke bliver alt for forkullede.
  • Skær de røde pebre i skiver og dernæst i mindre stykker af ca. 3 x 3 cm. firkanter.
  • Blegselleriene skæres i skiver af ca. 1 cm. tykkelse.
  • Del cherrytomaterne i to.
  • Bland rosmarin, citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Pisk det sammen.
  • Sæt først en skive rød peber på spyddet, dernæst en torskenakke, dernæst blegselleri, torskenakke og til sidst en halv cherrytomat.
  • Pensl spyddene med marinaden.
  • Del de to lime, som grilles over direkte kul eller brændere så de bliver lidt brændte.
  • Grill spyddene direkte over kullene eller brænderne, hvor de ofte vendes. De skal i alt have ca. 10 minutter.
  • Inden de serveres presses lidt grillet limesaft over hvert spyd.